innovatív eszközöket nyert a Bácsalmási Mentőállomás

Innovatív eszközökkel bővült a Bácsalmási Mentőállomás eszközparkja. A K&H gyógyvarázs műszerpályázaton elnyert vénakereső készülékek olyan korszerű eszközöknek számítanak, amelyekkel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető. 

 

Bács-Kiskun megyében a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatán az elmúlt 13 év alatt 12 gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott több mint 19 millió forint értékben új orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Bácsalmási Mentőszolgálat 300 990 forintot, a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ pedig 3 880 485 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

„A Bácsalmási Mentőállomás a leghátrányosabb helyzetű térségek egyikében működik, s nemcsak a bácsalmásiakat, hanem a környező járások betegeit is ellátja. Az innovatív, gyors eszközre rendkívül nagy szükség van, hiszen a mentőellátás a véletlen, előre nem tervezet sérülések, betegségek és balesetek következtében bekövetkezett életveszélyes helyzetek elhárításáról szól, ahol minden perc számít” – mondta Sinka József, a Bácsalmási Mentőállomás képviselője a műszerek átadásakor.

A vénakereső eszköz szabadalmaztatott átvilágítási technikájának köszönhetően az orvosok könnyebben és fájdalom-mentesebben találják meg a vénákat. A készülék olyan fényt bocsát ki, amely a szövetekben különböző módon nyelődik el, így a vénák nagyszerűen kirajzolódnak. Leginkább ez a gyermekeknél és azon pácienseknél fontos, ahol a vénák nehezen érzékelhetőek.

 „A K&H ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal. Ennek egyik kiemelt területe az egészség, ezen belül a gyermekegészségügy támogatása.  Ahogy a K&H-nál igyekszünk minél innovatívabb megoldásokkal kiszolgálni ügyfeleinket, úgy a gyermekegészségügyet is minél modernebb eszközökkel szeretnénk támogatni. Nagy öröm számunkra, hogy az ország minden részében, így Bácsalmáson is támogathatjuk a gyermekek gyógyítását szolgáló intézményeket” – mondta Fülöp Tibor, a K&H bácsalmási fiókvezetője.

a K&H gyógyvarázs pályázatról

A program országos pályázatának hatálya kiterjed a társadalombiztosítási támogatással rendelkező, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs idei műszerpályázata során 9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye részesült összesen 20, intézményenként maximum 4 millió forint értékű eszköztámogatásában. A pályázatra ezúttal 93 kórház és mentőállomás nyújtotta be jelentkezését, 54 településről.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 884 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 242 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 610 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 23 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  12,18 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 159,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,43 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu