fiatalok oktatása

K&H Vigyázz, kész, pénz!

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási területének egyike a pénzügyi oktatás, amelyre régóta kiemelt figyelmet fordít a Bankcsoport. 

Magyarországon több mint 1,1 millió diák vesz részt általános valamint középiskolai oktatásban. Ők adják majd a jövő felnőtt nemzedékét, ezért az ő képzésük és felkészítésük a jelenkor felnőtt generációjának felelőssége és feladata. Ebben a felelősségben kíván osztozni a K&H Csoport,  ezért hozta létre 2010-ben a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, ahol a diákok játszva ismerkedhetnek a pénz világával, képességeiket csapatmunkában tehetik próbára, miközben már a felkészülés során értékes tapasztalatokkal gazdagodnak. 

A pénzügyek világának könnyed megértését a vetélkedő megújult ismeretanyaga, a vigyázz#KáPé vlogsorozat és mobilapplikáció segíti, amely a fiatalok tanulási és médiafogyasztási szokásához igazodva készült el 2018-ban. A tananyag bárki számára ingyenesen elérhető a verseny honlapján. Továbbá a felkészülés során a csapatoknak lehetőségük van részt venni a bankfióki mentorprogramban. Ellátogathatnak egy hozzájuk közel lévő bankfiókba, vagy kérhetik, hogy bankfióki munkatárs menjen el iskolájukba előadást tartani.

A 2014/15-ös tanévtől a pénzintézet kiemelten támogatja a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő iskolákat, pedagógusokat és diákokat is. A szerényebb körülmények között élő tanulók oktatásában sokszor az átlagosnál hangsúlyosabb szerep hárul a pedagógusokra, hiszen a család sajnos nem mindig tudja biztosítani a gyerekeknek a megfelelő hátteret, és a jó mintát.

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat

A K&H Csoport felelős vállalatként az elmúlt években számos kezdeményezést indított - többek között - a fiatalok oktatása és a környezetvédelem területén, így bizonyítva elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett. Ennek része a 2015-ben életre hívott K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, melyet a K&H az ágazat jövőbeli technológiáit és lehetőségeit felismerő agrárszakemberek támogatására hirdet meg.