nyílászáró csere után érdemes a lakásbiztosításunkon is változtatni

a K&H szerint a lakásbiztosítások egy része nem fedezi az ingatlanok valós értékét

Nem ritka eset, hogy hiába van évek óta lakásbiztosításunk, csak a baj bekövetkezte után derül ki, hogy az csak az ingatlanban keletkezett kár töredékét fedezi. A K&H Biztosító javaslata, hogy minden nagyobb lakásfelújítás, nyílászáró-csere vagy más értéknövekedés után nézzük át a biztosításunkat is, és ha szükséges, változtassunk rajta.

Jó hír, hogy regionális összehasonlításban a magyarok többsége gondol lakásának biztosítására. Egy felmérés szerint, míg tőlünk délebbre 10% alatti a biztosítási arány, addig nálunk 10-ből több mint 7 ember választja a biztonságot ígérő megoldást. Rossz hír azonban, hogy a hazai lakásbiztosítások egy része egyszerűen nem fedezi kellő mértékben a károkat egy-egy komolyabb esemény bekövetkeztekor. Ráadásul a lakásbiztosítások több mint fele 5 évnél is idősebb, ilyen hosszú idő alatt pedig nem ritka eset, hogy lakásfelújítás, nyílászáró-csere történik, vagy egyszerűen gyarapodik a lakásban található tárgyak értéke. 

„Minden értéknövekedést eredményező felújítás után érdemes átnézni lakásbiztosításunkat is. Drágább építőanyagok, energiatakarékos megoldások mind az ingatlan értékét növelik“ – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. A szakértő szerint a lakásbiztosítások egy része nem fedezné a károkat, ha újjá kellene építeni az ingatlant.  Gyakran természeti csapások, így például árvíz idején derül ki, hogy a biztosított otthonokon több milliós kár marad megtérítetlenül alulbiztosítottság miatt. 

Kaszab Attila felhívja a figyelmet, hogy lakásbiztosítást az újjáépítési értéken kell megkötni, ami sokszor nem azonos a forgalmi értékkel. A szakértő szerint érdemes élni a biztosító által rendszeresen felajánlott értéknövekedéssel is a biztosítási összegek tekintetében.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 224 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2570 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,1 milliárd forint

K&H Biztosító

2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,7 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 118,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu