komoly bevételkiesést jelent egy hosszabb betegség

hogyan biztosítsuk be magunkat jövedelem kiesés esetére?

Manapság sok olyan család van, ahol a két szülő közül csak az egyiknek van állandó keresete. Akinek pedig van munkája, az sem lehet biztos abban, hogy holnap nem jön egy nagyobb létszámleépítés a cégénél, vagy esetleg egy hirtelen jött betegség, baleset miatt esik ki hosszabb időre a munkából. A váratlan helyzetekre jobb előre felkészülni, ehhez nyújt segítséget a K&H Biztosító szakértője.

Ma Magyarországon – a KSH 2011-es népszámlálási adatai szerint – 1,8 millió család van. A szülők felelőssége, hogy gondoskodjanak gyermekeik jövőjéről, ugyanakkor a folyton változó világban egyre nehezebb előre tervezni. Épp ezért fontos, hogy előre gondoljunk arra is, egy-egy váratlan esemény mennyiben változtathatja meg a család életét, mik azok a körülmények, amik például anyagi nehézségeket okozhatnak, és milyen módon lehet az anyagi hátrányt ellensúlyozni.

Különböző élethelyzetek adódhatnak, amikor hosszabb-rövidebb ideig nem tud valaki dolgozni és emiatt akár hónapokig nem jut fizetéshez. Célszerű felkészülni a váratlan eseményekre, hiszen különböző biztosítások segítségével könnyebben átvészelhetjük a nehezebb átmeneti időszakokat.

Manapság sokan válnak egyik pillanatról a másikra munkanélkülivé egy-egy nagyobb létszámleépítés alkalmával. A fejvadászok tapasztalatai szerint jelenleg átlagosan 3-6 hónapra van szükség ahhoz, hogy valaki a korábbihoz hasonló pozícióban elhelyezkedhessen. Ilyenkor jól jöhet, ha a lakásbiztosításunk kiegészítéseképpen rendelkezünk munkanélkülivé válás esetére szóló kiegészítő biztosítással. Ekkor a biztosító 3 hónapig, havonta maximum 20 ezer forinttal hozzájárul a rezsiköltségekhez. Anyagi segítséget jelenthet a hitelkártyák mellé köthető, úgynevezett törlesztési biztosítás is, amely a minimális befizetéseket teljesíti meghatározott ideig helyettünk munkanélküliség vagy tartós keresőképtelenség esetén.

Szintén jó előre felkészülni – például kockázati biztosítás megkötésével - egy-egy komolyabb betegség, baleset eshetőségére is, hiszen ebben az esetben is akár hónapokra kieshet valaki a munkából. „A családok biztos megélhetéséhez nem elég, ha hónapról hónapra kijönnek a bevételükből. Számos okból előfordulhat, hogy a havi keresetük egy része kiesik. Ezért szükséges, hogy anyagi tartalékkal vagy megfelelő baleset- és életbiztosítással rendelkezzenek, amely a gyógyulás hónapjai alatt pótolni tudja a családi kassza hiányát” - mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetője.

Az ügyfél különböző csomagok közül választhatja ki a leginkább neki megfelelőt. A biztosító csonttöréstől a műtéti térítéseken át, a maradandó egészségkárosodásig különböző élethelyzetekben ad kártérítést. „Egy 42 éves biztosítottnak havi 2 600 forint befizetése esetén például 20 százalékos maradandó egészségkárosodás (például egyik hüvelykujj teljes elvesztése vagy teljes működésképtelensége) esetén 800 ezer  forintot fizetünk ki. A fő kenyérkereső bevételének kiesése minden családban - a személyes tragédián túl - jelentős anyagi hátránnyal is jár. Ha az ügyfél rendelkezik életbiztosítással, balesetből eredő haláleset esetén 4 millió forintot fizet a biztosító, ami egy családtagot nem pótol ugyan, de jelentős segítséget jelent a hátrahagyottak számára, amíg össze nem szedik magukat lelkileg és fel nem készülnek a megváltozott életkörülményekre” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetője.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu