számlavezetés fiataloknak 18+
[K&H ifjúsági számlacsomag 18+]

élményekre költök

 • 0 forint havi számlavezetési díj (EBKM: 0,01%)
 • betéti kártyával történő fizetés belföldön és külföldön érintéssel - akár a mobiloddal
 • kövesd költéseid egyszerűen a mobilodon
számlavezetés fiataloknak 18+
[K&H ifjúsági számlacsomag 18+]
Számlavezetés [K&H ifjúsági számlacsomagok]
Internetbanki és mobilbanki szolgáltatás [K&H e-bank] és [K&H mobilbank]
Betétikártya-szolgáltatás [K&H Maestro érintőkártya]
SMS szolgáltatás [K&H mobilinfo]
Átutalás belföldön forintban
Rendszeres átutalás
Beszedés

önállóan kezelheted a pénzed

Kereseted, ösztöndíjad, zsebpénzed kérheted saját K&H ifjúsági bankszámládra, így nem kell nagyobb összegű készpénzt magadnál tartanod, vagy szüleid számláját használnod. Egy helyen tarthatod a pénzed, így az nem szóródik el, megtanulhatod önállóan kezelni, beosztani és könnyebben tudod követni kiadásaidat is.

kényelmesen és biztonságosan fizethetsz

 • könnyedén, egy érintéssel tudsz fizetni érintő bankkártyáddal vagy akár a mobiloddal (legalább Android 5 operációs rendszerrel működő, NFC-s okostelefon esetén). Ez biztonságosabb, mintha nagyobb összegeket hordanál magaddal készpénzben, és a visszajáróval, illetve az aprókkal sem kell bajlódnod.
 • A K&H mobiltárca Android operációs rendszert futtató mobilkészüléken használható, megfelelő iOS operációs rendszerrel működő mobilkészüléken az Apple Pay mobilalkalmazási szolgáltatás használatával digitalizálhatod és használhatod a K&H Bank által kibocsátott Maestro vagy Mastercard típusú lakossági és üzleti betéti vagy hitelkártyádat.
 • online vásárlásaidnál kényelmesen és biztonságosan tudsz fizetni
 • egyenleged követheted a mobilalkalmazási szolgáltatásban [K&H mobilbank], de SMS-szolgáltatásunkkal [K&H mobilinfo] a költéseidről kérhetsz külön SMS értesítést is 
 • a bankszámládról pénzt is tudsz küldeni bárkinek a bankszámlájára, ezt intézheted akár a mobilodról; ez megkönnyíti például az iskolai ügyintézést, díjfizetéseket
 • bankkártyádra beállíthatsz használati limiteket, így még nagyobb biztonságban tudhatod a pénzed
 • bankszámlád mellé pedig egy külön számlát is nyithatsz, amihez nem lehet közvetlenül bankkártyával hozzáférni (K&H ifjúsági megtakarítási számla)

elkerülheted a felesleges költekezést

Hogyan? Leginkább úgy, hogy követed mikor, mire adsz ki pénzt. Nem kell ezt magadnak vezetned, mi nyilvántartjuk Neked internetbanki [K&H e-bank] és mobilalkalmazási [K&H mobilbank] szolgáltatásunkkal:

 • nyomon tudod követni mikor, mekkora összeg érkezett bankszámládra és mennyit költöttél el róla, 
 • hol, mikor vásároltál a kártyáddal üzletben vagy online, és 
 • hogy állsz jelenleg,
 • limiteket tudsz beállítani bankkártyás vásárlásaidra

így nem folyik ki a kezed közül a pénz és marad arra, ami igazán fontos Neked.

félre tudsz tenni az új telefonra, nyári programokra, tanulmányaidra

Pár száz forintokból is hamar ezrek jönnek össze. Határozd el, mennyit szeretnél összegyűjteni, és mekkora összeget tudsz rendszeresen félretenni. Fontos, hogy kezeld külön azt a pénzt, amit félreteszel attól, amit a napi kiadásaidra használsz. 

 • számlavezetési szolgáltatásod mellé nyithatsz külön K&H ifjúsági megtakarítási számlát, ahol pont így tudod gyűjteni a félretett pénzedet: nem férsz hozzá betéti kártyáddal, így nem tudod véletlenül elkölteni,
 • megtakarítási számládhoz e-bankodban egy online terveződ is van, amiben be tudod állítani, mire gyűjtesz, mennyi kell hozzá és könnyedén nyomon tudod követni, hogy állsz éppen.

Persze amint szükséged van a félretett pénzedre, azt bármikor átteheted normál bankszámládra, és fel tudod használni.

nem terhelnek nagy összegű banki díjak

A bank a szolgáltatások igénybevételéért díjat számít fel (ahogy például egy telefon- vagy zenei szolgáltató is). K&H ifjúsági csomagban tanulóként ezek a díjak Számodra kedvezményesek, így csak minimális kiadást jelentenek, főleg ha okosan használod a számládat.

alapdíjak

számlavezetés

0 forint (EBKM*: 0,01%)

K&H e-bank, K&H mobilbank, K&H mobiltárca

0 forint

kedvezményes betétikártya-szolgáltatás [K&H Maestro érintőkártya]**

első évben 0 forint, majd 2 186 forint évente

megtakarítási számlavezetés

0 forint (EBKM*: 0,05–0,15%)

telefonos banki szolgáltatás [K&H TeleCenter]

0 forint

tippek az okos számlahasználathoz:

 • készpénz helyett használd a bankkártyádat, vagy utalj a számládról
 • tájékozódj előre azon szolgáltatások díjairól, amit akár ritkán, de igénybe veszel (például készpénz felvétel, átutalás, sms értesítés). Ehhez nyugodtan kérd munkatársunk segítségét
 • intézd online: K&H e-bankodból és K&H mobilbankodból indított tranzakciók (azaz műveletek, például átutalás) kedvezőbb díjszabásúak, mintha bankfiókban intéznéd
 • próbáld havonta maximum 2 db-ra csökkenteni a belföldi készpénzfelvételek számát, mert az 150 ezer forintig díjmentes. Ha mégsem sikerül, törekedj arra, hogy K&H automatából vegyél fel, mert ott kedvezőbb a díj, mint más automatából történő készpénzfelvétel esetén
 • ha már túl vagy az ingyenes 2 db belföldi készpénzfelvételen adott hónapban, és pénzt kell adnod valakinek, érdemesebb az átutalást választanod
 • kövesd figyelemmel a számládat, például havonta egyszer nézd át K&H e-bankodban vagy K&H mobilbankodban, milyen banki költségeid voltak. Ha valami nem világos, nyugodtan kérd munkatársunk segítségét

összegyűjtöttünk pár példát további szolgáltatásokra, amit a Hozzád hasonló ügyfeleink legtöbbször használnak:

 • SMS-szolgáltatás [K&H mobilinfo]: igényelhető plusz szolgáltatás, ennek keretében SMS-t küldünk, amikor vásárolsz a bankkártyáddal, így azonnal látod, ha azt illetéktelen használná. A havi díja 0 forint, SMS-szolgáltatás díja 19 forint/db. Tehát csak a kiküldött SMS után kell fizetned, ez a díj tartalmazza a figyelő szolgáltatás valamint a kiküldés árát is
 • készpénzfelvétel belföldön K&H automatából: havonta kétszer 150 ezer forintig 0 forint, a 3. felvételtől 0,48% + 421 forint, ezen felül 0,6%-os tranzakciós költség – ez egyfajta adó, amit az államnak fizet meg a bank a tranzakciód után. Tehát ha például összesen 24 ezer forintot szeretnél felvenni egy hónapban, és ezt 2*12 ezer forint összegben teszed, akkor ez díjmentes lesz. Ha viszont 3*8 ezer forintot veszel fel, akkor a 3. felvétel már díjköteles lesz, így ez összesen 507 forintodba fog kerülni. Erre érdemes tehát odafigyelned. 16 éves kortól az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség igénybevételéhez egy nyilatkozatot kell tenned (ebben segít munkatársunk)
 • átutalás belföldön forintban (pénz küldése): más belföldi banki bankszámlára: 0,59%, minimum 70 forint, maximum 4 773 forint banki díj + az átutalás 20 ezer forintot meghaladó része után 0,3%, maximum 6 ezer forint tranzakciós költség / tétel. Például ha 4 ezer forintot utalsz át, akkor annak banki díja 70 forint, ezen felül 0 forint ún. tranzakciós költséget kell fizetned – ez egyfajta adó, amit az államnak fizet meg a bank a tranzakciód után, de mivel az átutalásod nem érte el a 20 ezer forintot, nem terheli az átutalásodat ez a díj  –, összesen 70 forint költség lesz
 • átvezetés bankszámlád és megtakarítási számlád között: 0 forint

Ezek csak példák, a részletes díjakat a hirdetmények tartalmazzák, ezeket megtalálod a kh.hu/hirdetmenyek oldalon, illetve bármely bankfiókunkban, munkatársainkhoz pedig bármikor fordulhatsz segítségért.

 • „Természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó” Hirdetményben találod a bankszámládon végzett tranzakciókra vonatkozó díjakat, mint például az rendszeres átutalás (pénzt küldesz valakinek a bankszámlájára), beszedést (csoportos beszedési megbízást) (megbízod a bankot, hogy adott szolgáltató felé teljesítse az esedékes kifizetéseket, például a havi telefonszámlád, így nem Neked kell ezt külön intézned)
 • „Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére”:ebben találod a betétikártya-szolgáltatásra – K&H Maestro betéti érintőkártya – vonatkozó díjakat, mint például az betétikártya-szolgáltatás éves díja, az ATM készpénzfelvétel belföldön vagy külföldön, ATM-en történő egyenleglekérdezés

* Az EBKM – azaz egységes betéti kamatmutatószám – egy bonyolult képlettel megállapítható mutatószám, aminek az a célja, hogy össze tudd hasonlítani a bankok különböző megtakarítási (pl. betét, bankszámla) ajánlatait, azaz lásd, mely esetben kapsz több kamatot az ott lévő pénzedre.

** Igényed esetén dombornyomott Mastercard betéti érintő kártyát is választhatsz, ha például sokat utazol külföldre, ahol autót bérelsz, szállodában szobát foglalsz, vagy sokat vásárolsz online különböző külföldi oldalakról. Ennek feltételeiről munkatársainknál tudsz érdeklődni.

A K&H ifjúsági számlacsomag 18+ az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított termék.

hogyan láss hozzá?

A számlanyitás egyszerű és díjmentes:

 • info gyűjtés: tekintsd át a szolgáltatásokat. Ha kérdésed lenne, kérhetsz visszahívást, munkatársunk készséggel segít eligazodni.
 • indítás: igénylésed kényelmesen online el tudod indítani az erre szolgáló felületünkön, ez még nem kötelez semmire, de így egyszerűbb és gyorsabb az ügyintézés. Ha mégis előbb bankfiókba mennél, online időpontot tudsz foglalni, így elkerülöd a sorban állást.
 • szerződéskötés, szükséges dokumentumok: online igénylés esetén a bankfiókban már előkészítjük a számlavezetési szerződésed. A bankfióki ügyintézéshez kérjük, vidd magaddal személyazonosító igazolványod, lakcímkártyád és diákigazolványod. A bankfiókban munkatársunk segít, hogy minden tiszta, egyértelmű legyen. Kérdezz bátran, azért vagyunk! 
 • betétikártya-szolgáltatás: bankkártyád kb. 1 hét alatt elkészül, és postán megküldjük neked. Ha megérkezett, akkor a hozzá tartozó PIN kódot bankfiókunkban tudod átvenni (biztonságod érdekében), munkatársunk segítségével aktiváljátok, és már használhatod is.

tanuló éveid után is kedvező szolgáltatások

A kedvezményes K&H ifjúsági csomagokat kifejezetten azon fiatalok számára alakítottuk ki, akik még tanulnak, nem feltétlenül van állandó munkahelyük, fix megélhetést biztosító havi jövedelmük. Ezen szolgáltatás fennállása alatt esetenként kérhetjük, hogy igazold, hogy tanulói státuszod még mindig fennáll (pl. érvényes diákigazolvánnyal), illetve értesíts minket, ha már megszűnt.

Ha befejezed tanulmányaidat – de legkésőbb 26. életéved betöltésekor – meglévő számlavezetési szolgáltatásod külön szerződéskötés nélkül egy kedvező „felnőtt” számlavezetési szolgáltatásra [K&H lakossági számlacsomag] fog váltani, amely ideális választás már dolgozó pályakezdők számára. Természetesen erről időben fogunk tájékoztatni, és eltérő igényed esetén bármely más szolgáltatási csomagunkat is választhatod, hiszen fontos nekünk, hogy hosszútávon elégedett ügyfelünk legyél.

Már befejezted tanulmányaidat? Ismerd meg fiatal pályakezdők számára ideális megoldásainkat!

hirdetmények

Üzletszabályzat
Devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek számára nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek
természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény
lakossági forint kamat hirdetmény - 4. sz. melléklet
K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére

nézd meg a videót!

ifjúsági videó

szülőknek szóló tájékoztatónk itt érhető el K&H ifjúsági ajánlatokról szülőknek
Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, kondícióit az Ügyfélszerződés, a Lakossági bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, valamint a Bankkártyára és hitelkártyára vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, továbbá a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény és mellékletei, valamint  a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes és mellékletei, valamint  a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt, a www.kh.hu internetes oldalon. A feltüntetett EBKM értékek és díjak a 2017. július 11-én érvényben lévő Hirdetmények szerint kerültek megállapításra. A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja. A K&H ifjúsági bankszámla OBA által biztosított termék.