K&H trambulin start számla

Hosszú távú megtakarítási forma, amely lehetőséget nyújt a szülőknek vagy a törvényes képviselőknek arra, hogy gyermekük életkezdésére rendszeresen megtakarítási összeget kedvező kamattal fektessenek be, valamint igénybe vegyék az állam és az önkormányzatok által nyújtott támogatásokat is.

 

2012. október 1-vel új start számlát kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet nyitni, illetve a különböző bankoknál már megnyitott számlákon vezetett állományt kizárólag a Magyar Államkincstárhoz lehet utalni.


 • kiemelt kamatozás 
 • életkezdési- és állami támogatás, önkormányzati hozzájárulások 
 • díjmentes számlavezetés

 

 

 

legfontosabb tudnivalók


rugalmas

a 2012. október 1 előtt a banknál megnyitott számla bármely bankfiókban elérhető

 

kedvező

díjmentes számlavezetés

 

életkezdési és állami támogatás - a támogatás mértékét az éves költségvetési törvény határozza meg, mely jelenleg:

- a 2014-ben született gyermekek esetében 42 500 forint;

- a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő és tartós vagy átmeneti gondozásba vett gyermekek 7. és 14. életévükben további, egyszeri életkezdési támogatást kapnak (2014-ben született gyermekek esetében ez az összeg 44 600-44 600 forint) 

 

állami támogatás - a támogatás mértékét az éves költségvetési törvény határozza meg, mely jelenleg:

- a magánszemély befizetések után az éves befizetett összeg 10%-a, max. évi 6 000 forint, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek esetén a magánszemély befizetés 20%-a, max. évi 12 000 forint állami támogatás jár.

- A tartós vagy átmeneti gondozásba vett gyermek részére befizetéstől függetlenül jár az évi 12 000 forint állami támogatás.

- A gyermek születését követő hetedik és tizennegyedik évben a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, illetve a tartós vagy átmeneti gondozásba vett gyermekek további egyösszegű állami támogatást kapnak.

 

egyéb befizetések

- természetes személy (szülő, törvényes képviselő, hozzátartozó) évente korlátozás nélkül fizethet a számlára.

- Önkormányzat saját vonatkozó rendelete szerinti összeget utalhat át. 

 

A részletes kamatok és kondíciók megtekinthetők a Lakossági forint kamat (4. sz. melléklet) és a Számlavezetési hirdetményben.

 

nézzünk egy példát!

 

az Ön igényeihez alkalmazkodva


 

 • a számla a gyermeke nevére szól, de Ön rendelkezik felette 
 • Ön határozza meg, hogy mikor és mekkora összeget tesz félre
 • az állami támogatások összegét a Bank igényli meg Ön helyett, és jóváírja a számlán 
 • a számlán elhelyezett összeg kamatadó-mentes 
 • a számlavezetés díjmentes


a jó rajt fél siker

 

 • egy gyermek egyidejűleg csak egy banknál rendelkezhet start számlával
 • a K&H trambulin start számlán elhelyezett összeg mentes minden adó-, járulék- és illetékfizetési kötelezettség alól, valamint nem lehet végrehajtás alá vonni, kölcsön fedezetéül nem fogadható el. 
 • milyen módon rendelkezhet a számla felett?
  • a számla felett személyesen, a bankfiókokban rendelkezhet 
  • a számla felett csak a szülő vagy a törvényes képviselő rendelkezhet, és a gyermek 18 éves koráig kifizetés nem teljesíthető a számláról

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhet el.

 

 

 

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés, az Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon.

  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!