3-4 aranyérmet várunk az olimpiáról, 1-2 aranyérmet a paralimpiáról

Összesen 10-12 érmet, ebből 3-4 aranyat várunk a Londoni Olimpiai Játékokon; elsősorban kajak-kenuban, vízilabdában és úszásban számítunk érmekre; a leginkább éremesélyes sportolók pedig Cseh Laci, Janics Natasa, Vajda Attila és Gyurta Dani – derül ki a K&H olimpiai esélyleső felmérésének szegedi eredményeiből. A válaszadók szerint a paralimpián leginkább úszásban, kerekesszékes vívásban, asztaliteniszben, sportlövészetben és judoban van esélyünk érmet szerezni, a többség 1-2 aranyérmet vár paralimpikonjainktól.

A K&H, az olimpiai és paralimpiai mozgalom elkötelezett támogatója arra vállalkozott, hogy felmérje a magyar lakosság olimpiai és paralimpiai várakozásait, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a magyar olimpikonok és paralimpikonok elhivatott munkájára, kiemelkedő teljesítményére. A több sorozatból álló K&H olimpiai esélyleső felmérésekre a K&H olimpiai futó- és kerékpáros napok tavaszi, nyári rendezvényein kerül sor. A rendezvénysorozat első állomása április 22-én, Szegeden volt, így első körben a dél-alföldi régió olimpiai, paralimpiai várakozásait ismerhetjük meg.

A szegedi K&H olimpiai futónap résztvevői közül közel 800-an töltötték ki a kérdőívet. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók csaknem 87%-a tervezi valamilyen formában nyomon követni az olimpiai játékok eseményeit, közülük 3% még a helyszínre is kiutazik.  

A legnagyobb népszerűségnek örvendő sportágak az úszás, a kajak-kenu, a vízilabda, a kézilabda, az atlétika és a torna. Szintén ezek azok a sportágak, ahol a legnagyobb valószínűséggel várunk érmeket. A válaszadók 71%-a a kajak-kenusoktól, 61%-a a vízilabdásoktól, 60%-a pedig az úszóktól remél dobogós helyet. 

A legtöbben (24%) a férfi vízilabda-válogatottnak szurkolnak, de jelentős a férfi kézilabda-válogatott, Cseh Laci és Vajda Attila támogatottsága is a szegedi futónapon résztvettek körében. Éremre leginkább Cseh Lacit, Janics Natasát, Vajda Attilát, Gyurta Danit, Kovács Katit, Berki Krisztiánt és a vízilabda- valamint a kézilabda-válogatottat tartják esélyesnek.

A válaszadók közel harmada 10-12 magyar érmet vár a Londoni Olimpiai Játékokon, 22%-uk azonban csak 6 és 9 közé saccolja az érmek számát. A válaszadók közel fele szerint 3-4 aranyérmünk lesz, 22 százalékuk 5-6 aranyat remél, 14 százalék pedig mindössze 1-2-őt jósol.

A Londoni Paralimpiai Játékokat a válaszadók 67%-a tervezi nyomon követni. Kedvenc paralimpikonok között a válaszadók legnagyobb számban Csongrád megye legnépszerűbb parasportolóit, a K&H olimpiai futónap szegedi versenyének első két női helyezettjét, a Biacsi ikreket említették. Népszerű még Sors Tamás és Tóth Tamás úszó, valamint Szekeres Pál kerekesszékes vívó is.

A válaszadók szerint a paralimpián leginkább úszásban, kerekesszékes vívásban, asztaliteniszben, sportlövészetben és judoban van esélyünk érmet szerezni. A válaszok 28%-a 4-6 érmet jósol, 20%-a 7-9,   

15%-a szerint pedig mindössze 1-3 éremre van esélyük a hazai paralimpiai sportolóknak, amiből a legtöbben (40%) 1-2, vagy maximum 3-4 aranyat (28%) látnak valószínűnek.

A K&H olimpiai esélyleső kérdőívét a londoni olimpiai és paralimpiai játékok kezdete előtt még további 3 alkalommal – a dunaújvárosi és a gárdonyi K&H kerékpáros napokon, valamint a budapesti K&H olimpiai maraton váltón – tölthetik ki a résztvevők.

Háttérinformáció

A K&H Csoport 2001. óta a Magyar Olimpiai Csapat Arany Fokozatú Főtámogatója és 2006. óta a Magyar Paralimpiai Csapat Gyémánt Fokozatú Támogatója. A Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat Pénzintézeteként a K&H széleskörű pénzügyi szolgáltatásokkal támogatja az olimpiai és paralimpiai csapatot. A Bizottságok támogatása mellett a K&H 2006-tól egyéni támogatásban is részesíti a magyar élsportolókat a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram keretében, hogy segítse a magyar olimpikonokat és paralimpikonokat a hazai és a nemzetközi versenyekre való felkészülésükben. Az élsport támogatása mellett a K&H egyaránt kiemelt figyelmet fordít a tömegsport támogatására is, ezért 2003 óta megrendezi az országos, több állomásos K&H olimpiai futónapokat, 2010 óta pedig a K&H olimpiai kerékpáros napot, amely az idei évtől szintén több állomásos rendezvénysorozattá bővül.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. 

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /130