csökkenő részvényárfolyamok esetén is elérhető az extra hozam

„Mivel az eurózóna növekedési kilátásai meglehetősen bizonytalanok, ezért a jelenleg alulértékelt európai részvénypiacon a következő időszakban jelentős árfolyam-ingadozásra lehet számítani az adósságválsággal és a gazdasági növekedéssel kapcsolatosan érkező hírektől függően. A nagy bizonytalanság miatt ezért a részvénybefektetéseket tőkevédett formában javasoljuk. Ennek is egy speciális formája a K&H szakaszos hozamú alap, amely nem a részvények futamidő alatt elért abszolút teljesítményét, hanem az egyes időszakaszokban elért teljesítményét nézi” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A tavaly második félévben nagy zuhanásnak kitett részvénypiacok az év első hónapjaiban érkező, a várakozásokhoz képest jelentősen optimistább makrogazdasági eredmények hatására újra erősödni kezdtek. Ugyanakkor az eurózóna válságának hatására az európai tőzsdék egyelőre nem érték el a tavalyi szinteket, így az európai részvények jelenleg alulértékeltek.

„A további növekedési kilátásokat tekintve az Európai Unióban meglehetősen vegyes a kép. Ilyen bizonytalan körülmények között a befektetők igen érzékenyen reagálnak a gazdasági hírekre, akár pozitív, akár negatív irányba, ezért nagy esélyét látjuk a jelentős részvénypiaci árfolyam-ingadozásnak, és a részvény befektetéseket tőkevédett formában javasoljuk” – javasolja a befektetési szakember.
A K&H kifejezetten az ilyen, nagy ingadozásnak kitett időszakra alakított ki egy speciális alapot. A K&H szakaszos hozamú 6 alap hozama az 50 vezető eurózóna vállalatot magába foglaló DJEuroStoxx50 részvényindex futamidő alatti teljesítményétől függ. „A szakaszos hozam lényege, hogy a 3 éves futamidő alatt három szakaszban, tehát évente vizsgáljuk az index teljesítményét, vagyis nem az induló értékhez, hanem mindig az adott időszak kezdetéhez képest. Gyenge piac esetén is javíthatja a hozamot, ha a futamidő alatt a piacokon trendforduló következik be. Így az alap akkor is fizethet extra hozamot, ha a részvények árfolyama a futamidő egésze alatt valójában csökken, miközben egyes időszakokban, szakaszokban emelkedik” – magyarázta Zobor Zsuzsanna.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, a pályázati tanácsadásra, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2011. december 31-én:
teljes kezelt vagyon: 740 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 119 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 618 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu