levegőhöz juthatnak az állattenyésztők

„A takarmányárak növekedése az állati termékek felvásárlási árainak csökkenésével együtt súlyos veszteséget okozott az állattenyésztőknél. A világszinten jó terméshozamok ezt a trendet megfordíthatják, így a következő hónapokban már az állattenyésztők is fellélegezhetnek” - tájékoztatott Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

A mezőgazdasági termelői árak júniusban 1,5%-kal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest, ezen belül a növényi termékek árai 3,5%-kal növekedtek, miközben az élő állatok és állati termékek ára 1,8%-kal csökkent. „A takarmányárak növekedése és a felvásárlási árak csökkenése egyidejűleg jelentős veszteséget okozott az elmúlt hónapokban az olyan klasszikus állattenyésztői ágazatoknak, mint a tejelő marha és sertéstenyésztés. Reményre ad okot, hogy a felvásárlási árak csökkenő trendje megfordulni látszik, miközben a júniusban még növekvő takarmányárak a továbbiakban mérséklődhetnek. Ez utóbbi oka, hogy a világszinten magas készletszintek mellett globálisan jó terméshozamokra lehet számítani, ami lejjebb nyomhatja a jelenlegi árszintet” - mondta el Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője

„A végső tartalékaikat felhasználó állattenyésztők így némi levegőhöz juthatnak a következő hónapokban, de az elmúlt időszakot kevésbé megsínylő baromfitenyésztők számára is újabb lendületet adhat. A mostanihoz hasonló áremelkedések kivédése érdekében azonban feltétlenül szükséges elgondolkodni a hatékonyságnövelésen, és ahol erre lehetőség van, azt minél hamarabb megvalósítani. Ehhez érdemes figyelni a szeptembertől nyíló új pályázati lehetőségeket, illetve az egyre kedvezőbb feltételek mellett elérhető banki hitelforrásokat is” - tanácsolja a szakember.        

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2016. 1. negyedévben:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 

K&H Biztosító 2016. 1. negyedévben:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9051
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu