50 millió forint életmentő műszerekre

Jó ügyet támogathattak mobiltelefonjukkal a K&H ügyfelei. Minden okoseszközről indított fizetésük után a K&H 10 forintot adományozott az Országos Mentőszolgálat javára. A 2,6 millió pittyenéssel 26 millió forint gyűlt  össze, amit a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány közel megduplázott. Az életmentő műszerekre fordítható teljes támogatás így 50 millió forint.

Véget ért az a másfél hónapos adományozási kampány, amivel a K&H az egyik leggyorsabb és leginnovatívabb fizetési megoldást, a mobilfizetés használatát ösztönözte. Augusztus végéig az okoseszközösfizetéseknél minden tranzakció  10 forint adományt jelentett az Országos Mentőszolgálatnak innovatív életmentő műszerek beszerzésére. 26 millió forint gyűlt így össze az ügyfelek segítségével, amit a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány 50 millió forintra egészített ki.

A mobilfizetés gyors és kényelmes, hiszen szinte mindig nálunk van a telefonunk. A 2019-es eNET kutatási adatok alapján 5,3 millióan, a felnőtt internetező lakosság 89 százaléka, a teljes felnőtt lakosság kétharmada használ okostelefont. „A vírus negyedik hullámának közeledtével még egy komoly érv szól a mobiltelefonos fizetés mellett. Az érintésmentes fizetés ugyanis ismét fontos szerepet játszhat a vírusjárvány terjedésének megelőzésében” - hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„Az OMSZ számára nyújtott 50 millió forintos támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy az egész országra kiterjedő mentőkocsihálózat felszereltsége több mint 400 innovatív életmentő eszközzel bővüljön” - tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu