jövőkép a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Képzett munkaerő, fejlett szociális készségek, kulturális ismeretek – ideálisan így nézne ki egy társadalom. Ennek megalapozásához elengedhetetlen a minél élménydúsabb gyermekkor, amely bővelkedik kulturális ingerekben, élményekben is. Ehhez kíván hozzájárulni a K&H a hátrányos helyzetűekért programja is, amely az idei tanévben 1150 gyereknek tette ezt elérhetővé.

Az iskolák szerepe elengedhetetlen a jövő társadalmának nevelésében, fejlesztésében, hiszen az általános ismereteket itt sajátíthatják el a gyerekek, emellett pedig szociális készségeik is fejlődnek, sportolhatnak, és a kultúrával is megismerkedhetnek. 
A városokban, nagyobb településeken a gyerekek számos sportot kipróbálhatnak, idegen nyelvet tanulhatnak, különböző képzőművészeti szakkörökre járhatnak. Egészen más a helyzet azonban a hátrányos helyzetű régiókban fekvő településeken, ahol erre nincs lehetőség. Az általános iskolák saját költségvetésükből nem tudnak többféle szakkört finanszírozni, se tanulmányi vagy kulturális kirándulásokra vinni a diákokat. Így az itt élők sokszor nem is jutnak el gyermekkorukban kulturális intézményekbe, a színház világa ismeretlen számukra.

„Rendkívül fontos, hogy az elmaradottabb régiókban élő gyerekeket is motiváljuk a tanulásra, a kultúra és a sport szeretetére. A pozitív jövőkép, a felemelkedés útja sokuk számára ismeretlen fogalom, pedig rengeteg tehetséges fiatal él ezekben a régiókban. Ezért döntöttünk úgy tavaly, hogy a a K&H a hátrányos helyzetűekért program részeként anyagi támogatással segítjük a kulturális iskolai programok megvalósulását. Célunk, hogy megszerettessük a hátrányos helyzetű általános iskolásokkal a színházat, zenét, táncot, és ezzel motiváljuk őket a további ismeretek megszerzésére, valamint utat mutassunk nekik a sikeres jövőhöz, és így a teljesebb élethez” – mondta el Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási és saját értékesítési csatornák divíziójának vezetője.

„A kultúra valamennyi területe, a művészetek sajátos formanyelve elvarázsolja a befogadóját. Valami olyasminek válik a részévé, közvetetten alkotójává, amely megerősíti önbizalmában, javítja a családi és társas kapcsolatait, bővíti ismereteit, növeli a mindennapi teljesítőképességét. Olyan tények ezek, amelyek különösen jól hasznosulnak a közoktatásban résztvevőknél, és segítségükkel a környezetükre is. Mérések igazolják azt a tapasztalatunkat, hogy elsősorban a zenei és a színházi előadások segíthetik a hátrányok csökkentését nem csak kulturális téren, hanem az életmód, az életminőség szempontjából is” – érvelt Tibori Timea szociológus.

A K&H Biztosító jóvoltából a 2015/2016-os tanévben 1150 gyereknek nyílt lehetősége részt venni 22 kulturális programon a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében. A Budapesten, Pécsett, Miskolcon, Szarvason, Szerencsen, Mátészalkán, Nyíradonyban megtartott előadásokon a gyerekek uzsonnáscsomagot is kaptak, valamint kis városnézés keretében a településekkel is megismerkedhettek.

„A mátészalkai színházlátogatás felejthetetlen élmény marad diákjaink számára. Többségük még soha nem volt színházban, és a pályázati támogatás nélkül sajnos valószínűleg nem is jutottak volna el kulturális programra. A gyerekek nagyon érdekesnek és élvezetesnek találták a rock-operát, és a városnézés is különleges programnak számított azon tanulóink számára, akik alig lépték még át a településük határát” – mondta el Bagoly Béláné, a nyírábrányi Ábrányi Emil Általános Iskola pedagógusa.    

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 

K&H Biztosító 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu