K&H: itt a kártyaforradalom - dübörög a netes vásárlás

jelentős kedvezményekkel jön a Black Friday

Egyre többen használják bankkártyájukat: idén 31 százalékkal nőtt a lakossági kártyás vásárlások száma, és emelkedett az interneten bonyolított tranzakciók mennyisége is - közölte a K&H. Az online megrendelések kézhezvételét teszik kényelmesebbé a csomagátvételi pontok, amelyekre leginkább a nyugati országrészben van kereslet – derül ki a K&H: üzletet ide! programjának adataiból. 

Egyre tudatosabbak a K&H ügyfelei, ugyanis az idén nőtt a készpénzmentes vásárlások száma. Októberig közel 21 millió kártyás tranzakciót bonyolítottak a pénzintézetnél, ami 31 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A vásárlások összértéke pedig még nagyobb mértékben gyarapodott: mintegy 159 milliárd forint összegben költöttek az ügyfelek, ez pedig 35 százalékos emelkedést jelent a 2015-ös adatokhoz képest. A kártyás tranzakciók számának növekedésében szerepet játszik az online vásárlások egyre nagyobb népszerűsége is, az év első 9 hónapjában 43 százalékkal több megrendelést bonyolítottak ily módon az ügyfelek.

Rajna Gábor, a K&H banki értékesítési igazgatója közölte, hogy a K&H Csoport egyik fontos célja, hogy az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokban is élen járjon. Hozzátette: a digitális csatornákat használó ügyfelek számában további növekedésre számítanak.

dübörög a netes kereskedelem

A KSH adatai szerint a csomagküldő és internetes kereskedelem 31 százalékos bővülést mutatott: az első félévben havonta 12-51 százalékos volt az éves szintű növekedés. A kereskedők egy részénél az a gyakorlat, hogy az interneten megvásárolható termékeket nem feltétlenül szállítják házhoz, hanem a csomagok úgynevezett átvételi pontokra érkeznek meg, ahonnan a vásárlók elvihetik azokat, például az olyan nagy forgalmat bonyolító napokon is, mint a november 18-ától induló Black Friday-sorozat. 

átvételi pontokat Nyugat-Magyarországra

Az országban sok helyen lenne szükség átvételi pontokra a helyi lakosok szerint- derült ki a K&H: üzletet ide! program során. A K&H: üzletet ide! online térképén bárki bejelölheti, illetve szavazhat arról, hogy hol és pontosan milyen üzletet vagy szolgáltatást látna szívesen. A szavazatok alapján elsősorban a nyugati országrészből hiányoznak az átvételi pontok: Szombathelyen, Sümegen és Zalaegerszegen is komolyabb igény mutatkozik, de Budapesten és Gyöngyösön is szívesen látnának további átvevőhelyeket a lakosok.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság