számlavezetés fiataloknak (14–18)
[K&H ifjúsági számlacsomag (14–18)]

élményekre költök

 • 0 forint számlavezetési díj (EBKM: 0,01%)
 • fizess érintéssel - akár a mobiloddal
 • kövesd költéseid egyszerűen a mobilodon
számlavezetés fiataloknak (14–18)
[K&H ifjúsági számlacsomag (14–18)]
Számlavezetés [K&H ifjúsági számlacsomagok]
Internetbanki és mobilbanki szolgáltatás [K&H e-bank] és [K&H mobilbank]
Betétikártya-szolgáltatás [K&H Maestro érintőkártya; K&H Mastercard betéti érintőkártya]
SMS szolgáltatás [K&H mobilinfo]
Átutalás belföldön forintban
Rendszeres átutalás
Beszedés
Limitmódosítás
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön/külföldön
Apple Pay mobilalkalmazási szolgáltatás már a K&H Banknál is! részletek

fizess a mobiloddal!

K&H ügyfélként fizess a mobiloddal akár egy érintéssel!

A K&H mobiltárca a legmodernebb fizetést teszi lehetővé, kényelmes és biztonságos:

 • a mobilod mindig kéznél van, a bankkártyádat otthon is hagyhatod
 • ami kell hozzá: legalább Android 5 operációs rendszerrel működő, NFC-képes telefon, K&H által nyújtott betéti- vagy hitelkártya-szolgáltatás [K&H Maestro vagy Mastercard betéti- vagy hitelkártya]
 • a mobilalkalmazási szolgáltatásba [K&H mobilbank] van építve, így nem kell külön app-ot letöltened
 • A K&H mobiltárca Android operációs rendszert futtató mobilkészüléken használható, megfelelő iOS operációs rendszerrel működő mobilkészüléken az Apple Pay mobilalkalmazási szolgáltatás használatával digitalizálhatod és használhatod a K&H Bank által kibocsátott Maestro vagy Mastercard típusú lakossági és üzleti betéti vagy hitelkártyádat.

mindent a mobilfizetésről

biztonságosan tarthatod a pénzed

Diákmunkából befolyó önálló kereseted, zsebpénzed kérheted saját K&H ifjúsági bankszámládra, így nem kell nagyobb összegű készpénzt magadnál vagy otthon tartanod. Egy helyen tarthatod a pénzed, így nem szóródik el és könnyebben tudod követni kiadásaidat is.

kényelmesen és biztonságosan fizethetsz

 • könnyedén, egy érintéssel tudsz fizetni érintő bankkártyáddal vagy akár a mobiloddal (legalább 4.4 Android, NFC-s okostelefon esetén). Ez biztonságosabb, mintha nagyobb összegeket hordanál magaddal készpénzben, és a visszajáróval, illetve az aprókkal sem kell bajlódnod.
 • A K&H mobiltárca Android operációs rendszert futtató mobilkészüléken használható, megfelelő iOS operációs rendszerrel működő mobilkészüléken az Apple Pay mobilalkalmazási szolgáltatás használatával digitalizálhatod és használhatod a K&H Bank által kibocsátott Maestro vagy Mastercard típusú lakossági és üzleti betéti vagy hitelkártyádat.
 • online vásárlásaidnál is kényelmesen és biztonságosan tudsz fizetni
 • Egyenleged követheted a mobilalkalmazási szolgáltatásban [K&H mobilbank], de SMS szolgáltatásunkkal [K&H mobilinfo] a költéseidről kérhetsz külön SMS értesítést is 
 • a bankszámládról pénzt is tudsz küldeni bárkinek a bankszámlájára, ezt intézheted akár a mobilodról.
 • bankkártyádra tudsz használati limiteket beállítani, bankszámlád mellé pedig egy külön számlavezetési szolgáltatási szerződést tudsz kötni is tudsz nyitni, amihez nem lehet közvetlenül bankkártyával hozzáférni (K&H ifjúsági megtakarítási számla)

így kerülheted el a felesleges költekezést

Hogyan? Leginkább úgy, hogy követed mikor, mire adsz ki pénzt. Nem kell ezt magadnak vezetned, mi nyilvántartjuk Neked akár a K&H mobilbank, vagy K&H e-bank alkalmazásokban nyomon tudod követni mikor, mekkora összeg érkezett bankszámládra és mennyit költöttél el róla,

 • hol, mikor vásároltál a kártyáddal üzletben vagy online, és 
 • hogy állsz jelenleg,
 • limiteket tudsz beállítani bankkártyás vásárlásaidra

így nem folyik ki a kezed közül a pénz és marad arra, ami igazán fontos Neked.

félre tudsz tenni egy új kütyüre vagy a nyári programokra

Pár száz forintokból is hamar ezrek jönnek össze, ha ügyesen gazdálkodsz. Határozd el, mennyit szeretnél összegyűjteni, és mekkora összeget tudsz rendszeresen félretenni. Fontos, hogy kezeld külön azt a pénzt, amit félreteszel attól, amit a napi kiadásaidra használsz. 

 • bankszámlád mellé nyithatsz külön K&H ifjúsági megtakarítási számlát, ahol pont így tudod gyűjteni a félretett pénzedet: nem férsz hozzá a betéti kártyáddal, így nem tudod véletlenül elkölteni,
 • megtakarítási számládhoz e-bankodban egy online terveződ is van, amiben be tudod állítani, mire gyűjtesz, mennyi kell hozzá és könnyedén nyomon tudod követni, hogy állsz éppen.

Persze amint szükséged van a félretett pénzedre, azt bármikor átteheted normál bankszámládra, és fel tudod használni.

nem terhelnek nagy összegű banki díjak

A bank a szolgáltatások igénybevételéért díjat számít fel (ahogy például egy telefon- vagy zenei szolgáltató is). K&H ifjúsági csomagban tanulóként ezek a díjak Számodra kedvezményesek, így csak minimális kiadást jelentenek, főleg ha okosan használod a számládat.

alapdíjak

számlavezetés

0 forint (EBKM*: 0,01%)

K&H e-bank, K&H mobilbank, K&H mobiltárca

0 forint

kedvezményes betétikártya-szolgáltatás [K&H Maestro érintő bankkártya]

első évben 0 forint, majd 1 457 forint évente

megtakarítási számlavezetés

0 forint (EBKM*: 0,05–0,15%)

telefonos banki szolgáltatás [K&H TeleCenter]

0 forint

tippek az okos számlahasználathoz:

 • készpénz helyett használd a bankkártyádat, vagy utalj a számládról.
 • tájékozódj előre azon szolgáltatások díjairól, amit akár ritkán, de igénybe veszel (például készpénz felvétel, átutalás, sms értesítés). Ehhez nyugodtan kérd munkatársunk segítségét.
 • intézd online: K&H e-bankodból és K&H mobilbankodból indított tranzakciók (azaz műveletek, például átutalás) kedvezőbb díjszabásúak, mintha bankfiókban intéznéd.
 • próbáld havonta maximum 2-re csökkenteni a belföldi készpénzvelvételek számát, mert az 150 ezer forintig díjmentes. Ha mégsem sikerül, törekedj arra, hogy K&H automatából vegyél fel, mert ott kedvezőbb a díj, mint más automata esetén.
 • ha már túl vagy a 2 belföldi készpénzvelvételen adott hónapban, és pénzt kell adnod valakinek, érdemesebb az átutalást választanod.
 • kövesd figyelemmel a számládat, például havonta egyszer nézd át K&H e-bankodban vagy K&H mobilbankodban, milyen banki költségeid voltak. Ha valami nem világos, kérd munkatársunk segítségét.

összegyűjtöttünk pár példát további szolgáltatásokra, amit a hozzád hasonló ügyfeleink legtöbbször használnak:

 • SMS- szolgáltatás [K&H mobilinfo]: igényelhető plusz szolgáltatás, ennek keretében SMS-t küldünk, amikor vásárolsz a bankkártyáddal, így azonnal látod, ha azt illetéktelen használná. A havi díja 0 forint, SMS-szolgáltatás díja 19 forint/db. Tehát csak a kiküldött SMS után kell fizetned, ez a díj tartalmazza a figyelő szolgáltatás valamint a kiküldés árát is
 • készpénzfelvétel belföldön K&H automatából: havonta 2-szer 150 ezer forintig 0 forint, a 3. felvételtől 0,48% + 421 forint, ezen felül 0,6%-os tranzakciós költség – ez egyfajta adó, amit az államnak fizet meg a bank a tranzakciód után. Tehát ha például összesen 24 ezer forintot szeretnél felvenni egy hónapban, és ezt 2*12 ezer forint összegben teszed, akkor ezt díjmentes lesz. Ha viszont 3*8 ezer forintot veszel fel, akkor a 3. felvétel már díjköteles lesz, így ez összesen 507 forintodba fog kerülni. Erre érdemes tehát odafigyelned. 16 éves kortól az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség igénybevételéhez egy nyilatkozatot kell tenned (ebben segít munkatársunk).
 • átutalás belföldön forintban (pénz küldése) más belföldi banki bankszámlára: 0,59%, minimum 70 forint, maximum 4 773 forint banki díj + az átutalás 20 ezer forintot meghaladó része után 0,3%, maximum 6 ezer forint tranzakciós költség / tétel. Például ha 4 ezer forintot utalsz át, akkor annak banki díja 70 forint, ezen felül 0 forint ún. tranzakciós költséget kell fizetned – ez egyfajta adó, amit az államnak fizet meg a bank a tranzakciód után, de mivel az átutalásod nem érte el a 20 ezer forintot, nem terheli az átutalásodat ez a díj  –, összesen 70 forint költség lesz.
 • átvezetés bankszámlád és megtakarítási számlád között: 0 forint.

Ezek csak példák, a részletes díjakat a hirdetmények tartalmazzák, ezeket megtalálod a kh.hu/hirdetmeny oldalon, illetve bármely bankfiókunkban, munkatársainkhoz pedig bármikor fordulhatsz segítségért.

 • „Természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó” Hirdetményben találod a bankszámládon végzett tranzakciókra vonatkozó díjakat, mint például az rendszeres átutalást (pénzt küldesz valakinek a bankszámlájára),beszedést (csoportos beszedési megbízást) (megbízod a bankot, hogy adott szolgáltató felé teljesítse az esedékes kifizetéseket, például a havi telefonszámlád, így nem Neked kell ezt külön intézned).
 • „Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére”: ebben találod a betétikártya-szolgáltatásra – K&H Maestro betéti érintőkártya – vonatkozó díjakat, mint például az betétikártya-szolgáltatás éves díja, az ATM készpénzfelvétel belföldön vagy külföldön, ATM-en történő egyenleglekérdezés.

* Az EBKM – azaz egységes betéti kamatmutatószám – egy bonyolult képlettel megállapítható mutatószám, aminek az a célja, hogy össze tudd hasonlítani a bankok különböző megtakarítási (pl. betét, bankszámla) ajánlatait, azaz lásd, mely esetben kapsz több kamatot az ott lévő pénzedre.

A K&H ifjúsági számlacsomag (14–18) az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított termék.

hogyan láss hozzá?

A számlanyitás egyszerű és díjmentes

 • info gyűjtés: tekintsd át a szolgáltatásokat, beszéld át szüleiddel (törvényes képviselőddel). Ha az indítás előtt még kérdésed lenne, kérhetsz visszahívást, munkatársunk készséggel segít 

 • szülőddel keressétek fel bármely K&H bankfiókot, előzetesen kényelmesen, online időpontot is tudtok foglalni, így sorban állás nélkül mehet az ügyintézés. 

 • a bankfiókban munkatársunk elmondja a részleteket, válaszol a felmerülő kérdésekre, majd megkötitek a számlavezetési szerződést. Legyen szülődnél és Nálad a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya és diákigazolványod is vidd magaddal

 • betétikártya szolgáltatás: bankkártyád kb. 1 hét alatt elkészül, és postán megküldjük neked. Ha megérkezett, akkor a hozzá tartozó PIN kódot bankfiókunkban lehet átvenni (biztonságod érdekében), munkatársunk segítségével aktiváljátok, és már használhatod is.

tanuló éveid után is kedvező szolgáltatások

18 éves korodig szüleid (törvényes képviselőd) hozzájárulásával veheted igénybe a szolgáltatásainkat.

Ha betöltötted 18. életéved, már saját felelősségedre intézed pénzügyeidet. Ekkor számlád másik számlavezetési szolgáltatásra [K&H ifjúsági számlacsomag 18+] fog váltani, amely azok számára tartalmaz kedvezményes szolgáltatásokat, akik tovább folyatják tanulmányaikat. A Bank jogosult a tanuló státusz ellenőrzésére. Ha megszűnik tanulói státuszod, akkor a fiatal pályakezdők számára ideális számlavezetési szolgáltatásra [K&H lakossági bankszámlák] vált majd a számlád, egy egyszerű átszerződéssel.

Természetesen erről időben fogunk tájékoztatni, és eltérő igényed esetén bármely más számlavezetési szolgáltatásunkat is választhatod, hiszen fontos nekünk, hogy hosszútávon elégedett ügyfelünk legyél.

hirdetmények

Üzletszabályzat
Devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek számára nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek
természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény
lakossági forint kamat hirdetmény - 4. sz. melléklet
K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére

nézd meg a videót!

ifjúsági videó

szülőknek szóló tájékoztatónk itt érhető el K&H ifjúsági ajánlatokról szülőknek
Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, kondícióit az Ügyfélszerződés, a Lakossági bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, valamint a Bankkártyára és hitelkártyára vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, továbbá a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény és mellékletei, valamint  a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes és mellékletei, valamint  a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt, a www.kh.hu internetes oldalon. A feltüntetett EBKM értékek és díjak a 2017. július 11-én érvényben lévő Hirdetmények szerint kerültek megállapításra. A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja. A K&H ifjúsági bankszámla OBA által biztosított termék.