befektetés a magyar állampapírok biztonságával

K&H állampapír nyíltvégű alap

A K&H legújabb alapja több mint 80%-ban magyar állampapírokat tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a befektetők mentesüljenek a kamatjövedelem után augusztustól fizetendő egészségügyi hozzájárulás alól. A nyíltvégű K&H állampapír alap bármikor jegyezhető vagy visszaváltható, azonban a stabil hozam érdekében ajánlott minimum 6 hónapos időtávban gondolkodni.

Az augusztus 1-jétől életbe lépő, a befektetések kamatjövedelmét terhelő 6%-os egészségügyi hozzájárulás (eho) bevezetésére reagálva a K&H Alapkezelő - a piacon az elsők között - úgy alakította ki új befektetési alapjának összetételét, hogy az ott elhelyezett megtakarítás hozama mentesülhessen az eho megfizetése alól. „A K&H állampapír alap több mint 80%-ban forintban kibocsátott magyar állampapírokat, azaz államkötvényeket, diszkont- és kamatozó kincstárjegyeket és MNB kötvényt tartalmaz, amit bankbetétekkel és pénzeszközökkel, illetve a magyar állam által devizában kibocsátott állampapírokkal egészít ki. Ezzel olyan kötvényportfóliót kínál, ami mérsékelten reagál a piaci kamatváltozásokra, ezért az óvatos kockázati besorolású alapot érdemes tőkevédett és vegyes alapok mellett, portfólióban kezelni. Azonban a stabil hozam miatt minimum 6 hónapos befektetési időtávban ajánlott gondolkodni, mivel ennél rövidebb – néhány napos, hetes – idő alatt a hozam jelentősen ingadozhat” – nyilatkozta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A K&H állampapír alap nyíltvégű befektetési alap, tehát a kedvező adózás mellett nagy előnye, hogy rendkívüli rugalmasságot biztosít a lakossági befektetők számára. Bármelyik forgalmazási napon megbízást lehet adni a megvásárlásra, akár rendszeres vételi megbízás formájában is, illetve a visszaváltásra. Az aktuálisan lejáró eszközöket azonban automatikusan újra befekteti, így nem kell az állampapírok lejárataival és hozamfizetéseivel külön-külön törődni.

„A befektetőknek továbbra is azt javasoljuk, hogy érdemes K&H tartós befektetési számlán (tbsz), illetve K&H nyugdíj-előtakarékossági számlán (nyesz) elhelyezni a megtakarításokat. A befektetések után fizetendő eho bevezetése miatt azonban most különösen érdemes fontolóra venni ezeket a megtakarítási számlákat, hiszen az itt elhelyezett pénz természetesen eho-mentességet élvez. Ezen felül tbsz esetén a felhalmozási évet követő 3. év után a megtakarítást 16% helyett már csak 10% kamatadó terheli, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes kamatadó-mentesség vehető igénybe. Nyesz esetében pedig a kamatadó-mentesség mellett állami támogatás is igénybe vehető, amely tovább növeli a befektetés hozamát” – javasolta a befektetési szakember

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 224 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2570 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2013. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,7 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 118,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 30-221-3611, 350 7390
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu, sajto@kh.hu
  • www.kh.hu