jönnek az élelmiszeripart célzó pályázatok

A csomagolás az élelmiszeripar egyik leggyorsabban fejlődő területe, amely folyamatosan új kihívásokkal, fejlesztésekkel néz szembe – hangzott el a K&H és az Agrár Európa Kft. által szervezett Agrár Klub legutóbbi rendezvényén. Ebben lehet a cégek segítségére a mintegy 151 milliárd forintos élelmiszeripari beruházásokat célzó uniós forrás, amelyre február közepétől lehet benyújtani a pályázatokat.

Habár nemrég nyitotta meg kapuit Magyarországon az első csomagolásmentes bolt, a csomagolás egyre inkább az élelmiszeripar meghatározó eleme, és az ételek jelentős része továbbra is becsomagolva kerül a boltok polcaira, majd onnan a háztartásokba. „A csomagolástechnika az utóbbi években dinamikusan fejlődött hazánkban, azonban folyamatosan új kihívásokkal kell szembenéznie. A higiénia alapvető követelmény a fogyasztók és a cégek számára egyaránt. A jó minőségű árut magasabb áron lehet értékesíteni, és még az árérzékeny fogyasztó is inkább a megbízható terméket keresi. A vállalatoknak azonban költséghatékonyan és a fenntarthatóságot szem előtt tartva kell jobb minőséget előállítani, biztonságosan és frissen tartani az ételt. A csomagolóanyagok piacán a környezetvédelmi szempontok; az újrafelhasználás, a kevesebb, valamint bio alapanyagok használata mellett igényként jelentkezik a logisztikai folyamatban a dézsmabiztos záródás, amely megakadályozza az illetéktelen hozzáférést, valamint a termék kicserélését” – mondta el Enyedi Márta, a Sealed Air Magyarország Kft. (Cryovac) piacfejlesztési vezetője.

„Az élelmiszer bizalmi termék, nem kóstolhatjuk meg vásárlás előtt. A fogyasztók részéről elvárás, hogy kényelmes, könnyen nyitható és visszazáródó legyen, valamint megfeleljen az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, míg a cégek részéről is folyamatosan nőnek a fejlesztési igények” – mondta el Tresó István, a K&H Agrárfejlesztési főosztály vezetője. „Ebben lehet segítségükre a tavaly év végén meghirdetett 151 milliárd forintos élelmiszeripari beruházásokat célzó kiírás, amelyre február közepétől pályázhatnak a cégek. Ez az összeg mintegy duplája a 2007-2013-as uniós ciklusban e célra rendelkezésre álló összegnél” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

A cégeknek érdemes új technikákat bevezetniük, amelyeknek ugyan költségvonzata van, de előnyeik révén megtérülnek. „A lecsökkentett csomagolási méretnek köszönhetően csökkenhetnek a szállítási költségek, és több termék fér el a boltok polcain a megfelelő elérhetőség és a megnövelt forgalom érdekében. Rendkívül jó export lehetőségeket rejt magában a hosszabb fogyaszthatósági idő és a logisztikai előnyök következtében, és nem utolsó sorban a vevőben kifizetődőbb benyomást kelt az optimális csomagméret és termékarány miatt” – tette hozzá Enyedi Márta.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 417 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 28,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • +36 1 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu