K&H Alapkezelő: az igazság pillanatára még várni kell

A drágulás kitart, a piaci szereplők nem foglalkoznak a rossz hírekkel, mondván, „ennél csak jobb lehet”. A divergencia továbbra is ott van a piacon, miközben az S&P 500 részvényindexe a márciusi mélypontokról több mint 40 százalékos pluszt halmozott fel, a legfontosabb – német és amerikai – kötvényhozamok maradtak ott, ahol voltak. Vagyis a részvénypiacok kedvező kilátásokat mutatnak, a kötvénypiacok pedig sötét jövőt. A piaci helyzet továbbra is bizonytalan, éppen ezért az óvatosságnak van helye.

„Ennél csak jobb lehet” – leegyszerűsítve ez a jelmondata a piaci befektetőknek a részvénypiacokon. „Azaz vásárolnak rendületlenül, akkor is, ha megjelenik egy-egy rosszabb adat. Újra és újra felsorakoznak a vásárlói oldalon, részben az járvány utáni enyhítéseknek köszönhetően és bíznak a fellendülésben” – jellemezte az elmúlt hetek piaci eseményeit Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfoliómenedzsere. 

Az sem szegte kedvét a részvénypiaci vásárlóknak, hogy hidegháborús csata jeleit mutatja az Egyesült Államok és Kína viszonya. Továbbá az amerikai zavargások sem állították meg a részvénypiaci emelkedést. A részvénypiaci szereplők ráadásul bíznak abban, hogy a jegybankok szükség esetén úgyis újra lépnek. „Beszédes, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fednek igen komoly muníciója van. A mérlege ugyanis 7000 milliárd dollárra hízott pár hónap alatt. Ebből pedig lehet biztosítani a likviditást” – tette hozzá a szakember. 

A K&H Alapkezelő szakértője azonban azt is elmondta, hogy a divergencia továbbra is állandó szereplő. Ez pedig azt jelenti, hogy a részvénypiacok szárnyalása mellett a legfontosabbnak tekintett kötvényhozamok a mélyben ragadtak. A márciusi mélypontokhoz képest az S&P 500 több mint 40 százalékkal erősödött, ezzel szemben az amerikai és német 10 éves kötvény hozama továbbra is 0 közeli szinten maradt. 

„Mindez azt jelenti, hogy a részvénypiacok mozgása kedvező kilátásokra utal, a kötvénypiac ellenben sötét jövőt áraz. Az igazság pillanata azonban előbb-utóbb el fog jönni, vagyis a következő hónapokban kiderülhet, hogy melyik piacnak lesz igaza” – fogalmazott Kovács Mátyás. A szakember szerint a részvénypiaci felfutás ellenére továbbra is óvatosan érdemes befektetni.

Jelen marketing célú hirdetés nem minősül befektetési tanácsadásnak. Az alapok részletes leírását és befektetési politikáját az adott alap Tájékoztatója és a Kezelési Szabályzata tartalmazzák, melyek elérhetők magyar nyelven a K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhat az alapok Kiemelt Befektetői Információi/Kiemelt információkat tartalmazó dokumentuma felől mely az alapok alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagukban azonban nem adnak teljes körű leírást az alapokról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra! A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a Vezető Forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegyek hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem - kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg, továbbá az adószabályok a jövőben változhatnak, ideértve új adónemek bevezetését is. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az alapokat a K&H Alapkezelő Zrt. kezeli, amely a PSZÁF – III/100.058/2002. és az MNB H-EN-III-70/2014 számú engedélye alapján gyakorolja tevékenységét. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. tevékenységi engedélyének száma engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata.

Kapcsolattartó

KH Kommunikáció

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu