Korcsolyázzunk okosan!

A szánkózás, korcsolyázás, jeges utakon csúszkálás bár sok izgalmat rejt, azonban nagyon sok veszélyt is, amit a gyerekek és fiatalok nem mindig vesznek észre. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyekre érdemes figyelni, nehogy sérülés vagy betegség rontsa el ezt a téli szórakozást.

Télen népszerű – bár balesetveszélyes – formája a kikapcsolódásnak a korcsolyázás, amely hazánkban több mint fél évezredes múltra tekint vissza. Természetesen sok baleset megelőzhető a jégpályákon, ehhez egybegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A birtokba vehető, természetes jégpályákra néhány helyen még várni kell, ugyanis a szakemberek szerint csak a minimum 10-12 cm vastag jégre lehet biztonságosan rámenni. A Balaton-parti településeken az önkormányzatok jegyzői az Országos Meteorológiai Szolgálat és a vízügyi hatóság mérései alapján adják ki az engedélyt a jégre lépésre. A nagyobb városok műjégpályái viszont folyamatosan lehetőséget kínálnak korcsolyázásra.

A legfontosabb, hogy a hideg időben rétegesen öltözzenek fel a gyerekek, kesztyű, sál és sapka nélkül ne engedjük el őket otthonról. Ha a nagy játékban kimelegedtek, vagy a hóban-jégben eláztak, mielőbb öltöztessük át őket száraz ruhába. A nedves, hideg ruha miatt ugyanis nagyon gyorsan megfázhatnak, enyhébb esetben egy egyszerű náthát, de akár tüdőgyulladást is kaphatnak. A megfelelő öltözethez hozzátartoznak a védőfelszerelések is: a térd- és könyökvédő, illetve a védősisak, amelyek viselése nagyon sok sérüléstől megóvhatja a korcsolyázó, szánkózó gyerekeket. Természetes ilyenkor az állandó szülői felügyelet is elengedhetetlen. Az ingyenesen használható óbudai jégpályán például az aggódó szülők akár otthonról is követhetik csemetéiket a jégen a http://jegpalya.obuda.hu/ oldalon látható 0-24 élő kameraképen keresztül.

„Ilyen időben megsokasodnak a szánkó- és korcsolyabalesetek. Ez utóbbiaknál a zúzódásos sérülések a gyakoribbak, de akár törés is lehet egy rossz esés vége. Minél kisebb a gyermek, annál könnyebben megfázik vagy kihűl, ezért nagyon fontos, hogy a szülők odafigyeljenek, milyen öltözékben engedik el otthonról a kicsiket” – mondta el Dr. Krivácsy Péter, gyermekgyógyász, a Léghajó Program szakmai vezetője.

Ha mégis baleset történik, amennyiben rendelkezünk balesetbiztosítással, legalább a sérülés miatt felmerült kiadások csökkenthetők. Abban az esetben, ha korcsolyázás közben történt a baleset, és a sportpálya – hasonlóan a Városligeti Műjégpályához – rendelkezik a látogatóira vonatkozó csoportos biztosítással, úgy kártérítést is kaphatunk. A teljes körű és igényeinkhez igazodó biztosítási védelemhez azonban külön biztosításra is szükség van. A K&H élet-társ kockázati életbiztosítás mellé a gyermekek számára is választható kiegészítő baleset- vagy egészségbiztosítási fedezet. amely fedezetek alapján balesetbiztosítás térítést nyújt baleseti műtét, kórházi tartózkodás, sőt akár már csonttörés vagy csontrepedés esetén.

„Érdemes kiegészítő biztosítást kötni, hiszen már havi ezer forintért elérhető olyan biztosítási szolgáltatás, ami 3 éves kortól biztosítási fedezetet nyújt. Többféle elemből, rugalmasan állítható össze a biztosítási csomag a család igényeinek megfelelően.” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet-, és bankbiztosítási üzletágának vezetője. „Egy balul elsült korcsolyázás utáni betegség, műtét vagy kórházi kezelés számos kiadással jár. Az egyik szülő általában táppénzre megy, hogy a gyermek mellett lehessen, emiatt viszont csökken a család bevétele. Ha teljes mértékben pótolni nem is, viszont enyhíteni tudja a családi kassza hiányát a műtét és a kórházi tartózkodás után kapott biztosítói térítés” – tette hozzá a szakember.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 420 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 203 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2977 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu