utánfutó, tandemfutó vagy gyerekülés?

megéri drágább, de biztonságosabb felszerelést venni

A szabadidő egyik hasznos eltöltésének módja, ha az egész család kerékpárra ül. A kisgyermekes családok esetén még a kicsik nem vagy csak korlátozottan tudnak kerékpározni, általában nem is tudnak lépést tartani a felnőttekkel. Számukra számos kerékpár kiegészítő lehetőség van, mint például a gyerekülés, a tandemfutó vagy az utánfutó. A K&H a kiegészítők választásához gyűjtött össze néhány hasznos szempontot.

A jó idő kezdetével egyre többen döntünk úgy, hogy kimozdulunk a szabadba. Sportnak sem utolsó, ha az egész család kerékpárra ül. A legkisebbek azonban nem feltétlenül tudnak még jól, biztonságosan kerékpározni, ráadásul még nem igazán ismerik a közlekedési szabályokat, ezért nem igazán tanácsos velük forgalmasabb helyen közlekedni. Ilyenkor jönnek jól a kiegészítő lehetőségek, amelyek választásához számos szempontot érdemes mérlegelni.

Ha gyermekülést vásárolunk a kerékpárra, érdemes magas háttámlájút választani, amiben kényelmesen ül a gyermek, jól megtámasztja. A legfontosabb azonban, hogy több ponton rögzíthető legyen az ülésben a kis utas, és menet közben ne tudjon kiszabadulni. Figyelni kell arra is, hogy ha a gyerek hirtelen megmozdul, például kihajol oldalra, ha váratlanul ér minket a súlypont-eltolódás, akár még fel is borulhatunk.

Köthetünk a kerékpárhoz utánfutót vagy tandem futót is. Az utánfutó előnye, hogy a gyermek kényelmesen utazik benne, van esővédője, így nem ázik be. Hátránya viszont, hogy így a gyermekünk pont olyan magasságban ül, ahol a gépkocsik kipufogógázát vagy a port lélegzi be. Ellene szólhat az is, hogy egy esetleges ütközésnél az utánfutó pont a gépkocsi lökhárítójának magasságában van. Kanyarodáskor az utánfutó nem ugyanazon a nyomvonalon halad, mint az első kerékpár, ha például padkának fut, akár fel is borulhat.

Kicsit nagyobb gyerekeknél szóba jöhet a tandemfutó is. Itt is arra kell figyelni, hogyha a tandemfutó kereke úthibára, kátyúba fut, a vezető kerékpárossal együtt borulhat. Lassabban gyorsul a kerékpár, és nagyobb nyomtáv szükséges a megálláshoz is. Minderre az elől vezetőnek folyamatosan figyelnie kell.

„Egyre népszerűbb közlekedési eszköz a kerékpár Magyarországon is. Számos előnye mellett azonban gondolnunk kell a lehetséges veszélyforrásokra is, különösen, ha kisgyereket is szállítunk. Vásárlás előtt gondoljuk végig, milyen terepen, mekkora gyerek szállításához keresünk kerékpárunkra kiegészítő eszközt, és inkább biztonságosabb kiegészítőbe fektessünk be. A legfontosabb szempont azonban, hogy olyan eszközt vásároljunk, ami vezető felnőtt számára a leginkább komfortos, kezelhető” – tanácsolta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság kezdeményezésére április 15-től Közlekedik a család néven országos közlekedésbiztonsági vetélkedő kezdődött. A versenyre nevezhetett minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereket (gyerekeket) nevelnek. Részletek a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon olvashatók.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu