K&H üzleti feltételű lakáshitel - lakás-előtakarékossággal

A hitel és a lakástakarékpénztári megtakarítás összekapcsolásával Ön jelentősen kedvezőbb feltételekkel juthat hitelhez.


 • kezdetben, a megtakarítási időszak alatt kedvezőbb kiadással is számolhat a hagyományos ingatlanfedezetű hitelekhez képest (THM: 5,2-8,6%)

 • bármelyik belföldi lakástakarék-pénztár által kínált megtakarításhoz választható

 

Aktuális akciónk keretében az induló díjjal rendelkező K&H lakáshitelek esetében elengedjük, visszatérítjük, illetve átvállaljuk a következő induló költségeket 2014. március 1. és 2015. március 31. között befogadott hiteligénylések esetén:

 

a kedvezményekről bővebben!

 

 

A hitel kamatát négyfajta kedvezménnyel is csökkentheti a teljes futamidőre!

 

 

0,5% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha Ön vállalja, hogy legalább a nettó 100 000 forintot elérő jövedelmét visszavonhatatlanul a K&H bankszámlájára - a hitel törlesztőszámlájára - utaltatja a hitel teljes futamideje alatt. Amennyiben a vállalt jövedelem-átutalás megszűnik, a a kamatkedvezmény megszűnik. 

 

0,1% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha a hitelhez kapcsolódó fedezeti ingatlanra K&H otthonbiztosítást köt, vagy már rendelkezik K&H otthonbiztosítással és a biztosítást a hitel teljes futamideje alatt fenntartja. Amennyiben a biztosítási szerződés megszűnik, a kamatkedvezmény megszűnik. 

 

0,2% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból a futamidő végéig, amennyiben Ön rendszeres díjfizetésű K&H kockázati életbiztosítással rendelkezik, amelynek a hitelösszeg erejéig a Bank a kedvezményezettje vagy K&H élet-társ 2 kockázati életbiztosítást köt hitelfedezeti záradékkal és ezt folyamatos díjfizetéssel fenntartja a hitel futamidejének végéig. A biztosítási szerződés megszűnésével a kamatkedvezmény megszűnik.

 

0,25% kamatkedvezményre jogosult az a lakossági ügyfél, aki a K&H Banknál 5-100 millió forintig terjedő megtakarítással rendelkezik, vagy azon lakossági ügyfél, akinek a megelőző 3 hónapban, havonta legalább 300 ezer forint munkabér átutalása érkezett a K&H Banknál, vagy bármely magyarországi banknál vezetett bankszámlájára és a jövőben vállalja munkabére K&H Bankhoz történő utalását.

 

A fenti kamatkedvezmények egymással összevonhatók, így a megfelelő feltételek teljesülése esetén 1,25%-kal is csökkentheti ügyleti kamatát, ami azonban nem lehet alacsonyabb, mint 3/12 havi BUBOR + 2,00% a 3/12 havi kamatperiódus esetén, illetve 3 éves kamatperiódus esetén 4,81%, 5 éves kamatperiódusnál 5,30%.

 

 

ügyleti kamatok meghatározása:

 

 • 3 havi kamatperiódus esetén: 3 havi BUBOR referenciakamathoz kötött kamatozás – az ügyleti kamat az irányadó referenciakamat mértékét a Hirdetményben meghatározott és a szerződésben rögzített kamatfelárral haladhatja meg
 • 12 havi kamatperiódus esetén: 12 havi BUBOR referenciakamathoz kötött kamatozás – az ügyleti kamat az irányadó referenciakamat mértékét a Hirdetményben meghatározott és a szerződésben rögzített kamatfelárral haladhatja meg
 • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható kamat
 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható kamat 

 

 

3 vagy 12 havi kamatperiódusok esetén:

A kamatláb az adott kamatperiódus fordulónapján az azt megelőző hónap utolsó munkanapja előtt két nappal érvényes 3 vagy 12 havi BUBOR változását követi. Ez azt jelenti, hogy a kamatperiódus fordulónapjával az új kamatperiódusra érvényes havi törlesztő részlet emelkedhet, illetve csökkenhet is. A kamatfelár mértéke fix marad a futamidő végéig.

 

3 vagy 5 éves kamatperiódusok esetén:

A kamatláb értéke a kamatperiódus forduló alkalmával a kamatváltoztatási mutatónak megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutató A kamatváltoztatási mutató egy olyan, a bank által nem befolyásolható, tőle független és általa el nem hárítható körülményekben bekövetkező változást objektív módon kifejező, a kamatmódosítás számításának alapjául szolgáló és a nyilvánosság számára hozzáférhető viszonyszám. Ennek a mutatónak az alkalmazhatóságát, illetve összetevői mértékét minden esetben az MNB határozza meg és teszi közzé. A bankok kizárólag a mutató értéke alapján változtathatnak a kamat mértékén mind pozitív, mind negatív irányba.

 

felhasználási cél

lakáscélra (lakásvásárlásra, építésre, bővítésre, felújításra korszerűsítésre).

 

igényelhető hitelösszeg 

1 – 100 millió forint

 

futamidő 

1 - 35 év

 

ügyleti kamatláb induló díjas konstrukció esetén

 

 • 3 vagy 12 havi kamatperiódus esetén: 3 vagy 12 havi BUBOR + 2,60 - 4,30% fix kamatfelár
 • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (5,37-7,07%)
 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (6,18-7,88%)

 

THM induló díjas konstrukció esetén 5,2-8,6%

 

 

ügyleti kamatláb induló díj nélküli („csak kamattal”) konstrukció esetén

 

 • 3 vagy 12 havi kamatperiódus esetén: 3 vagy 12 havi BUBOR + 2,80-4,50% fix kamatfelár
 • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (5,57-7,27%)
 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (6,38-8,08%)

 

THM induló nélküli konstrukció esetén 5,2-8,6%

 

 

A kamatokról és kondíciókról részletesen olvashat az aktuális „forint alapú K&H üzleti feltételű lakáshitel” Hirdetményben. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

 

A kamatokról és kondíciókról részletesen olvashat az aktuális „forint alapú K&H üzleti feltételű lakáshitel” Hirdetményben. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

 

 

kinek ajánljuk?

 

 

 • akinek lakáscélra (lakásvásárlásra, építésre, bővítésre, felújításra vagy korszerűsítésre) van szüksége pénzre

 • aki igénybe tudja venni saját részére vagy kedvezményezett (közeli hozzátartozó) bevonásával a lakás-előtakarékossági megtakarítás után járó állami támogatást

 • aki kedvezőbb kezdeti törlesztőrészletet szeretne fizetni, mint a normál (annuitásos) hitelek esetén

 

 • nem lakáscélra szeretne hitelt felvenni

 • jelenleg már igénybe vesz saját és közeli hozzátartozói részére lakás-előtakarékossági megtakarítás után járó állami támogatást

 

az Ön igényeihez alkalmazkodva

 

 

 • az lakástakarékkal kombinált konstrukció relatív magas hozamát kombinálhatja a hitel alacsonyabb kamatával
 • a hitel 60 hónapos türelmi idővel indul (vagyis ez idő alatt nem fizet tőkét a hitelbe), azaz csak kamatot fizet a türelmi időszak alatt, továbbá a lakástakarékpénztári megtakarítás havi összegét
 • 60 hónap belül a lakástakarékpénztárban megtakarított összeg betörleszthető a hitelbe,
 • 60 hónap után annuitásos hitellé alakul, azaz ettől az időponttól a havi törlesztőrészlet már a tőketörlesztést is tartalmazza.
 • az első 5 évben (függetlenül attól, hogy történt-e addig előtörlesztés) az Ön kérésére is megtörténhet az annuitásos hitellé alakítás
 • bármilyen belföldi lakástakarék-pénztárnál indított (akár már meglévő) lakástakarék-pénztári szerződés esetén igényelhető a hitel. 
 • a lakástakarék-pénztári szerződés hátralévő minimális megtakarítási ideje (beleértve a kiutalási időszakot is) nem lehet hosszabb, mint a szerződéskötés időpontjától számított 60 hónap
 • díjmentesen törlesztheti elő a - szerződéskötéskor bemutatott lakástakarék-pénztári szerződésből - lejáró megtakarítási összeget az új lakás-előtakarékossággal kombinált hitelébe.

 
 

jó, ha tudja még

 

 

 • a kamatperiódus választható: 3 hónap, illetve egy, három vagy öt év
 • a kamatperiódus az az időszak, amely alatt hitelének a kamata nem változik, így törlesztőrészlete is fix ezen időszak alatt 
 • Bankunk kockázat alapú árazást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kamat mértéke minden esetben a hitelügylet végső kockázati minősítése alapján kerül meghatározásra. Lakáscélú hitelek esetében 6 különböző ügyletminősítési kategóriát hoztunk létre induló díjas és induló díj nélküli („csak kamattal”) konstrukció esetén is. A különböző ügyletminősítési kategóriákhoz tartozó kamatszintekről a Hirdetményeinkben tájékozódhat.
 • a kamat mértéke minden esetben a hitelügylet végső minősítése alapján kerül meghatározásra
 • termék igénybevételéhez vagyonbiztosítás szükséges.

 

 

 

referencia kamat és a kamatváltoztatási mutató változásának hatása a törlesztőrészletre

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhet el.

 

 

 

A K&H lakás-előtakarékosság OBA által biztosított termék.

 

 

szerződésminta

Tipikus szerződésminták a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény 5. § (4) bekezdésében foglaltaknak szerint - lakáshitelek esetében.
 
A szerződésmintához induló díjas konstrukciót vettünk alapul, 3 havi kamatperiódussal, K3 kockázati besorolással, kamatkedvezmények nélkül.
 

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés, az Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő kamatok, díjak, költségek, THM értékei a 2015. március 1-jétől hatályos Hirdetmény szerint kerültek megállapításra. A kölcsönszerződés megkötése minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.  A termék, mint ingatlanfedezetű hitel esetén a fedezetül bevont ingatlanra vagyonbiztosítással kell rendelkezni. A THM nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

információk

  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!