kgfb: egy városnyi autóssal többen vannak az átlagdíj csalóka lehet

A teljes magyarországi piacon 273 ezer szerződést kötöttek az utóbbi kgfb-kampány során, a K&H biztosítója pedig 100 ezer feletti szerződéskötést tudhatott magáénak. A társaság jelenleg 830 ezer kgfb-szerződést kezel. A K&H biztosítója szerint az átlagdíjakat érdemes a helyükön kezelni, a piacon pedig további növekedés várható.

A magyarországi nem életbiztosítási piac a Magyar Biztosítók Szövetsége adatai szerint tavaly 392,3 milliárd forintos díjbevételt ért el, ami 3,9 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest. A K&H biztosítójának a nem életbiztosítási ága összesen 18,1 milliárd forintos díjbevételt ért el 2014-ben, ez pedig közel 2 százalékos többletet jelent az előző évhez képest.

növekvő díjbevétel és portfólió 

A nem életbiztosítási ág teljesítményét meghatározza a kgfb-piac alakulása. A teljes piacon a Mabisz adatai szerint 273 ezer szerződéskötés történt a tavalyi év végi kampányban. A K&H biztosítója fontos szerepet játszott a kampányban, hiszen több mint 100 ezer szerződést kötöttek az ügyfelek a biztosítónál, így a társaság jelenleg 830 ezer kgfb-szerződést kezel.

Kaszab Attila, a K&H biztosítójának vezérigazgató-helyettese, és a társaság nem-életbiztosítási és működésfejlesztési vezetője a kampányban elért eredmény mellett kitért a társaság múlt évi teljesítményére is: a K&H biztosítója tavaly tovább javította piaci pozícióját, 2014 decemberében a társaság kgfb-portfóliója 5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Összességében a kgfb-szegmens is hozzájárult ahhoz, hogy a biztosító eredménye 13 százalékkal 2,5 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. 

nőnek a kifizetések is

A szakember azt is elmondta, hogy a tavalyi kgfb-kampányban megállt a díjak évek óta tartó meredek csökkenése. Szerinte erre számítani lehetett, a kárrendezési költségek folyamatosan emelkednek, míg a károk gyakoriságában is enyhe növekedés tapasztalható, a kárrendezési és az egyéb költségek növekedése pedig előidézi a biztosítási díjak emelkedését is. 

A kgfb-piac egyik paraméteréről, az átlagdíjakról szólva Kaszab Attila azt mondta, a Mabisz adatai szerint tavaly az átlagos, éves kgfb-díj 20,5 ezer forint volt. A szakember azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a piaci 20,5 ezer forintos átlagdíj nem feltétlenül tükrözi az egyes biztosítók átlagdíját, ugyanis azt torzíthatja a megkötött szerződések gépjármű-kategória szerinti összetétele. „Ha egy-egy biztosítónál jelentősen megemelkedik az évente a piaci átlagdíjnál akár többszörösen magasabb díjú teherautó-biztosítások száma, az számottevően növelheti az adott biztosító átlagdíját” – mondta a szakember. 

A K&H biztosítója az idén a kgfb-bevételek enyhe növekedésére számít a társaságnál és piaci szinten egyaránt. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 179 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 442 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 28,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -29,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 128 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu