5 tipp a bankválasztáshoz

most megéri ismerőseinek ajánlani kedvenc bankját

Időnként akkor is érdemes körülnézni, ha egyébként semmi nem kényszerít minket bankváltásra. Ilyenkor sok szempontot kell mérlegelni, hiszen a döntés általában hosszú távra szól, és egy jó döntés igen kedvező hatással lehet a pénztárcánkra. A K&H javaslatait követve bárki gyorsan megtalálhatja a neki legmegfelelőbb pénzintézetet. Novemberben ráadásul külön jutalmazza a Bank hűséges ügyfeleit.

Így válasszunk bankot:

1. Írjuk össze, milyen tranzakcióink vannak egy hónapban, mekkora értékben, és nézzük meg, melyik banknál lenne mindez a legolcsóbb. Van, ahol bizonyos tranzakciószám felett például már nem számítanak fel díjat, esetleg egy adott megtakarítási szint felett el is engedik azt.

2. A szolgáltatásokért felszámított banki díjak között jelentős különbségek lehetnek. Tanulmányozzuk át alaposan a különböző pénzintézetek honlapját, hasonlítsuk össze a díjakat. 

3. A honlapokat tanulmányozva nézzünk utána annak is, milyen tulajdonosi háttérrel rendelkezik az adott bank, milyen pénzügyi eredményei voltak az elmúlt években.

4. A mindennapos szolgáltatások mellett, mint a számlavezetés vagy a hitelezés, tudjuk meg, köthetünk-e a bankban például biztosítást. Lakásvásárlásnál, utazás előtt jól jöhet, ha mindent egy helyen intézhetünk. Rendszerint kedvezmény is jár annak, aki több szolgáltatást is igénybe vesz egy pénzintézetnél.

5. Nem lényegtelen szempont, mennyit kell az otthonunktól gyalogolnunk, ha személyesen szeretnénk ügyintézni. Nézzünk utána hány bankfiókkal, illetve hány ATM-mel rendelkezik a kinézett pénzintézet. Van-e a közelben éjjel-nappal elérhető ATM, lehetőleg biztonságos helyen, például egy bankfiók előterében, ahová csak a bankkártyával rendelkező ügyfelek tudnak zárás után belépni.

Novemberben különösen megéri számlát nyitni a K&H-nál. Ugyanis a K&H okos plusz számlacsomagokat sikeresen ajánló ügyfeleket és ismerőseiket egyaránt megjutalmazzák: mindketten 0 forintos csomag díjjal számolhatnak fél évig a K&H okos plusz számlacsomagokban. Az akció november 1-től 30-ig tart.