az örök befektetői dilemma: hozam vagy biztonság?

Ahány ház, annyi szokás. Különösen igaz ez a befektetésekre, hiszen mindenkinél más a megtakarítás nagysága, a befektetés célja, az időtáv, amelyre félrerakja pénzét, és az a kockázattűrő képesség, amellyel a piaci kamatok és árfolyamok változását higgadtan követni tudja. Ami azonban mindig közös: a lehető legkisebb kockázattal a lehető legnagyobb hozamot szeretnék elérni. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, érdemes a befektetői igényekre és a piaci környezetre egyaránt reagáló innovatív befektetési megoldások között szétnézni - tanácsolja a K&H.

„A hazai befektetők többsége inkább az óvatos kategóriába tartozik, azaz elsősorban a tőkevédelmet és a biztonságot helyezi előtérbe. Jól mutatja ezt, hogy már hosszú évek óta slágerterméknek számítanak azok az úgynevezett strukturált alapok, amelyek látványos hozamlehetőséget kínálnak a részvénypiacok kedvező teljesítményéből, ugyanakkor biztonságos szerkezetük miatt árfolyamvédelmet vagy akár tőkevédelmet is lehetővé tesznek. Az elmúlt évben kizárólag a K&H budapesti területi egységében több mint 15 milliárd forint megtakarítást helyeztek el a befektetők ilyen típusú alapokban” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre a befektetési alapok e speciális fajtáját nemrég a befektetők mellett a szakma is elismerte, és a strukturált termékek legkiemelkedőbb hazai kibocsátója és forgalmazójaként elnyertük a nemzetközi Euromoney csoporthoz tartozó Structured Retail Products Limited (SRP) díját, ami ennek a befektetési formának a legrangosabb, a világ minden pontján ismert és elismert versenye” – hangsúlyozta ki Zobor Zsuzsanna.

A szakember elmondta, hogy ahhoz, hogy befektetési termékeknél mindenki megtalálhassa a saját céljainak és stratégiájának megfelelő megoldásokat, egyaránt szükséges a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatok napi figyelése és elemzése, és az innovatív, befektetői igényekre reagáló új termékek fejlesztése. Jelenleg a nemzetközi - elsősorban észak-amerikai és észak-európai - nagyvállalati részvénypiac, illetve a telekommunikációs, a pénzügyi-biztosítási és az olajszektor cégei kínálnak kedvező lehetőségeket. Így a most futó befektetési alapok is ezekre a piacokra fókuszálnak, olyan innovatív megoldásokat alkalmazva, mint például a veszteségtompító funkció, amelynek lényege, hogy az alap nemcsak tőzsdei növekedés esetén, de már stagnáló piacon is komoly hozamot érhet el, egy nagyobb mértékű esés esetén viszont tompítja a veszteségeket.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő 2016. év végén:
teljes kezelt vagyon: 971,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 811,1 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 160,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9133
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu