Ugrás a tartalomhoz

a Bank vezetősége

K&H Bank Igazgatósága (2019. szeptember 11-i állapot)

Luc Popelier (elnök)
Christine Van Rijsseghem
David Moucheron
Beke Lajos
Gombás Attila

 

Felügyelő Bizottság (2019. szeptember 11-i állapot)

dr. Terták Elemér (elnök)
Diego Du Monceau
Marc Wittemans
Jan Van Hove

Szombati-Kovács Ágnes
dr. Galaczi Áron

Nemek arányának meghatározása

Esélyegyenlőség - Fontos számunkra a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítása.
Míg hosszú távon az egyensúlyra törekszünk, mindenkori elvárásunk, hogy az Igazgatótanácsban és a Felügyelő Bizottságban mindkét nem képviseltesse magát.

A K&H Csoportban, anyavállalatunk, a KBC törekvéseivel összhangban, a felsővezetésben is szeretnénk a nemek közötti egyensúlyt megvalósítani. Ennek érdekében 5 éves stratégiát és kapcsolódó akciótervet dolgoztunk ki.

Stratégiánk megvalósításának sikerességét 5 éves időtávra rögzített kulcs teljesítmény mutatókkal mérjük. Évről évre nyomon követjük, hogy az egyes felsővezetői szinteken és a megfelelő utánpótlás körben a nők arányát a tervezett mértékben tudtuk-e növelni, és akciótervünkből mit valósítottunk meg.
Akciótervünk 4 dimenziót fed le, több mint tíz kezdeményezéssel:

  • a női felsővezető utánpótlás azonosítására és kiemelt támogatására;
  • a női esélyegyenlőség tudatos támogatására,
  • az ’egyforma munkáért egyforma bért’ alapelv érvényesítésére és
  • a rugalmas munkavégzési lehetőségek kiszélesítésére.

A stratégia végrehajtásáról az Igazgatótanácsot rendszeresen tájékoztatjuk.

vezetői bizottság vezetői bizottság

David Moucheron - vezérigazgató (elnök)

Vezérigazgató, a K&H Bank vezetői bizottságának tagja. Jogi mesterdiplomáját 1996-ban a Louvain-i katolikus egyetemen kapta, majd 1998-ban adójogászi végzettséget szerzett a brüsszeli pénzügyi főiskolán (EHSAL), 2000-ben pedig megszerezte a jogi mesterfokozatot a New York-i Columbia Law School-on. Pályafutását ügyvédként a brüsszeli ügyvédi kamaránál kezdte a de Bandt, van Hecke & Lagae (jelenleg Linklaters) ügyvédi irodánál, majd 2000 és 2005 között vezetői tanácsadóként dolgozott a McKinsey & Company cégnél Brüsszelben. 2006-ban a Fortis Lakossági Bank értékesítési igazgatójává és vezetőségi tagjává nevezték ki, majd a Fortis Csoport (jelenleg BNP Paribas Fortis) Vezetői Bizottságának vezetői pozíciójára jelölték. A De Post és a BNP Paribas Fortis által 1995-ben létrehozott közös vállalat, a bpost bank vezérigazgatója volt 2009 és 2015 között. 2015. december 1-jén nevezték ki a belgiumi székhelyű CBC Banque vezérigazgatójává.

Gombás Attila - Pénzügyi és vállalati, kkv hitelkezelési divízió vezetője

Gombás Attila a K&H Vezetői Bizottságának tagja. 1994-ben csatlakozott a K&H Bankhoz, miután a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomát szerzett. 1995. óta a Kontrolling területen dolgozik, 2002. óta annak vezetőjeként. 2005 októberétől a Pénzügyi és vállalati, KKV hitelkezelési divízió vezetője.

Beke Lajos - CRO szolgáltatások divízió vezetője

Beke Lajos szenior ügyvezető igazgató, 2015. május 1-től a CRO szolgáltatások divízió vezetője és a Vezetői bizottsági tagja. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte. A K&H Bankhoz 2002. novemberében csatlakozott, az Információ technológiai igazgatóság vezetőjeként, majd 2004. májusától vette át az Operáció divízió irányítását, mely 2008 óta Banki és befektetési termékek divízió néven működik tovább. 2015. május 1. óta  a CRO szolgáltatások divízió vezetője.

Patrick Van Overloop - Üzleti ügyfelek divízió vezetője

Az Üzleti ügyfelek divízió vezetője, a K&H Bank Vezetői bizottságának tagja. Az ICI-nél jogtanácsosként töltött rövid időszak után 1995-ben csatlakozott a KBC ún. nemzetközi tartalékos csapatához, ahol felkészült a Csoport külföldre kinevezett vezetőinek karrierjére. Tevékenykedett többek közt Tuniszban, Dél-Afrikában, Kínában és Prágában is. Sőt 2002-től 2006-ig a K&H Bankban is dolgozott, először a nemzetközi hitelekért felelős ügyvezetőként, majd a vállalati ügyfélkapcsolatok valamint a vállalati üzletpolitika és értékesítéstámogatás területének vezetőjeként. 2013 januárja óta a KBC ázsiai és csendes-óceániai tevékenységeinek ügyvezetőjeként dolgozott Szingapúrban.

Martin Jarolím - Lakossági banki divízió vezetője

Martin Jarolím 2016. május 1. óta a K&H lakossági üzletágának vezetője. Tanulmányait  a prágai Károly Egyetemen végezte, majd PhD tudományos fokozatát is itt szerezte. Martin Jarolím  2001-ben csatlakozott a ČSOB Csehországhoz vezetői tanácsadóként, 2003-ig a Lakossági és kkv fiókhálózat tartozott a feladatkörébe. 2003 és 2005 között a Lakossági és kkv hálózati támogatás vezetője, 2006-tól pedig a Lakossági marketing és szegmensek igazgatója volt. 2009-ben a prágai Lakossági és kkv terület régióvezetőjeként, 2010-ben a prágai Lakossági terület igazgatójaként dolgozott. 2011-ben előléptették a Lakossági hálózat vezetőjévé, majd 2014-től 2016-ig a belgiumi KBC-nél a Banki fő közösségek ügyvezető igazgatója volt.

Németh Balázs - az Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelés divízió vezetője

Németh Balázs 2018 novemberétől az Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divíziót vezeti, előtte a Változáskezelés divízió élén állt Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte, majd 2001-ben vezető üzleti elemzőként csatlakozott a K&H-hoz. Ezt követően a K&H Lízingnél a Kontrolling és ICT terület élére került. 2006-tól a K&H Bank Kontrolling vezetőjeként folytatta pályafutását. Németh Balázs 2011 óta a Stratégiai igazgatóság, 2014-től pedig a Stratégiai és HR igazgatóság vezetője volt.