fiatalok oktatása

K&H Vigyázz, kész, pénz!

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási irányvonalai, támogatási területei évek óta változatlanok. Ezen támogatási területek egyike a pénzügyi oktatás, amelyre régóta kiemelt figyelmet fordít a Bankcsoport.

Magyarországon több mint 1,1 millió diák vesz részt általános valamint középiskolai oktatásban. Ők adják majd a jövő felnőtt nemzedékét, ezért az ő képzésük és felkészítésük a jelenkor felnőtt generációjának felelőssége és feladata. Ebben a felelősségben kíván osztozni a K&H Csoport, ezért hozta létre 2010-ben a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, ahol a diákok játszva sajátíthatják el, hogyan igazodjanak el az innovatív pénzügyek világában, képességeiket csapatmunkában tehetik próbára, miközben már a felkészülés során értékes tapasztalatokkal gazdagodnak. A K&H Csoport digitalizációs törekvéseivel összhangban a versenyzés átterelődött egy saját fejlesztésű, innovatív online versenyfelületre, amin keresztül a részvétel gyors, egyszerű és izgalmas!

A pénzügyek világának könnyed megértését a vetélkedő megújult ismeretanyaga, a vigyázz#KáPé vlog és mobilapplikáció segíti, amely a fiatalok tanulási és médiafogyasztási szokásához igazodva készült el 2018-ban. A tananyag bárki számára ingyenesen elérhető a verseny honlapján. Továbbá a felkészülés során lehetőségük van a csapatoknak a bankfióki mentorprogram igénylésére, melyet a járványhelyzetre szabva, jelenleg online előadás formájában tekinthetnek meg.

A vetélkedőt évről évre komoly érdeklődés kíséri. Az első, 2010/2011-es tanév óta megharmincszorozódott a résztvevők száma. A 2022 szeptemberétől 2023 júniusáig tartó tanévben a vetélkedőn kilencezer fiatal mérte össze a tudását. Így az elmúlt tizenhárom évben országosan összesen 800 település 1900 iskolájának csapatai indultak el a vetélkedőkön, ennek eredményeként mostanáig közel 80 ezer diák kapott a gyakorlati életben is hasznosítható pénzügyi tudást.

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat

A K&H Csoport felelős vállalatként az elmúlt években számos kezdeményezést indított - többek között - a fiatalok oktatása és a környezetvédelem területén, így bizonyítva elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett. Ennek része a 2015-ben életre hívott K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, melyet a K&H az ágazat jövőbeli technológiáit és lehetőségeit felismerő agrárszakemberek támogatására hirdet meg.

K&H STEM technológiai pályázat

A K&H STEM technológiai pályázatán kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozatoddal hozzájárulhatsz az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálhatsz mások számára. Mutasd meg miben vagy igazán jó, tűnj ki a tehetségeddel az AI és fintech technológiától a felhőalapú megoldásokon át az adatelemzésig & megnyerheted a díjak egyikét.