79 tervből választhatja ki a K&H új bankkártyáinak képét

ihletet kaptak a fiatal művészek

Megmozgatta a fiatal művészek fantáziáját a K&H felhívása: összesen 79 alkotás érkezett a pénzintézet bankkártya-tervező pályázatára. A jelöltek között vannak nonfiguratív mintákkal, LED-fényekkel játszó fotóval, növényi nyomatokkal díszített kártyatervek, de többen ábrázoltak hétköznapi tárgyakat mutató játékos képeket, sportoló, szabadidős tevékenységet végző embereket, vagy olyan kirakóként működő alkotásokat, melyeken a megtervezett bankkártyák egymás mellett alkotnak egy egybefüggő, mozgalmas városi forgatagot. A Bank a beérkezett pályázatokból 2-3 darabot bocsát majd közönségszavazásra.

Nagy érdeklődés kíséri a K&H bankkártyakép design pályázatát: az október 31-i határidő lejártáig összesen 79 pályázat érkezett 69 alkotótól. Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, a bankkártyakép pályázat célja, hogy a márka optimista, lendületes, dinamikus szemlélete a megújuló kártyákon is megjelenjen. „Szerettük volna az alkotókat minél szélesebb körben megszólítani, hogy lássuk, hogyan gondolkodnak a művészek, ha a K&H márkáról és egy olyan hétköznapi tárgy, mint a bankkártya összekapcsolásáról van szó. Szerencsére a beérkezett pályaművekből bőven van lehetőségünk válogatni, hogy van-e közöttük olyan, amelyet ügyfeleink büszkén és szívesen használnak majd a mindennapi élethelyzetekben” – emelte ki.

A pályázaton induló alkotók közül tízen több bankkártyakép tervet is beadtak, és 3 csapat is jelentkezett a versenyre. A művészek elképzelései rendkívül szerteágazóak: voltak, akik növényi nyomatokkal vagy nonfiguratív mintákkal képzelik el a bankkártyákat. Akad olyan pályamű, amely a logó szkennelése közben a papír mozgatásától kialakult torzult formákat ábrázolja. Emellett van olyan koncepció is, amely madzagon lógó LED lámpák körkörös mozgásáról készült fotókat tenne a kártyákra. Mások geometriai elemekkel variáltak, különböző változtatásokkal illesztettek ismert formákat a plasztikokra. A beérkezett pályaművek egy másik csoportja pedig emberi pillanatokkal díszítené a bankkártyákat: sportos, mozgalmas, a Bank fenntarthatósági területeihez kapcsolódó tevékenységeket jelenítenek meg a pályázati anyagban, de olyan alkotás is van, amelyen a 8 kártyakép egymás mellé illesztve rajzol ki egy városi forgatagot.

hamarosan indul a közönségszavazás

A Bank zsűrije – amelynek tagja többek között Virág Judit, a Virág Judit Galéria és Aukciósház művészettörténésze – megkezdte a pályázatok feldolgozását. A következő lépés, hogy a közel 80 tervből kiválasztott pályaműveket leszűkítik, majd a megmaradt 2-3 pályázatra ír ki a Bank közönségszavazást.

A nyertes bankkártyaterv alkotója 500 ezer forint pénzjutalmat kap, egyúttal lehetőséget arra, hogy a következő időszakban kibocsátandó K&H-s bankkártyák vizuális megjelenését meghatározza.

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu