tanuljunk színházi illemtant a gyerekektől

A felnőttek vagy a gyermekek ismerik jobban a színházi etikettet? A K&H a hátrányos helyzetűekért program felmérése alapján az látszik, hogy a gyermekek nagy többsége pontosan tisztában van a színházi illemszabályokkal.

Egy kisgyerekkel nem egyszerű a színházlátogatás, hiszen nemcsak örökmozgók, de nagyon hamar másra terelődik a figyelmük. Éppen ezért könnyen azt gondolhatnánk, hogy nincsenek tisztában azzal, hogyan kell megfelelően viselkedni egy ilyen különleges helyszínen, eseményen. „A K&H a hátrányos helyzetűekért program 2014-es indulása óta több mint 2000 diáknak biztosított színházi élményt az ország hátrányos helyzetű régióiban. Nagyon érdekelt minket, mit gondolnak ezek a kisgyerekek a színházlátogatásról, ezért a programban részt vevő iskolásokat megkérdeztük arról, hogy mit tudnak a színházi etikettről. Az eredmények minket is megleptek és egyben elgondolkodtattak. Azt feltételezhetnénk, hogy a gyermekek ilyen fiatal korban még nincsenek teljesen tisztában a színházi szabályokkal, azonban a kérdőív eredménye azt mutatja: a kisdiákok nagy része tisztában van a színházi illem szabályaival ” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.
 
érkezés
A 7-9 éves kisdiákok pontosan tisztában vannak azzal, hogy nem illik elkésni az előadásról, hiszen 98 százalékuk szerint ezzel megzavarhatják az előadást, a színészeket és a többi vendéget is. 70 százalékuk azt is tudja, hogy egy előadásra minimum fél órával kell korábban megérkezni, hogy így időben el tudjuk foglalni a helyünket a sorok között, mások zavarása nélkül. 

evés, ivás
Érdekes módon az evés és az ivás külön elbánásmódban részesül a gyerekeknél. Míg azzal kivétel nélkül tisztában vannak, hogy a színházteremben nem szabad enni, addig az italról már megoszlanak a vélemények. A kisdiákok egyik fele azt vallja, hogy az ételhez hasonlóan italt sem szabad fogyasztani az előadás alatt, a másik fele viszont úgy gondolja, hogy előadás alatt bátran lehet inni, ha megszomjazunk.


nevetés, beszélgetés
A megkérdezett kisiskolások szerint nevetni csak a vicces jeleneteknél szabad. Az előadás alatti beszélgetés 95 százalékuk szerint nem helyénvaló, hiszen azzal megzavarjuk az előadást, míg 5 százalékuk úgy gondolja, hogy ezzel nincs semmi probléma, ha halkan tesszük. 

taps
A gyerekek szerint tapsolni csak az előadás végén lehet, mivel ezzel fejezzük ki, hogy elégedettek voltunk az előadással.

öltözködés
Úgy tűnik, a kisiskolások számára az öltözködés a színházlátogatás egyik legfontosabb eleme, hiszen a kérdőívet kitöltő gyermekek egytől egyig tudták, hogy egy színházi előadásra nem illendő hétköznapi ruhában menni. Ilyenkor ünnepi öltözet szükséges, mivel ezzel is megtisztelik az előadást és a színészeket.                                   

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint 

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság