majomharapásra nem biztos, hogy fizet a biztosító

itthon a csúszós medencéktől, külföldön az egzotikus állatoktól kell tartani

Baleseti szempontból a nyár kimondottan veszélyesnek minősül, a K&H biztosítási káreseményei között erre számos példát találunk. Belföldön elsősorban kéz- és lábtörésekkel jelentkeznek a károsult ügyfelek, míg külföldön több esetben az egzotikus állatokkal gyűlik meg a nyaralók baja.

Itthon egyelőre elég szeszélyes még az idő, ám az előrejelzések szerint van rá esély, hogy hamarosan beálljon a tartós meleg, lehessen strandolni. Vigyázzunk azonban, a nyár kimondottan veszélyes időszaknak minősül baleseti szempontból! A K&H biztosítási káreseményei között Magyarországon elsősorban a végtagtörések a leggyakoribbak, jellemzően akkor törik el az emberek kezüket-lábukat, amikor ki-be szállnak a medencébe, vagy elcsúsznak a medence körüli vizes csempéken. Előfordult már olyan eset is, hogy egy csapatépítő tréningen résztvevő vendég a tiltó tábla ellenére beleugrott a leengedett medencébe. Szerencsére az nem volt túl mély, így „csak” gerincnyúlvány repedést kellett elszenvednie a mutatvány miatt.

„Az elcsúszásokból eredő sérülésekre, megfelelő feltételek esetén fizet a lakásbiztosításokhoz tartozó balesetbiztosítás, aminek ráadásul egész világra kiterjedő területi hatálya van. Érdemes azonban arra figyelni, hogy ez egy előre meghatározott összeget fizet, nem a ténylegesen felmerülő minden költséget téríti meg. Egy külföldi kezelés esetén ez igen magas, így semmiképpen sem válthatja ki az utasbiztosítást. Itthoni utazások alatt történő baleseteknél viszont jól jöhet a kórházi tartózkodás vagy a munkaképtelenség idejére kapott biztosítási összeg” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Távoli, egzotikus országokba utazóknak szinte kötelező elem az utasbiztosítás, enélkül nem érdemes elindulni, hiszen számos veszélyforrás leselkedhet ránk, de akár még egy szimpla bokaficam kezelése is jelentős összegbe kerülhet. Ráadásul egy utasbiztosítás akkor is segítséget nyújt, ha olyan országba utazunk, amelyre az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem terjed ki, és a poggyászkárokat, felelősségi károkat, a beteglátogatás költségeit is térítheti.

Az állatokkal különösen vigyázzunk, számos példa van arra a biztosítások történetében, amikor egy-egy békésnek hitt állat megtámadta az ügyfeleket. Kanadában például egy apartman körül futkározó mókus harapott meg egy férfit. Balin a szabadon tartott majmok okozhatnak galibát, egy hölgy például majomharapás miatt nyújtott be kárigényt. De akadt olyan ügyfél is, akin valószínűleg a nem szakszerűen végzett masszázs okozott fizikai sérülést Dél-Kelet Ázsiában. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint