15%-os energia-fogyasztás csökkenés a K&H-nál

megjelent a K&H Csoport fenntarthatósági jelentése

A K&H Csoport immár 8. alkalommal adta ki fenntarthatósági jelentését, amelyben számot ad arról, hogy az elmúlt év során hogyan járult hozzá a hazai társadalmi, gazdasági és természeti környezet fenntarthatóságához. A K&H jelentős eredményeket ért el mind a négy fő társadalmi felelősségvállalási területén – így a környezetvédelem, a sport, a gyermekegészségügy és a vonzó munkahely kialakítása területén is. Energiafelhasználása a korábbi évekhez képest jelentősen csökkent, így a leginkább összehasonlítható 2011-hez képest 15%-os energia-fogyasztás megtakarítást ért el.

A K&H Csoport célja, hogy felelős és okos döntésekkel legyen jelen az őt körülvevő gazdasági, társadalmi és természeti környezetben, és ezzel hozzájáruljon a jelen és a jövő társadalma számára a teljes élet megvalósulásához. 

„LEED minősítéssel rendelkező székházunk kizárólagos használatával jelentős energiacsökkentést értünk el, és környezettudatosan kialakított épületeinkkel sokat tettünk a fenntartható fejlődésért 2013-ban is. A 2011-hez, vagyis amikor csak régi székházunkat használtuk, viszonyított és a teljes energiafelhasználás tekintetében tapasztalt több mint 15%-os energiafogyasztás csökkenés nagyrészt az új székházban használt hőszivattyús rendszernek, időprogramozott világítástechnikának, valamint korszerű árnyékolástechnikának köszönhető. Gázfogyasztásunk 23%-kal, áramfogyasztásunk 18,9%-kal, távhő felhasználásunk pedig 68,9%-kal csökkent a 2012-es évhez képest.” mondta el Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.  „A K&H Csoport célja, hogy fenntarthatósági intézkedéseivel tovább mélyítse helyi beágyazottságát és a jövőben is példa legyen a vállalati fenntarthatóság és felelősségvállalás területén.”

A legfőbb számok mentén a K&H 2013-as fenntarthatósági eredményei, amelyről jelentésében számot ad:

- A K&H Bank 49, 8 milliárd, míg a K&H Biztosító 1,4 milliárd forint adót fizetett be a magyar államnak, így összesen 51,2 milliárd forinttal járult hozzá a magyar társadalom közteherviseléséhez. (Társasági adó, helyi iparűzési adó, innovációs járulék: 4,23 milliárd forint; hitelintézeti járadék 0,4 milliárd forint, bankadó 15,84 milliárd forint, biztosítási adó 0,36 milliárd forint, pénzügyi tranzakciós illeték 15,26 milliárd forint, pénzügyi tranzakciós illeték (egyszeri, külön befizetés) 7,93 milliárd forint, munkáltató által fizetendő járulékok 7, 21 milliárd forint. )

- A K&H Bank és Biztosító együtt összesen 4093 főt foglalkoztat. Az egy főre jutó képzési napok száma 8,5 volt a Bank, 7,29 pedig a Biztosító esetében 2013-ban, vagyis a szervezet 434 millió forint értékben biztosított képzéseket munkavállalóinak. A K&H Csoport tavaly 33,7 millió forintot fordított munkatársai egészségvédelmére. A kisgyermekes dolgozók mindennapjainak megkönnyítésére egy 5 munkaállomásos gyermekbarát iroda kezdte meg működését a székházban. 

- A K&H gyógyvarázs 2013-as 10. jubileumi évében több mint 40 millió forint értékű műszerekkel segítette 15 kórház és 10 mentőállomás működését, ezzel közel 50 000 beteg gyerek gyorsabb, pontosabb vizsgálatához járult hozzá. 

- 2013-ban 3 alkalommal rendezte meg a K&H olimpiai futónapokat, amelyeken összesen 12 800 amatőr futó versenyzett. A velencei K&H olimpiai kerékpáros napon pedig 1200 biciklis pattant nyeregbe.

- Az új székház birtokba vétele jelentős előrelépés volt a K&H környezetvédelmi erőfeszítései területén: teljes energiafelhasználása több mint 15%-kal, villamosenergia-fogyasztása 18,9%-kal, gázfogyasztása 23%-kal, CO2 kibocsátása pedig 16%-kal csökkent. A szelektált hulladék mennyisége pedig ezzel párhuzamosan 85%-kal nőtt.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 17 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • www.kh.hu