fiatalok oktatása

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási irányvonalai, támogatási területei évek óta változatlanok. Ezen támogatási területek egyike a pénzügyi oktatás, amelyre régóta kiemelt figyelmet fordít a Bankcsoport. 

Magyarországon több mint másfél millió diák vesz részt az alsó és középszintű oktatásban. Ők adják majd a jövő felnőtt nemzedékét, ezért az ő képzésük és felkészítésük a jelenkor felnőtt generációjának felelőssége és feladata. Ebben a felelősségben kíván osztozni a K&H Csoport és szervezi meg a 2010/11-es tanév óta minden évben a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A kezdeti tudásverseny mára egy egész tanéven átívelő pénzügyi versennyé nőtte ki magát, amelyhez akár a tanév egészére elegendő tudásanyag áll a pedagógusok, diákok és rajtuk keresztül a családok rendelkezésére.

A felkészülést ingyenesen letölthető rajzfilmsorozat, illetve számos rendelkezésre álló tanári segédanyag támogatja. A felkészülés során lehetőségük van a csapatoknak, hogy bankfióki mentorprogram részeként ellátogassanak egy hozzájuk közel lévő bankfiókba, vagy kérhetik, hogy bankfióki munkatárs menjen el iskolájukba előadást tartani.

A 2014/15-ös tanévtől a Bankcsoport kiemelten támogatja a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő iskolákat, pedagógusokat és diákokat is. A szerényebb körülmények között élő tanulók oktatásában sokszor az átlagosnál hangsúlyosabb szerep hárul a pedagógusokra, hiszen a család sajnos nem mindig tudja biztosítani a gyerekeknek a megfelelő hátteret, és a jó mintát.


A K&H Csoport felelős vállalatként az elmúlt években számos kezdeményezést indított - többek között - a fiatalok oktatása és a környezetvédelem területén, így bizonyítva elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett. Ennek része a 2015-ben életre hívott K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, melyet a K&H az ágazat jövőbeli technológiáit és lehetőségeit felismerő agrárszakemberek támogatására hirdet meg.