márciusi hosszú hétvégék SZÉP Kártyával

a K&H SZÉP Kártya birtokosoknak még több mint 404 millió forintot kell elkölteniük május végéig

A K&H SZÉP Kártya tulajdonosok a nyári főszezonban használják leginkább kártyájukat, míg a munkáltatók tavasszal és év végén a legaktívabbak a feltöltéseket illetően. A kártyabirtokosoknak érdemes azonban a márciusi hosszú hétvégéket is kihasználni, mivel a 2014-ben feltöltött összegek idén május 31-ig használhatóak fel.

Idén május 31-én járnak le a munkáltató által két évvel ezelőtt, azaz 2014-ben feltöltött SZÉP Kártya összegek. A tavalyi évet nézve a feltöltés és felhasználás intenzitása viszonylag kiegyenlített volt, azonban van egy-két hónap, amely kiemelkedően teljesít. A munkáltatók leginkább márciusban és az év végén, decemberben a legaktívabbak a feltöltés szempontjából, míg a munkavállalók inkább nyáron a főszezonban, júliusban és augusztusban költenek a legintenzívebben, feltehetően a családi nyaralást finanszírozva a kártyával.

 

„Érdemes most kicsit korábbra hozni a pihenést a még fel nem használt összegek elköltésére, és a március remek alkalom lehet erre, hiszen két hosszú hétvége is lesz a hónapban. Ezen kívül a májusi Pünkösdi ünnepet is be lehet karikázni a naptárban. Arra bíztatjuk tehát a lejáró összegekben érintett kártyabirtokosokat, hogy ha lehetőségük van, éljenek a május végéig kínálkozó alkalmakkal, és menjenek el pihenni, szórakozni, sportolni vagy vegyenek részt kulturális programokon. A SZÉP Kártya szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámlái mindezeket a tevékenységeket lehetővé teszik” – mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Amennyiben a kártyabirtokos nem használja fel a 2014-es keretet, az nem csak a dolgozóra, de a munkáltatóra nézve is veszteség. Éppen ezért érdemes lehet a munkavállaló figyelmét felhívni a teljes keretösszeg elköltésére. A 2016. május 31-ig fel nem használt összeget ugyanis a Bank az erre vonatkozó kormányrendelet értelmében elkülöníti a kártyabirtokos SZÉP Kártyáján, és visszautalja az eredeti feltöltést végző munkáltatónak. Ez azonban a társasági adóalapot növeli, és jelentős adminisztrációs terhet is ró a munkáltatóra.

A hazai cafeteria-rendszerrel kapcsolatban nemrég hozott döntés – amelyben az Európai Bíróság a Magyar Államot kötelezte a jogszabályok haladéktalan megváltoztatására – mindaddig nem befolyásolja a SZÉP Kártya és az Erzsébet Kártya eddigi használatát, amíg a Magyar Állam, mint jogszabályalkotó nem módosít a jogszabályon. „A K&H Bank a jelenleg hatályos jogszabályok szerint biztosítja a SZÉP Kártya és Erzsébet Kártya béren kívüli juttatást jelenlegi szerződött partnerei számára. Amennyiben a Magyar Állam oly módon módosítja a hatályos jogszabályt, mely érinti a meglévő K&H SZÉP Kártyákat, abban az esetben a K&H Bank mind a kártyákat feltöltő munkáltatókat, mind a kártyákon szereplő összegek felhasználóit – kártyabirtokosokat – természetesen értesíteni fogja a változásokról” – hívta fel a figyelmet Kovács Viktor Zoltán.

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 222 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 582 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 38,1 milliárd

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 11,9 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 142,5 milliárd
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 3,4 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 1,9 milliárd

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu