a Bank vezetősége

K&H Bank Igazgatósága (2021. május 5-i állapot)

Guy Libot – Vezérigazgató és Igazgatósági Tag
Peter Andronov – Igazgatósági Tag és Igazgatóság Elnöke
Christine Van Rijsseghem – Igazgatósági Tag
Gombás Attila – Vezérigazgató-helyettes, Igazgatósági Tag
Beke Lajos – Vezérigazgató-helyettes, Igazgatósági Tag

Felügyelő Bizottság (2023. május 1-jei állapot)

Horváth Krisztina – Felügyelőbizottsági Tag, Felügyelőbizottság Elnöke
Zdenek Tuma – Felügyelőbizottsági Tag
Cedric du Monceau – Felügyelőbizottsági Tag
Szombati-Kovács Ágnes – Felügyelőbizottsági Tag
dr. Markovics Mirjana – Felügyelőbizottsági Tag
Sonja de Becker – Felügyelőbizottsági Tag

sokszínűség a vezetői testületekben

A K&H Bank támogatja a sokszínűséget az Igazgatóság (BoD) és a Felügyelő Bizottság (SB) összetételében. A cél a sokszínűség fenntartása a szaktudás, a tapasztalat, a nem és a földrajzi háttér terén annak érdekében, hogy az Igazgatótanács és a Felügyelőbizottság a megfelelő kompetenciák és szaktudás széles bázisára támaszkodhasson, valamint a döntéshozatal során számos eltérő véleményt és inputot mérlegelhessen.

Az Igazgatótanácsnak és a Felügyelőbizottságnak kiegyensúlyozott összetételűnek kell lennie, hogy rendelkezzen a megfelelő szakértelemmel a banki és biztosítási területen, a szükséges tapasztalattal az ügyvezetés terén, és széleskörűen ismerje a társadalmi és technológiai fejleményeket.

A megcélzott sokszínűség elérése érdekében a következő szabályokat kell alkalmazni:

  • mind az Igazgatótanácsban és a Felügyelőbizottságban legalább egy-egy tagnak a többi tagtól eltérő neműnek kell lennie;
  • a tagoknak eltérő nemzetiségűeknek kell lenniük, azon földrajzi területeket alapul véve, ahol a KBC aktívan jelen van;
  • a Végrehajtó Bizottság három tagjának az Igazgatótanácsban is helyet kell kapnia;
  • a Felügyelőbizottságban legalább egy alulreprezentált nemű tagnak a munkavállalói képviselő(k) mellett is lennie kell.

A nemek arányára vonatkozó hosszú távú célkitűzésünk (50%–50% a vezető testületekben) elérése érdekében a K&H Bank Jelölő Bizottsága a következő megközelítés alkalmazása mellett döntött:

  • a vezető testületekbe jelöléskor előnyben részesítjük az alulreprezentált nemű jelölteket;
  • amennyiben szakmai szempontok másként nem indokolják, az egyaránt kompetens, képzettség és minden egyéb kritérium terén megfelelő jelöltek közül a vezetői testületben az alul reprezentált nemet részesítjük előnyben.

A K&H Csoportban, anyavállalatunk, a KBC törekvéseivel összhangban, a felsővezetésben is szeretnénk a nemek közötti egyensúlyt megvalósítani. Ennek érdekében 5 éves stratégiát és kapcsolódó akciótervet dolgoztunk ki.

Stratégiánk megvalósításának sikerességét 5 éves időtávra rögzített kulcs teljesítmény mutatókkal mérjük. Évről évre nyomon követjük, hogy az egyes felsővezetői szinteken és a megfelelő utánpótlás körben a nők arányát a tervezett mértékben tudtuk-e növelni, és akciótervünkből mit valósítottunk meg.

Akciótervünk 4 dimenziót fed le, több mint tíz kezdeményezéssel:

  • a női felsővezető utánpótlás azonosítására és kiemelt támogatására;
  • a női esélyegyenlőség tudatos támogatására,
  • az ’egyforma munkáért egyforma bért’ alapelv érvényesítésére és
  • a rugalmas munkavégzési lehetőségek kiszélesítésére.

A stratégia végrehajtásáról az Igazgatótanácsot rendszeresen tájékoztatjuk.

vezetői bizottság

Beke Lajos – CRO szolgáltatások divízió vezetője

Beke Lajos szenior ügyvezető igazgató, 2015. május 1-től a CRO szolgáltatások divízió vezetője és a Vezetői bizottsági tagja. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte. A K&H Bankhoz 2002. novemberében csatlakozott, az Információ technológiai igazgatóság vezetőjeként, majd 2004. májusától vette át az Operáció divízió irányítását, mely 2008 óta Banki és befektetési termékek divízió néven működik tovább. 2015. május 1. óta a CRO szolgáltatások divízió vezetője.

Gombás Attila – Pénzügyi és vállalati, kkv hitelkezelési divízió vezetője

Gombás Attila a K&H Vezetői Bizottságának tagja. 1994-ben csatlakozott a K&H Bankhoz, miután a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomát szerzett. 1995. óta a Kontrolling területen dolgozik, 2002. óta annak vezetőjeként. 2005 októberétől a Pénzügyi és vállalati, KKV hitelkezelési divízió vezetője.

Guy Libot – vezérigazgató (elnök)

Guy Libot 1985-ben alkalmazott közgazdászként szerzett mesterszakos diplomát az UFSIA-n, Belgiumban, valamint 1986-ban kereskedelmi mérnöki szakon végzett. Pályafutását a KBC-nél (Kredietbank) 1987 szeptemberében kezdte, majd 1990-ben a Los Angeles-i képviselet vezetője lett. Ezután 1992-ben a rotterdami hálózati irodát vezette, majd a KBC Bank fiókvezetőjévé nevezték ki Szingapúrban 1995-ben. 2000 júniusától a KBC Bank hollandiai egységének vezérigazgatójaként dolgozott, majd 2003 és 2006 között a KBC lengyel leányvállalatának a Kredyt Banknak volt vezérigazgató-helyettese. Ezt követően 2006 júniusa és 2010 szeptembere között a magyarországi K&H Bank vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be. A KBC brüsszeli központjában, a Közép-európai banki igazgatóság vezetői tisztségére nevezték ki, 2011 májusában vezérigazgatóvá léptették elő. 2013 decemberétől egészen 2017 szeptemberéig a KBC Csoport belső ellenőrzéséért felelt. 2017-ben a KBC Csoport Szolgáltató és Működésért felelős központjának ügyvezető igazgatója lett. 2019 júniusától a KBC Csoport pénzügyi részlegéért felelt. 2021. május 6-tól a K&H Csoport vezérigazgatójának nevezték ki.

Király Andrea – Lakossági banki üzletág vezetője

Király Andrea a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett kereskedelem mesterszakos diplomát. 2003 óta különböző feladatokat látott el marketing, kkv, kommunikáció és PR területen. A szlovákiai CSOB-nál (KBC Csoport tagja) eltöltött több mint 10 év után költözött Magyarországra, ahol Szegmensmarketing vezető lett. Andrea 2020-tól a Marketing és a csatornatámogatásért felelt, majd kinevezték a Marketing és digitális értékesítés vezetőjévé. A Lakossági banki üzletág vezetőjének 2023. január 2-jével nevezték ki.

Németh Balázs – az Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelés divízió vezetője

Németh Balázs 2018 novemberétől az Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divíziót vezeti, előtte a Változáskezelés divízió élén állt Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte, majd 2001-ben vezető üzleti elemzőként csatlakozott a K&H-hoz. Ezt követően a K&H Lízingnél a Kontrolling és ICT terület élére került. 2006-tól a K&H Bank Kontrolling vezetőjeként folytatta pályafutását. Németh Balázs 2011 óta a Stratégiai igazgatóság, 2014-től pedig a Stratégiai és HR igazgatóság vezetője volt.

Rajna Gábor – Üzleti ügyfelek divízió vezetője

Az Üzleti ügyfelek divízió vezetője, a K&H Bank Vezetői bizottságának tagja. A budapesti Corvinus Egyetemen végzett Pénzügy és kockázatkezelés szakon, pályafutását a BNP Paribas-nál kezdte piaci kockázatkezelőként. A K&H-nál 2003 óta dolgozik, 2007 és 2010 között a Treasury értékesítés osztály vezetőjeként bizonyított. Karrierjét a KBC Treasury lengyelországi vezetőjeként folytatta. 2013-ban tért vissza a K&H-hoz, mint marketingvezető. Ezt követően 2022 elejéig a lakossági értékesítésért felelt, és meghatározó szerepet játszott a Lakossági banki üzletág sikeres továbbfejlesztésében.