ne hagyjuk értékeinket a pincében!

a belvíz által fenyegetett területeken fokozottan figyeljünk a vízszintre

Az árvíz mellett a belvíz is súlyos károkat okozhat az ingatlanokban. Figyeljünk ezért oda értékeinkre, ellenőrizzük a pincék szárazságát, a veszélyeztetett területeken időben helyezzük biztonságba vagyontárgyainkat – tanácsolja a K&H Biztosító.

Nem bizonyult jó időjósnak a medve: február 2-án nem látta meg az árnyákát, ami a korai tavaszra utalt, ezzel szemben még április első napjaiban is az ország számos településén havazott. A sok csapadék miatt annyi víz gyűlt össze a folyókat tápláló hegyekben, hogy az önmagában komoly árvízveszélyt jelentett, ráadásul az azóta is tapasztalható állandó esőzés miatt az egész országban árvízzel és belvízzel küzd a katasztrófavédelem. Az utóbbi napokban számos mellékúton útzárat rendeltek el, mert a víz alámosta az utat, illetve több helyen is megcsúszott a löszfal, lakóházakat is veszélyeztetve. Belvíz miatt országosan kilenc embert telepítettek ki. Miskolc egyik diósgyőri utcájában egy 5-6 méter mély kráter keletkezett nemrég a belvíz következtében. Bár csütörtökön épp nyugodtabb időjárásra számítanak a katasztrófavédelmisek, mivel az árvízi helyzet országszerte javult egy kicsit, de Zalában a hóolvadás még bajt okozhat, a Rábán is újabb árhullám érkezik.

Az OKF összesítése szerint hét megye 19 településén folytatnak árvízi, 14 megye 61 településén pedig belvízi védekezést. A belvízzel elöntött terület nagysága országosan több mint 158 ezer hektár.

„A központosított mentési és védelmi munkálatok mellett a lakástulajdonosok is felkészülhetnek arra az esetre, ha ingatlanjukat elönti a víz. Lehetőség szerint óvjuk a pincében, garázsban tárolt értékeinket, tegyük védett helyre vagy fóliázzuk be, amit lehet. Ha tudunk, készítsünk listát ingóságainkról. Ez meggyorsíthatja a kárigény elbírálását, így az ügyfelek előbb hozzájuthatnak a pénzükhöz” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Az árvíz által veszélyeztetet területeken sok nyaraló áll, amelyet lehet, hogy tulajdonosuk az idei kedvezőtlen időjárás miatt még fel sem keresett. Érdemes ezért szemrevételezni a házakat, időben kimenekíteni az értékeket.

Az áradással együtt járhat a villamosenergia-szolgáltatás kimaradása, erre készüljünk fel előre, szükségünk lehet gyertyára, zseblámpára, emellett hosszabb áramkimaradás esetén leolvadhat a hűtő, megromolhat az élelmiszer, ami nagyobb mennyiségnél jelentős anyagi kárt okozhat. Amit tudunk, helyezzünk platóra, legalább 20-30 centire a talajtól. A bútorok, értékek és létfontosságú iratok is kerüljenek védett helyre. Tartsuk tisztán a vízelvezetőárkot és lefolyócsövet a falevelektől és hulladéktól, hogy semmi ne akadályozza a víz lefolyásának útját.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu