tengerparti menü: medúzacsípés, gyomorrontás, leégés 31-47 ezer forintért

hazaszállítás 30 millió forintért

A népszerű európai turistacélpontokon átlagosan 31-47 ezer forintos káresemények történnek a turistákkal, akik gyakran napégés, medúzacsípés, rosszullétek miatt szorulnak ellátásra - közölte a K&H Biztosító. Az Európán kívüli utazásoknál gyakoriak az akár 190 ezer forintos gyomorrontás utáni kórházi kezelések. Ázsiában arra is volt példa, hogy a motorbalesetet szenvedett magyar turistát egy orvosokból álló csapat mentőrepülővel hozott haza, 30 millió forintért.

Nagyon rosszul végződött egy magyar pár vakációja: Balin nyaraltak, ahol egy motoros kirándulás során elütötték őket. Az egyiküknek több bordája eltört, a baleset következtében vér és levegő jutott a mellkasüregébe. A sérültért egy orvosokból álló csapat ment mentőrepülőgéppel, hiszen a hagyományos repülő nem jöhetett szóba a tüdőembólia és a bevérzés kockázata miatt – a K&H Biztosító extrém utasbiztosítási eseténél a teljes kiadás a hazaszállítással együtt 30 millió forintra rúgott.

sokba fájhat
A Balin történt baleset kirívónak számít a K&H Biztosító tavalyi utasbalesetei, utasbiztosítással kapcsolatos káresetei közül. A legtöbb káresemény a turisták körében népszerű országokban, Görögországban, Bulgáriában, Törökországban történik. Gyakori eset a leégés, a tengeri sünbe lépés, medúzacsípés. Ezek a káresetek átlagosan 31-47 ezer forintos (100-150 eurós) kiadással járnak. Az Európán kívüli országokban gyakori az olyan gyomorrontás, amely pár napos kórházi kezeléshez vezet, ezek átlagos költségei pedig 156-931 ezer forint (500-3000 eurós) nagyságrendűek is lehetnek. 

„A biztosítási piacon belül az utasbiztosítási szegmens növekvő tendenciát mutat, miután fokozódott a lakosság utazási kedve. A külföldi utazás során az utasbiztosításokkal pár ezer forintért elkerülhetik az utasok a bosszúságokat, vagy egy komolyabb baleset esetén a több százezer forintos vagy milliós kiadást” - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese, a társaság nem-életbiztosítási vezetője.

A K&H Biztosító biztos jövő indexének (a felmérés a magyar lakosság biztonságérzetében bekövetkezett változást vizsgálja) első negyedéves adataiból kiderült, hogy a külföldi utazással kapcsolatos kockázatok közül a legtöbben a poggyász, az értéktárgyak, az iratok elvesztése, sérülése miatt aggódnak. A betegség vagy baleset miatti kórházi ellátás csak a negyedik helyezést érte el a listán, a válaszadók mintegy 15 százaléka aggódik ezek miatt. 

A szakember elmondta, hogy az egyedi utasbiztosítások 70 százalékát kötik meg az ügyfelek a K&H saját felületén. A biztosító adatai szerint az utazók 13 százaléka az utazás napján köti meg a biztosítást online, míg 34 százalék az utazás előtt egy nappal gondoskodik róla, az igénybe vehető extra szolgáltatások közül pedig még mindig a gépjármű assistance a legnépszerűbb.           

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink: 

K&H Bank
2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 

K&H Biztosító
2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu