K&H művészeti gyűjtemény

A K&H Csoport a hazai vállalatok közül elsőként építette újjá képzőművészeti gyűjteményét, amely mára az ország egyik legkorszerűbb vállalati kollekciójává vált.

A K&H Banknál az évtizedek során jelentős képzőművészeti műtárgyállomány halmozódott fel, amelyekben számos mestermű is megtalálható volt. Szakértőkkel konzultálva kiderült, hogy az alkotások összessége szakmai koncepció híján nem tekinthető valódi gyűjteménynek. Ez vezetett ahhoz az elhatározáshoz, hogy a meglévő műtárgyakat értékesítsük, majd egy új, a K&H értékeinek megfelelő gyűjteményt építsünk, melynek anyagi alapjait teljes egészében az értékesítésből származó bevételből fedezzük. Az összeget nem vonjuk ki a magyar kultúrából, hanem teljes egészében visszaforgatjuk a magyar képzőművészetbe.

A K&H új gyűjteményének címe – „művészet egy jobb, teljesebb világért” - összefoglalja azt a preferált művészeti irányt, amelynek lényege azokkal a fogalmakkal írható le, amelyeket a K&H is kiemelt értékeinek tekint: vagyis a dinamizmus, a megújulni tudás és a legújabb kor jelenségeire való érzékeny reflektálás, a tartós értékteremtésre, azaz a megbízhatóságra való törekvés.