eddig nem látott befektetési szerkezet a piacon

K&H hozamlépcső származtatott alap

Eddig nem látott befektetési szerkezetet kínál a K&H Alapkezelő a hazai befektetők számára. A K&H hozamlépcső származtatott alap különlegessége, hogy az alapban lévő részvények teljesítményét a futamidő alatt rendszeres időközönként figyelemmel kíséri és rögzíti, az alap hozama pedig ezek közül a legmagasabb érték lesz. Emellett a futamidő igazodik az eho és a kamatadó kedvezmények igénybevételéhez.

„Mivel az utóbbi hetekben megnőtt az érdeklődés a tartós befektetési számla (tbsz) és a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) valamint az ezekre elhelyezhető megtakarítási lehetőségek iránt, ezért az új alapunk futamidejét úgy határoztuk meg, hogy az eho és a kamatadó kedvezményt egyaránt igénybe lehessen venni. A három évnél hosszabb futamidő alatt azonban sok minden történhet a részvénypiacokon, de a magyar lakossági befektetők köztudottan nem szeretnek kockáztatni, és többségük inkább a biztonságot választja a magas hozammal szemben. Ezért olyan befektetési struktúrát alakítottunk ki, ahol nem kell választani e két szempont közül” – nyilatkozta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. „Az új befektetési alapunkkal a befektetők úgy részesedhetnek a részvénypiacok teljesítményéből - tőkevédelem mellett -, hogy a futamidő közben mért legmagasabb rögzített érték lesz az alap hozama. Akkor is, ha menet közben az árfolyamok akár több alkalommal is csökkennének” – magyarázta Zobor Zsuzsanna. 

minden lépcsőfokkal magasabb hozam
A K&H hozamlépcső származtatott alap 20 világcég részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést. Az alap igazi különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán a futamidő alatt elért teljesítményt nézi, hanem meghatározott időközönként megfigyeli és rögzíti a részvényárfolyamokat. Az alap negyedévente, összesen 14 alkalommal vizsgálja a papírok teljesítményét, és ha a növekedés meghalad egy küszöbértéket, úgynevezett „hozamlépcsőt”, akkor azt megjegyzi. A futamidő végén pedig az alap a legmagasabb elért lépcsőértéket hozamként biztosítja a befektetők számára.  Az alap a részvények növekedéséből 100%-os részesedést biztosít a befektetőknek, az elérhető maximális hozam így akár 60% is lehet. A már jegyezhető alap túlnyomó részt bankbetétbe fektet, a 100%-os tőkevédelem érdekében.

„Befektetőinknek eddig is azt javasoltuk, hogy érdemes K&H tartós befektetési számlán illetve K&H nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezni a megtakarításokat. A befektetések után fizetendő eho bevezetése miatt azonban most különösen érdemes fontolóra venni ezeket a megtakarítási számlákat, hiszen az itt elhelyezett pénz természetesen eho-mentességet élvez. Ezen felül tbsz esetén a felhalmozási évet követő 3. év után a megtakarítást 16% helyett már csak 10% kamatadó terheli, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes kamatadó-mentesség vehető igénybe. Nyesz esetében pedig a kamatadó-mentesség mellett állami támogatás is igénybe vehető, amely tovább növeli a befektetés hozamát” – javasolta a befektetési szakember.  

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő
A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 224 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2570 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,1 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2013. június 30-án:
teljes kezelt vagyon:  829 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  128 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 699 milliárd forint

K&H Biztosító
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,7 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 118,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 30-221-3611
  • 350 7390
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu