itt a tojásszezon

A húsvéti időszak nagyban befolyásolja a hazai tojásfogyasztást, ezért érdemes időben bevásárolni. Ma Magyarországon többféle tartásból származó – ketreces, mélyalmos, szabadtartásos, bio tartásos – tojás is elérhető a fogyasztók számára, azonban az eltérő technológiák miatt komoly különbségek lehetnek az árak között.

Érdemes időben megvásárolni a húsvéti tojásokat, mivel az ünnepi szezon nagyban befolyásolja a tojásfogyasztást, ezzel pedig a keresletet és az árakat is. „A magyarországi tojástermelést nagyfokú szezonalitás jellemzi, amelyet leginkább a mostani, húsvéti időszak befolyásol. Mivel nemcsak festéshez, díszítéshez, hanem a jellegzetes húsvéti menüsorhoz is nagyban hozzátartozik a tojás, ezért ebben az időszakban jelentősen megnő a tojás iránti kereslet. Ezzel együtt a tojásárak is jelentős emelkedésen mennek keresztül, majd az ünnep elmúltával a csökkenő kereslet áresést okoz” - mondta el Tresó István, a K&H Agrárüzletág ügyvezető igazgatója.

Ma Magyarországon többféle tartásból származó – ketreces, mélyalmos, szabadtartásos, bio tartásos – tojás is elérhető a boltokban, piacokon, habár ezek az eltérő, esetenként akár kétszer akkora ráfordítást igénylő technológiák miatt a fogyasztói árukban is jelentős különbségeket mutathatnak.

„Az ágazatban az uniós követelményként előírt, és 2012-ben rövid idő alatt lezajlott ketreccserét követően jelenleg egy jóval lassabb átalakulás zajlik. A prognózisok szerint a ketreces tartás után a mélyalmos (alternatív) tartás lesz Európában a legkedveltebb tartásforma. Ez egyre inkább jellemző a magyar tojástermelésre is, ugyanakkor a gazdaságos üzemméretet és a hatékonyságot egyaránt befolyásolja, ami hatással lesz a fogyasztói árakra is” – tájékoztatott Tresó István.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.
A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 179 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 442 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 28,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -29,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 128 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu