a Bank tevékenysége

A K&H Bank Magyarország egyik vezető bankja mind a lakossági szolgáltatások terén, mind a vállalati szegmensben

Legfontosabb célunk, hogy partnereink pénzügyi igényeire a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk. Ezért fejlesztjük folyamatosan termékeinket és szolgáltatásainkat. Ehhez egyaránt támaszkodunk tulajdonosaink évszázados szakértelmére és munkatársaink elkötelezett, magas szintű, innovatív szakmai munkájára. Univerzális bankcsoportként Bankunk országszerte ma mintegy 210 fiókkal a pénzügyi szolgáltatások teljes választékát kínálja ügyfeleinek.

A K&H Bank kizárólagos - a KBC Bank és Biztosító a belga piacon sikeresen bevezetett- bankbiztosítási koncepcióját a második otthonának tekintett közép-európai érdekeltségeinél is stratégiai szinten kezeli, ezért magyarországi leányvállalatai (K&H Bank, K&H Biztosító) működésének összehangolására kiemelt figyelmet fordít.

A cél ezzel nemcsak a működés hatékonyságának növelése a keresztértékesítésben rejlő lehetőségek kihasználásával, hanem elsősorban az, hogy egymás termékeinek és szolgáltatásainak forgalmazásával az ügyfelek számára könnyen elérhető, teljes körű termékválasztékot kínáljon mind a Bank, mind a Biztosító. A K&H Bank fiókjai 2000 novembere óta értékesítik a K&H Általános Biztosító lakásbiztosításait, 2001 júliusától pedig a Biztosítón keresztül elérhetővé váltak a K&H lakás- és személyi hitelek, valamint később a K&H Életbiztosító termékei is, 2014-től pedig elérhetők a K&H nyugdíjbiztosítások egyszeri és rendszeres díjas változatban is, amelyekkel ügyfeleink fenntarthatják a jelenleg megszokott életszínvonalat a nyugdíjba vonulást követően is.

Ügyfeleink egyéni élethelyzetének és igényeinek megfelelő, személyre szabott befektetési tanácsadást nyújtunk a K&H Bank tanácsadói tudására és tapasztalataira támaszkodva. Teljes megtakarítási és befektetési termékpalettával állunk ügyfeleink rendelkezésére: megtakarítási számláink, befektetési alapjaink, illetve megtakarítási életbiztosítási termékeink segítségével egy diverzifikált portfoliót alakítunk ki annak érdekében, hogy ügyfeleink megtakarításaikat a lehető legoptimálisabban tudják kamatoztatni.

Emellett K&H prémium banki szolgáltatásunkkal olyan, nagyobb összegű megtakarításokkal rendelkező ügyfeleinknek számára állunk rendelkezésre, akik pénzügyeiket rugalmas feltételekkel, egyszerűen szeretnék intézni és személyre szabott megoldásokat keresnek.

A jelentős magánvagyonnal rendelkező ügyfeleket pedig private banking szolgáltatásokkal segítjük vagyonuk megőrzésében és gyarapításában.

Termékeinket és szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, például a Bank fiókhálózatában ajánlottak elsőként az országban tőkevédett befektetési alapot. A K&H Alapkezelő által kezelt összes befektetési alap elérhető a kínálatunkban, amelyek közül az árfolyamvédett vegyes alapok számítanak kiemelten különlegesnek, hiszen ezek az alapok a piaci viszonyok és a pillanatnyi árfolyam függvényében folyamatosan szabályozzák a mögöttes befektetések összetételét és emellett dinamikus, éves árfolyamvédelmi szint biztosítására is törekszenek.

A második legnagyobb lakossági bankként magánszemélyek napi pénzügyeinek kezelése és a hagyományos termékek – a számlavezetés, átutalás, közüzemi díjbeszedés, betétek lekötése, lakáshitelek és személyi kölcsönök - mellett számos újdonságnak számító szolgáltatást is kínálunk.

A magyarországi bankkártya piac úttörőjeként hazánkban elsőként hoztuk forgalomba a mágneskártyánál is biztonságosabb nemzetközi szabványoknak megfelelő chip-es bankkártyát.

A Bank számos eszközzel támogatja az elektronikus bankolás minél gyorsabb elterjedését. A magyar piacon a legnagyobb biztonságot nyújtja a chipkártyás azonosítással működő K&H lakossági e-bank szolgáltatás, telefonos ügyfélszolgálatunk, a K&H TeleCenter pedig a nap 24 órájában áll az ügyfelek rendelkezésére. Magyar innováció a K&H mobilinfo, amely sms üzenetben azonnal információt nyújt például az ügyfél számláján történt változásokról, bankkártya tranzakciókról.

A Munkavállalói juttatáscsomagban Bankunk olyan kedvező bankcsoporti szolgáltatásokat kínál, amelyekkel a munkaadók jelentősen mérsékelhetik az alkalmazottaiknak adott juttatások költségeit. A Bank a kis- és középvállalkozások számára a hagyományos banki szolgáltatások mellett számos egyedi megoldást is kínál, például a vállalkozások igényeihez alkalmazkodó költségtakarékos és rugalmas számlacsomagokat. A hagyományos hiteltermékek mellett Bankunk a kis- és középvállalkozások számára nyújtott állami támogatásos hitelek folyósításában kiemelkedő szerepet játszik, és országos fiókhálózatában az európai uniós szolgáltatások széles köre érhető el a pályázati tanácsadástól az önerő hitelezésig.

A K&H Bank Magyarország a piacvezető vállalati bankok egyike. A jelentős tőkeerő, az ebből fakadó kockázatvállalási korlát magas szintje, az 5 regionális központra tagolódó, 13 értékesítési pontból álló országos vállalati hálózat, a korszerű elektronikus szolgáltatások sora, valamint a regionális és a globális megoldásokra is lehetőséget nyújtó tulajdonosi háttér a garancia arra, hogy Bankunk minőségi szolgáltatást nyújtson vállalati ügyfeleinek. Köztük megtalálható a magyar gazdaság valamennyi jelentős nagy- és középvállalata, akik az ipari termelés, a telekommunikáció, a szállítmányozás, az energia-, a vegy- és gyógyszeripar, a fogyasztási cikkek és a mezőgazdaság területén meghatározóak.

A K&H Bank Strukturált és projektfinanszírozási szakemberei Magyarországon a legjelentősebb múlttal rendelkező szakmai műhelyt alkotják, széles körű tapasztalatokkal rendelkeznek a projektfinanszírozásban, szindikált hitelezésben, akvizíció-finanszírozásban, lakásépítés-finanszírozásban, kötvény-kibocsátásban és vállalatfelvásárlási tanácsadásban. Vállalati ügyfeleinket nem csak mindennapi üzletmenetükkel kapcsolatos pénzügyeikben segítjük, hanem európai uniós kérdésekben is. Az Önkormányzati ügyletek és EU projektek bonyolítását külön, erre specializált terület végzi, amelyet a K&H Bank a kereskedelmi bankok közül elsőként hozott létre.

A K&H Biztosító szintén széles termékpalettával áll a vállalati ügyfeleink rendelkezésére.

Mindemellett a K&H Piaci igazgatóság a piaci kockázat kezelésére alkalmas széles termékskálát kínál a vállalatoknak az azonnali és határidős devizaügyletektől az árfolyam-, kamatlábkockázat és nyersanyagpiaci ár fedezésére szolgáló struktúrákig, valamint állampapír-kereskedési szolgáltatással és egyedi befektetési lehetőségekkel áll rendelkezésre.