új e-sport generáció a láthatáron

szombaton jön a K&H Junior Rocket League Kupa döntője

Szombaton rendezik meg az első K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa döntőjét, ahová a rekordszámú 174 csapat nevezése után 16 páros került be a selejtezőből. A legjobb csapatok az MTK Budapest Esport Arénában offline versenyen küzdhetnek meg egymással a bajnoki címért, ahová a szurkolók is ellátogathatnak.

A világszerte egyik legdinamikusabban fejlődő, mára 60 millió játékost magának tudható „autós foci” itthon is ugrásszerű népszerűségnek örvend, ugyanis a K&H Junior Rocket League Kupára minden korábbi versenyt meghaladó nevezés érkezett. Az elmúlt hetekben négy online selejtező zajlott, amelyeket az online Twitch közvetítéseknek köszönhetően többezer szurkoló követett végig. A nevező csapatok közül 16 páros került be a szombati döntőbe, ahol már offline, élőben küzdhetnek meg egymással a párosok. A végső megmérettetésnek az MTK Budapest Esport Aréna ad helyet, ahová – a vírusjárvány biztonsági intézkedéseire való tekintettel – korlátozott számban a szurkolók is ellátogathatnak, előzetes regisztrációt követően. 

„A most felnövő fiatal generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakozás terén is, és célunk, hogy ebben támogassuk őket. A K&H ezért évek óta aktív szerepet vállal a sport innovatív, legdinamikusabban fejlődő területének, az e-sport hazai fejlődésében. Az idén először meghirdetett K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa egy újabb lehetőséget ad a fiatal e-sport tehetségek számára, hogy megmutathassák elhivatottságukat, eltökéltségüket, hiszen ebben a játékban a lehetséges utánpótlás korosztály, a minimum középiskoláskorú fiatalok mérhetik össze tudásukat. A küzdeni vágyást, a legjobb teljesítményre törekvést pedig még a vírusjárvány sem tudta megállítani, hiszen nemcsak a versenyzők esetében, de a szukolóknál is minden eddiginél nagyobb aktivitás tapasztalható. Már a selejtezők alkalmával a korábbi, nemzetközi offline döntők hangulatát idéző szurkolást láthattunk, így kíváncsian várjuk a szombati döntő izgalmait is” – tájékoztatott  Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a rendezvény szponzoraként.  

„A K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa nevezések száma felülmúlta elképzeléseinket, ugyanis az eredetileg 100 körüli csapat részvételével tervezett versenyen 174 csapat indult. Emellett az is jól látható, hogy a verseny tovább erősítette az e-sport mint sportág szervezeti fejlődését. Az MTK Budapest Esport Szakosztály mintájára ugyanis a közelmúltban más e-sport szervezetek is indítottak csapatot Rocket League játékban, így számukra „autós fociban” ez lesz az első hivatalos megmérettetés” – mondta el Szegő Péter, az MTK Budapest Esport Szakosztály vezetője.

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • e.csordas@well.hu
  • +36 30 221 3611