MNB Növekedési Hitelprogram Hajrá

MNB által refinanszírozott, vállalkozások működését, beruházását támogató kedvező kamatozású finanszírozási forma

 • maximum fix évi 2,5% kamatozás a teljes futamidőre
 • beruházási hitel, lízing és forgóeszköz hitel is elérhető
 • akár 10 éves futamidő
MNB Növekedési Hitelprogram Hajrá

részletek

finanszírozás típusa
 • lízing 
 • beruházási hitel
 • forgóeszközhitel
finanszírozás célja
Vállalkozásod gazdálkodásával összefüggésben lévő célokra használhatod fel, a finanszírozás céljának megjelölésével, például:
 • új gépek, eszközök vásárlása, korszerűsítése, ingatlan vásárlás
 • árukészlet feltöltése, alapanyagok beszerzése, egyéb működési költségek fedezésére

finanszírozás kamata
Maximum fix évi 2,5% kamatláb a teljes futamidő alatt, ezen felül további díj nem számítható fel (kivéve pl: ügyvédi díj, értékbecslési díj, közjegyzői díj, jelzálog bejegyzési díj).

devizanem
forint

a finanszírozás összege
 • legalább 2,5 millió forint
 • legfeljebb 100 millió forint

saját erő
A beruházási hitelek igénybevételéhez 20% önerő szükséges.

futamidő
 • forgóeszköz hitel esetén: 13 hónap vagy 3 év
 • beruházási hitel esetén: maximum 10 év
 • lízing esetén: maximum 5 év

biztosíték
Bármilyen szokásos, banki döntés alapján bevont biztosíték elfogadható a hitel vagy lízing felvételéhez, továbbá lehetőség van a díjmentes COSME portfoliógarancia fedezetként történő bevonására hitel felvétel esetén.

Bizonyos feltételek teljesülése esetén a K&H Bank a biztosítéki kör erősítése céljából a díjmentes COSME portfoliógarancia fedezetként történő bevonását kéri. A garanciát a COSME Program (Programme for Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises) és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) az Európai Beruházási Terv keretében biztosítja. Az ESBA célja produktív beruházások finanszírozásának és végrehajtásának támogatásának elősegítése az Európai Unióban, és a finanszírozáshoz való hozzájutás mértékének növelése.

A COSME portfoliógarancia feltételeiről az alábbi oldalon tájékozódhatsz:

COSME portfóliógarancia

kinek ajánljuk?

A programban kizárólag a 2004. évi XXXIV. törvény alapján belföldi kkv-nak minősülő vállalkozások vehetnek igénybe finanszírozást.

amit érdemes tudnod, mielőtt döntesz

 • megkezdett beruházás is finanszírozható a programban azzal a feltétellel, hogy a korábban saját forrásból megvásárolt és kifizetett eszközök utófinanszírozására a kkv ügyfél részére történő egyes folyósítások előtt legfeljebb 120 nappal saját forrásból kifizetett számlák refinanszírozása keretében van lehetőség 
 • a program keretében csak olyan eszköz vásárolható, amely a vállalkozás üzleti tevékenységét szolgálja
 • a program keretében nem finanszírozhatóak a cégcsoporton belüli vásárlások, a csoporttagok által megvalósuló beruházások
 • saját vállalkozásban végzett („saját rezsis”, azaz számlákkal nem igazolható) beruházási (rész) tevékenység nem finanszírozható a program keretein belül
 • személygépkocsi beszerzése kizárólag abban az esetben finanszírozható, ha a hitelfelvevő fő tevékenysége 2020. január 1-től folyamatosan személyszállítás
Az igényléshez szükséges dokumentumok hitelcélonként eltérhetnek, a megfelelő hiteldokumentáció összeállítása előtt kérj tájékoztatást kollégáinktól telefonon vagy keresd banki kapcsolattartódat!

szerződéses feltételek, hirdetmények

Üzletszabályzat
Vállalati Aktív Banki Szolgáltatásokra vonatkozóan (Hitel-, Kölcsön-, Bankgarancia-, Akkreditív- és Pénzügyi Lízing ügyletek)
Hirdetmény vállalati ügyfelek részére

A hitelfelvétel előtt kérj részletes tájékoztatást banki kapcsolattartódtól vagy hívd a K&H Cégvonalat a +36 1/20/30/70 335 3355-ös telefonszámon!

Az MNB által refinanszírozott  NHP Hajrá konstrukciót a K&H Bank fiókjaiban igényelheted, időpontfoglalásodat telefonon vagy a https://www.kh.hu/idopontfoglalas oldalon keresztül jelezd!

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termék, szolgáltatás részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, az Általános Szerződési Feltételek vállalati aktív szolgáltatásokra vonatkozóan (Hitel-, Kölcsön-, Bankgarancia-, Akkreditív- és Pénzügyi Lízing ügyletek), az Üzletszabályzat, az aktuális Hirdetmény vállalati ügyfelek részére, valamint az MNB Terméktájékoztatója tartalmazza, melyek megtekinthetőek a jelen oldalon található „dokumentumok” címszó alatt. A megkövetelt biztosítékokról, a hitelkeret összegéről és a rendelkezésre bocsátásáról a K&H Bank Zrt. minden esetben önállóan, kizárólag a saját feltételei szerint dönt. A kondíciók módosításának jogát a Bank és az MNB fenntartja.