nagy lehetőségek a gyógyszeriparban

K&H gyógyszeripari származtatott alap

Az elöregedő társadalom egyre jellemzőbb trend a fejlett országokban, ami azt jelenti, hogy az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan a krónikus megbetegedések száma és az ezekhez kapcsolódó gyógyszerfogyasztás is folyamatosan emelkedik. A gyógyszeriparág dinamikus növekedését kihasználva indítja el a K&H Alapkezelő a K&H gyógyszeripari származtatott alapot, amely a jelenleg is hatalmas egészségügyi szektor teljesítményéből nyújt részesedést a befektetőknek.

A fejlett országokban, elsősorban Európában, egyre jellemzőbb demográfiai trend az elöregedés. Az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan számolni kell a krónikus megbetegedések számának és az ezekhez kapcsolódó gyógyszerfogyasztás növekedésével is. Az Egyesült Államokban jelenleg kibontakozó egészségügyi reform már rövid távon beindíthatja az egészségügyi szektornövekedését. Emellett a nagy feltörekvő gazdaságokban – Brazília, India, Kína, Vietnám – a középosztály kiemelkedésével egyre elérhetőbbé és megfizethetőbbé válnak az egészségügyi szolgáltatások. „Ezekben az országokban, régiókban tehát más-más okból kifolyólag, de az eddig megszokottnál várhatóan jóval többet áldoznak majd az egészségükre az ott élő emberek. Így ezek az országok lehetnek a gyógyszer értékesítés növekedésének motorjai az elkövetkező években. A K&H Alapkezelő ezért egy olyan új befektetési alapot indít, amely a jelenleg is hatalmas gyógyszeriparág mögötti növekedési potenciált használja ki” – nyilatkozta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

a gyógyszeripar évtizede
K&H gyógyszeripari származtatott alap részvénykosara 20 fejlett piacon működő gyógyszeripari cég részvényeit tartalmazza. Többek között a világ legnagyobb forgalmú gyógyszeripari óriásvállalatait (Pfizer, Novartis, Merck, Sanofi, GlaxoSmithKline, Johnson&Johnson), orvosi műszergyártókat, betegirányítással foglalkozó vállalkozásokat és olyan nagy gyógyszercégeket is, amelyek elsősorban a helyi piacokon érnek el kiemelkedő eredményeket. Az alap a részvények növekedéséből 90%-os részesedést biztosít a befektetőnek, az elérhető maximális hozam így akár 50% is lehet a 2 év és 2 hónapos futamidő alatt. A már jegyezhető alap vagyonának többségét bankbetétbe fekteti, 95%-os tőkevédelem mellett.

„Befektetőinknek eddig is azt javasoltuk, hogy érdemes K&H tartós befektetési számlán illetve K&H nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezni a megtakarításokat. Most, a befektetések után fizetendő eho bevezetése miatt különösen érdemes fontolóra venni ezeket a megtakarítási számlákat, hiszen az itt elhelyezett pénz eho-mentességet élvez. Ezen felül tbsz esetén a felhalmozási évet követő 3. év után a megtakarítást 16% helyett már csak 10% kamatadó terheli, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes kamatadó-mentesség vehető igénybe. Nyesz esetében pedig a kamatadó-mentesség mellett állami támogatás is igénybe vehető, amely tovább növeli a befektetés hozamát” – javasolta a befektetési szakember. 

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

K&H Alapkezelő
A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

K&H Bank
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 224 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2570 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,1 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2013. június 30-án:
teljes kezelt vagyon:  829 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  128 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 699 milliárd forint

K&H Biztosító
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,7 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 118,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 30-221-3611, 350 7390
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu, sajto@kh.hu
  • www.kh.hu