el a kezekkel a hosszú távú kötvényektől!

„A nyomott infláció és a mérsékelt növekedés miatt újabb kamatcsökkentésről dönthet kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A feltörekvő piacokon tapasztalható tőkekiáramlás azonban Magyarországot is veszélyeztetni. A hosszú távú állampapírok esetében ezért már most hozamemelkedés tapasztalható, ami tovább folytatódhat, miközben a rövid távú papírokat még mindig támogatja a kamatcsökkentés” - nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A nyomott inflációs környezet és a mérsékelt GDP növekedés teret enged a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa számára, hogy holnap folytassa a 2012 augusztusában elindított kamatcsökkentési ciklust. Azonban azt is látni kell, hogy a feltörekvő piacokon uralkodó befektetői hangulat folyamatosan romlik, aminek következtében tőkekiáramlás zajlik. Ez pedig Magyarországot is veszélyezteti” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. 

„Egyelőre nem enyhül az ukrán-orosz konfliktus, és folytatódhat a várakozásokat alulmúló kínai makrogazdasági adatok közzététele, miközben nemcsak hogy változatlan ütemben halad a „tapír”, de a Fed még egy 2015. első félévi kamatemelést is kilátásba helyezett, ezért a feltörekvő országok továbbra is nagy nyomás alatt vannak. Ez pedig leginkább azokra az országokra nézve járhat súlyos következményekkel, amelyek nem készülnek fel időben a tőkekivonási hullámra. Mialatt a kelet-európai régió gazdaságilag legstabilabb országában a lengyel jegybank már a kamatemelést készíti elő, addig az MNB továbbra is monetáris kondíciók lazán tartására törekszik, így Magyarország is könnyedén ebbe a csoportba eshet” – hívta fel a figyelmet Horváth István.

„A nemzetközi folyamatok hatására a magyar kötvénypiacon a hosszú távú papírok esetében már most hozamemelkedés tapasztalható, és várakozásunk szerint ez még folytatódni fog, ezért a befektetőknek inkább kivárást javaslunk, míg a folytatódó kamatcsökkentés a rövid távú kötvényeket egyelőre még mindig támogatja” – hangsúlyozta a befektetési szakember. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő 

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Alapkezelő
2013. december  31-én:
teljes kezelt vagyon:  867,1 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  120,2 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 746,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu