a kkv-k fogékonyak az elektronikus szolgáltatásokra

„A hazai vállalkozások nyitottak az elektronikus megoldásokra, közel 70%-uk kapja bankszámlakivonatát elektronikus úton. Az e-kivonat teljes mértékben megegyezik a hivatalos, papír alapú kivonattal, viszont annál jóval gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb, nem utolsó sorban pedig óvja a környezetet” – mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A hazai kkv-k körében kedveltek az elektronikus banki szolgáltatások, főként az elektronikus bankszámla kivonat adta lehetőséggel élnek. „A K&H e-kivonat 2011 márciusában történt bevezetése óta a vállalkozások döntő többsége áttért a papír alapú bankszámlakivonatról az elektronikusra. Népszerűsége dinamikusan nő, jelenleg ügyfeleink megközelítőleg 70%-a kap e-kivonatot. Az e-kivonat teljesen egyenértékű és tartalmilag megegyező a hivatalos, papír alapú kivonattal, amelyet bármilyen hatóság elfogad, mint elektronikus okiratot. A számítógépen a többi fájlhoz hasonlóan lehet tárolni és rendszerezni, és nagy előnye, hogy környezetbarát, idő- és helytakarékos, egyben pedig költséghatékonyabb megoldás, mint a papír alapú kivonat”– mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője

A K&H e-kivonat népszerűsége feltehetően annak köszönhető, hogy jóval gyorsabb a papír alapú bankszámlakivonatnál és nagyon egyszerű a kezelése. „A hitelesített e-kivonat már a kibocsátást követő napon elérhető az ügyfél saját elektronikus banki postaládájában. Ezen keresztül pedig bármikor kényelmesen hozzáférhető, letölthető és kinyomtatható. Emellett könnyen visszakereshető, visszamenőlegesen 13 hónapot lehet megnézni” – tette hozzá a szakember. 

A K&H e-postához csak a bejelentett személy férhet hozzá, a bankszámlakivonat pedig fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített szolgáltató által kibocsátott időbélyegzővel van ellátva. 

„A cégvezetőknek arra érdemes figyelni, hogy az elektronikusan aláírt bankszámlakivonat a hatályos jogszabályok alapján csak elektronikus formában minősül hiteles elektronikus okiratnak. Ugyanakkor kinyomtatva, papír alapon már nem tekinthető eredetinek, nem bír bizonyító erővel, így abban a formában nem számít hiteles dokumentumnak” – hívta fel a figyelmet a szakember. ”Akik még nem váltottak, őket arra biztatjuk, hogy ne féljenek használni az elektronikus szolgáltatásokat, hiszen ezek kényelmesebbek és nem mellesleg költséghatékonyabbak is” – tette hozzá Kovács Viktor Zoltán. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu