öngondoskodás befektetési alapokkal

a megtakarítók számára mindig kérdés, hogy „rendben, tudok félre tenni, de milyen megtakarításba helyezzem a pénzemet”?

„Maradj független!”. Ha meg akarjuk határozni az öngondoskodás célját, akkor talán ez a mondat a legmegfelelőbb. Amennyiben nem akarunk kiszolgáltatottak lenni akár az aktív életünkben, akár nyugdíjas éveinkben, akkor folyamatosan pénzügyi tartalékokat kell képeznünk.


a három legfontosabb befektetési szabály

Melyik alaptípus lehet a legmegfelelőbb egy közép-, de még inkább hosszabb távon megtakarító számára?

A három legfontosabb befektetési szabály:

  • mindenki a kockázattűrő képességének megfelelően válasszon a befektetési alapok közül
  • a kockázatvállalás hosszú távon megtérül, azaz hosszú távon a kockázatosabb megtakarítások több hozamot hoznak
  • ugyanakkor a rövid távú árfolyam-ingadozások hosszú távon kisimulnak

Ebből az következik, hogy közép- és hosszú távon olyan befektetési alapot/alapokat érdemes választani, amelyekben van hozampotenciál, amellyel ki tudjuk használni a piac növekedését.


miért befektetési alapokkal?

A befektetési alapok világa az egyik legalkalmasabb válasz az öngondoskodás módjára. A befektetési alapok rendkívül sokfélék, mindenki megtalálhatja közöttük az igényének megfelelőt.

A befektetések kezelésében szakértőként mindig azt hangsúlyozzuk, hogy portfólióban kell gondolkodni, azaz a megtakarításainkban is több lábon kell állni.

A befektetési alapok önmagukban is egy portfóliót képeznek, gyakorta több tucat vagy több száz különféle értékpapírral a portfóliójukban legyen az kötvény, részvény, vagy éppen egy vegyes alap.


vedd meg olcsón a szakértők segítségét!

Vegyes alapok választása a közép- és hosszú távú megtakarítási célokhoz ideális választás. Olyan vegyes alapot válasszunk, amely kockázati besorolása megfelel a saját kockázatvállalási hajlandóságunknak. Például egy óvatos ügyfél olyan vegyes alapot válasszon, amelyiknek óvatos a besorolása.

A vegyes alapok előnye, hogy vásárlásukkal a szakértői vagyonkezelés maximumát vásároljuk meg, hiszen egy vegyes portfólióban kötvény, részvény, nyersanyag, hazai, külföldi, államkötvények és vállalati eszközök mindegyike megtalálható.

Laikus megtakarítóként nem kell arra időt, pénzt, energiát pazarolni, hogy melyik befektetési eszközből mennyit vásároljuk. Ezt a munkát elvégzik helyettünk a szakemberek.