1000 hátrányos helyzetű gyerek előtt nyitja meg a K&H a kulturális intézmények kapuit

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából 20 iskola 1000 hátrányos helyzetű diákja részesülhet különböző kulturális élményekben az idei tanévben. Elsőként a Kunmadarasi Általános Iskola 50 kisdiákja látogatott el a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjére, amely a legtöbb gyereknek nemcsak életük első hangversenyét, de első budapesti látogatását is jelentette.

Az ország legelmaradottabb térségeiben élő, hátrányos helyzetű gyerekek szüleinek nemcsak arra nincs lehetőségük, hogy színházba, koncertre vigyék gyerekeiket, egy ilyen program akkor is gondot okoz, ha az iskola szervezi, hiszen nincs pénz az útiköltségre, nincs megfelelő ruha, és sok családban az egész napos hideg élelem biztosítása is problémás. Erre kínál most megoldást a K&H programja, amely a 2015/16-os tanévben 20 iskola hátrányos helyzetű diákjai számára teremt lehetőséget különböző kulturális eseményeken való részvételre, fedezi az utazási költségeket és hideg élelem csomagot is biztosít a gyerekek számára.

A K&H 2014 szeptembere óta működteti K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelynek célja, hogy segítse a kevésbé fejlett térségekben élő gyerekeket. A program a K&H négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén nyújt segítséget az elmaradott térségekben élők számára. A program részeként a pénzintézet eddig 15 alkalommal vitt el több mint 700 gyereket színházi, cirkuszi, zenei és táncelőadásokra. 

„A K&H Biztosító anyagi felajánlásának köszönhetően az idei tanévben a lehetőségeink kibővültek, így pályázatot hirdettünk a hátrányos helyzetű településeken működő iskolák számára, a rendezvényeken való részvételre. Felhívásunkra összesen 50 általános iskolából érkezett jelentkezés. Közülük választottunk ki most első körben 20 iskolát, akiknek az idei tanévben biztosan fel tudunk ajánlani egy ilyen programlehetőséget” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A pályázó intézmények saját bevallásuk szerint legtöbbször csakis pályázati forrásból tudják elvinni diákjaikat ilyen jellegű programokra. Az iskolák többségében az önköltséges programokon való részvételt maximum a tanulók 20-30%-a tudja megengedni magának, de olyan intézmények is vannak, ahol ez a szám 0. 

„2015 tavaszán hirdettük meg a K&H Biztosító felhívását, amelynek keretén belül a K&H teljes életért tőkevédett eszközalap jegyzési időszakában az ügyfelek által jegyzett minden 1 000 forint után a Biztosító 1 forintot tett félre saját bevételéből a K&H hátrányos helyzetűekért program javára” – mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító divízióvezetője. „A jegyzési időszak nagyon szép teljesítménnyel zárult, így az idei tanévben 1000 gyerek számára tesszük lehetővé, hogy szűkebb lakókörnyezetéből kiszakadva olyan kulturális élményekben lehessen részük, amelyek a pillanatnyi örömön túl hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, és ahhoz, hogy felnőttként, a jövő társadalmának tagjaiként teljesebb életet élhessenek.”

Az idei tanév első kulturális eseményén, a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjén a Kunmadarasi Általános Iskola 45 kisdiákja vett részt. Az alföldi iskola a programot jutalomként ajánlotta fel a legeredményesebb tanulók számára, így válogatták össze az elsős, másodikos és harmadikos gyerekekből álló csoportot. „Iskolánknak jelenleg 296 tanulója van. Közülük 196 fő hátrányos helyzetű, amiből 134 fő halmozottan hátrányos helyzetű. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy iskolai szinten próbáljuk meg pótolni ezen gyerekek számára azokat a hiányosságokat, amiket a család csak nagyon csekély mértékben, vagy egyáltalán nem tud biztosítani. A korábbi években egyetlen egyszer sem tudtuk színházba vinni a gyerekeket, hiszen a javarészt munkanélküli szülők semmiféle anyagi támogatást nem tudnak ehhez biztosítani” – mondta Szemán Zoltánné, az intézményvezető-helyettese. „Nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért. A gyerekek számára minden újdonság volt, hiszen 99%-uk soha nem járt még a fővárosban sem, nem látott koncerttermet, és a hangszerek közelsége is újdonság volt számukra. Ezek mind-mind olyan élmények, amelyek sokáig megmaradnak bennük, és reméljük, kihatnak későbbi életükre is.”

A pályázat elbírálásában, a nyertes intézmények kiválasztásában a K&H a hátrányos helyzetűekért program szakmai tanácsadó testületének tagjai vettek részt, amelynek a K&H képviselőin kívül tagja Sztojka Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkóztatásáért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője és Tibori Tímea, a MTA Szociológiai Kutatóintézetének senior kutatója vett részt.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatán a 2015/16-os tanévben a következő iskolák nyertek:

város

intézmény

Babócsa

Gábor Andor Általános Iskola

Beregböszörmény

Kossuth Lajos Általános Iskola

Bódvaszilas

Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskola

Farkaslyuk

Farkaslyuki Általános Iskola

Forró

Gárdonyi Géza Általános Iskola

Hernádvécse

Hernádvécsei Körzeti Általános Iskola

Jászkarajenő

Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola

Kálló

Kállói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Karcag

Karcagi Arany János Általános Iskola

Kunmadaras

Kunmadarasi Általános Iskola

Magyargéc

Magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskola és Tagiskolája

Mindszentgodisa

Mindszentgodisai Általános Iskola

Nyírábrány

Ábrányi Emil Általános Iskola

Öreglak

Öreglaki Általános Iskola

Porcsalma

Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola

Prügy

Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola

Rimóc

Szent István Általános Iskola

Szendrőlád

Szendrőládi Általános Iskola

Taktakenéz

Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola

Tiszabecs

Tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu