400 életmentő eszköz a legkisebbek sürgősségi ellátásához

50 millió forintos támogatást kapott az OMSZ a K&H-tól

400 innovatív mentéstechnikai eszközzel bővül az Országos Mentőszolgálat felszereltsége a K&H adományozási kampányának köszönhetően. A K&H az ügyfelek segítségével és a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány felajánlásával összesen 50 millió forintos támogatást nyújt, amiből kifejezetten a gyermekek méretéhez ideális lélegeztető eszközökkel bővül a mentőautók felszereltsége országszerte.

Egyre népszerűbb az okoseszközös fizetés - ezt mutatja, hogy másfél hónap alatt 2,8 millió pittyenés, azaz 28 millió forint gyűlt össze támogatásként a K&H adományozási programjában. A digitális kampány célja az volt, hogy ösztönözze a mobiltelefonos és okosórás - vírusbiztos - fizetést, ezért az ügyfelek minden okoseszközös vásárlása után a K&H 10 forintot adományozott az Országos Mentőszolgálatnak. Az ügyfelek közreműködése mellett a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány is részt vett a támogatásban, és közel megduplázta a támogatást. Az így összegyűlt 50 millió forintos támogatásból most a mentők új, innovatív életmentő eszközökhöz juthatnak.

Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója a támogatás kapcsán kihangsúlyozta: „Nemcsak hosszú távon vagyunk elkötelezettek a hazai gyermekegészségügy támogatása mellett, de arra is törekszünk, hogy mindig az aktuális igényekre reagáljunk. Az elmúlt 18 évben több mint 100 millió forint értékben támogattuk az Országos Mentőszolgálat munkáját. A K&H gyógyvarázs programban ugyanis összesen 201 mentőállomás kapott új, korszerű műszereket. Ez alkalommal olyan innovatív eszközökkel segítjük  az orvosok, mentők, ápolók mindennapjait, amelyekkel minél gyorsabban és könnyebben elláthatják feladatukat. Egyúttal ügyfeleinkkel együtt mondunk köszönetet a mentőknek a járvány alatti áldozatos munkájukért.”

„A digitális pénzügyi megoldások ismét bizonyítottak. Idén júliusban és augusztusban ügyfeleink 2,5-szer gyakrabban fizettek okoseszközükkel, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb és a vírusfertőzés szempontjából legbiztonságosabb fizetési mód pedig most az életmentő beavatkozásokat is segítheti. A K&H által nyújtott 50 millió forintos támogatásból 400, kifejezetten a gyermekek méretéhez igazított lélegeztetővel bővülhet a mentőautók felszereltsége, ami valamennyi mentőállomás, és így több ezer település lakóinak ellátását segíti” - jelentette be a vezérigazgató.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eszközök átadásakor úgy fogalmazott:Bajtársainknak az év minden napján a legváratlanabb helyzetekben is a legjobb ellátást kell nyújtaniuk. Ehhez három dologra van szükség: szakmai tudásra, lélekjelenlétre és mentéstechnikai eszközökre. Az éppen legkorszerűbb, innovatív eszközök használatához nyújt segítséget a K&H támogatása, ami köszönetet érdemel, hiszen a gyermekek ellátása minden bajtársunknak szívügye.”

A támogatás keretében átadott 400 darab eszközt kifejezetten a gyermekek és csecsemők lélegeztetéséhez tervezték. Az eszköz kézzel működtetés esetén is megakadályozza, hogy a légutakat nagyobb nyomás érje, a nyomáshatároló szelep pedig a kis betegek tüdejét védi.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu