Tbsz-hez igazodó befektetési alap

2011. január 20.
Budapest, 2010. november 23. – „Finiséhez érkezik a tartós befektetési számla első felhalmozási időszaka, hiszen első körben decemberi 31-ig lehet megtakarítást elhelyezni tbsz számlákon. A tbsz előnye, hogy a számlán elhelyezett megtakarításra 2013 vége után jelentős kamatadó-kedvezmény, 2015 év vége után pedig teljes kamatadó-mentesség vehető igénybe. Ez nagyobb megtérülést jelent a több évre tervezni tudó befektetők számára, ezért a számlán keresztül megvalósított befektetéseket érdemes ezekhez a dátumokhoz igazítani” – tanácsolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„A tbsz-ről azt érdemes tudni, hogy egy éven keresztül történik a felhalmozás, tehát addig folyamatosan lehet a számlára befizetni.  A felhalmozási évet követő 3. lekötési év után a fizetendő kamatadó már csak 10%, illetve az 5. év után pedig egyáltalán nem kell kamatadót fizetni. Mivel a számlán elhelyezett összeg csak a felhalmozás évében növelhető, ezért fontos, hogy az ott elhelyezett pénzt milyen befektetésre használjuk fel, hogy a megadott 3 és 5 év alatt a lehető legnagyobb nyereséget hozza. A K&H Alapkezelő most kifejezetten a tbsz-hez igazította legnépszerűbb alapcsaládjának legújabb kibocsátását, így a tőke- és hozamvédett K&H háromszor fizető 11. alap most 3 éves futamidejű” – mondta el a szakember. „A rendszeres kifizetésnek és a tőke-és hozamvédelemnek köszönhetően ez az alapcsalád idén a garantált alapok közül a legkedveltebb termékünk lett: a három idén kibocsátott K&H háromszor fizető alapra összesen közel 28 milliárd forintot jegyeztek az ügyfelek” – tette hozzá Zobor Zsuzsanna. A 2009-ben kibocsátott 6 háromszor fizető alap az idei évben már kifizette az első éves fix hozamokat, kedvező 9-12%-os mértékekben.

A most jegyezhető tőkevédett alap nemcsak tbsz-en, de nyugdíj-előtakarékossági számlán (nyesz) is jegyezhető, így a kamatadó-mentesség mellett állami támogatás is elérhető, ami az idei befizetések esetében még 30%-os adójóváírást jelent. Ezzel tovább növelhető az alap hozama, amelyből – az alap nevének megfelelően - a hároméves futamidő alatt három alkalommal történik hozamfizetés, és az első évi hozam fix 7%.

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 663 biztosítást és 1590 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője.  A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

2010. szeptember 30-án:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 216 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3151 milliárd forint

adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,2 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,0 milliárd forint

K&H Alapkezelő

2010. szeptember 30-án

teljes kezelt vagyon: 795,4 milliárd Ft
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 129,6 milliárd Ft
K&H alapokban kezelt vagyon: 665,8 milliárd Ft

2010. szeptember 30-án:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,9 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint

adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint

további információ:

Tel: 328 9181

Fax: 328 9220

e-mail: sajto@kh.hu

www.kh.hu

© K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!