amikor a víruskezelés, a gyermekegészségügy és az innováció találkozik

a K&H 17. alkalommal hirdeti meg műszerbeszerzési pályázatát

A vírusjárvány az egészségügy területén egyértelműen radikális változásokat eredményezett, a jövőben pedig még több innovatív változtatást követel. A K&H gyógyvarázs programja ezért az idén 17. alkalommal meghirdetett műszerbeszerzési pályázatát a járványhoz igazította: online felületen és új, Magyarországon korábban még nem használt innovatív eszközökre, eljárásokra is nyújthatnak be támogatási kérelmet a kórházak, mentőállomások, gyermekmentő alapítványok, gyermekháziorvosok és vegyes praxisú háziorvosok, október 28-ig.

Az egészségügyi területekre globálisan jellemző tendencia, hogy a piacon már meglévő eszközök olcsóbban reprodukálhatók, de az új technológiák fejlesztése, folyamatos megjelenése és használata egyre nehezebben megfizethető az egészségügyi intézmények számára. A KSH adatai alapján a tavalyi évre jelentős, 36 százalékos csökkenés történt az orvosieszköz-gyártás területén, ami az innovatív eszközökhöz és eljárásokhoz területi, mennyiségbeli és anyagi szempontól is nehezebb hozzáférést eredményez. A vírusjárvány még tovább rontja ezt a helyzetet, hiszen a folyamatosan változó eszköz- és ellátási igényekkel egyébként sem könnyű tartani a lépést, az aktuális krízishelyzetben pedig fokozottan nehezebb dolguk van a kórházaknak, szakembereknek. A K&H gyógyvarázs program keretein belül meghirdetett, október 28-ig benyújtható műszerbeszerzési pályázat ezeket a nehézségeket enyhíti, vagyis úgy támogatja a gyermekegészségügyet, hogy közben innovatív megoldást is nyújt a gyermekek egészségének megőrzéséhez, gyógyításukhoz. A 2004 óta minden évben meghirdetett K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázaton ezért idén kiemelt figyelmet kapnak azok a gyermekgyógyító intézmények, amelyek új, hazánkban korábban még nem használt eszközöket, berendezéseket vagy még nem alkalmazott eljárások bevezetését pályázzák meg.

„A K&H-nál vezető pénzügyi intézetként hisszük, hogy ügyfeleink okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek vagyunk azért a társadalomért és környezetért, amelyben dolgozunk és élünk. Hosszú távú elköteleződésünket bizonyítja, hogy az elmúlt évek során 477 alkalommal, összesen eddig 686 millió forint értékben járultunk hozzá a gyermekek mielőbbi gyógyulásához, hogy egészséges és teljes életet élhessenek. A gyermekegészségügy támogatása számunkra továbbra is kulcsfontosságú, ezért idén a járványhelyzethez igazítva a teljes pályázati anyagot online rendszeren keresztül lehet benyújtani. A jóval egyszerűbb és gördülékenyebb digitális pályázási eljárás reményeink szerint nagyban megkönnyíti az egészségügyi dolgozók munkáját és a pályázatok benyújtását. Az őszi K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatunkkal nemcsak az elavult eszközök új berendezésekre való cseréjét tesszük lehetővé, hanem az innovatív eljárások támogatásával elősegítjük a gyermekek gyorsabb és fájdalommentesebb gyógyulását is. Bízunk benne, hogy minél több intézmény él majd a lehetőséggel, a jelenlegi körülmények között is” – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója az idei K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat kapcsán.

a pályázat az alábbi linken érhető el:

https://www.khgyogyvarazs.hu/muszerbeszerzesi-palyazat/

Kapcsolattartó

KH Kommunikáció

  • sajto@kh.hu