az IT biztonság duplán jó befektetés

Október az információbiztonság hónapja Európában, ami nem csak a cybertámadásokra, illetve azok kivédésére hívja fel a figyelmet, hanem arra is, hogy az IT eszközök használatának rohamos terjedésével maga a szektor is ígéretes befektetési célpont - javasolják a K&H Alapkezelő szakemberei. 

Október az információbiztonság hónapja az Európai Unióban, amelynek során az internet pozitívumai mellett annak árnyoldalaira, veszélyeire is felhívják a figyelmet. Mivel a világ népességének fele rendelkezik internet hozzáféréssel, a téma egyre aktuálisabb, ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy egy 2014-es kutatás szerint a számítógépek 32%-a vírussal fertőzött, és napi szinten több millió cybertámadás történik világszinten, könnyen belátható, hogy a téma nemcsak most, de a jövőbeli fejlődés irányait is kijelöli.

„Az információbiztonságra egyre nagyobb hangsúlyt - és persze tőkét - fordítanak a vállalatok is, a növekvő kiadások pedig leginkább a technológiai cégek eredményeit javítják, amiből befektetőként is érdemes lehet profitálni” - tanácsolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A K&H prémium információbiztonság származtatott alap olyan vállalatok részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést, amelyek vagy informatikai megoldásokat szállítanak, vagy olyan pénzügyi szolgáltatók, amelyek működésük során szívesen áldoznak biztonságukra, és úgy profitálhatnak az informatikai fejlesztésekből, hogy csökkentik a kártevők, adathalászok, hackerek által okozott veszteségeiket.

A K&H prémium információbiztonság alap 90%-os tőkevédelmet nyújt, 5 éves futamideje pedig kiválóan illeszkedik az idén indított TBSZ számla lejáratához.

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 884 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 242 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 610 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált):23 milliárd forint

K&H Alapkezelő 2016. második negyedév:
teljes kezelt vagyon: 1 047 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 893 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 154 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. második negyedév:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,18 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 159,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,43 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu