K&H rendszeres befektetés

sok kicsi sokra megy

  • befektetni már kis összeggel is elkezdhetsz
  • ezzel a megoldással csökkentheted befektetésed kockázatát
K&H rendszeres befektetés

részletek részletek

A „sok kicsi sokra megy” közmondást szinte mindenki ismeri. A mai fogyasztói kultúrában azonban úgy tűnik, egyre nehezebb ezt az évezredes bölcsességet megfogadnunk. Sőt, még rá is csodálkozunk szüleinkre, nagyszüleinkre, akik kevesebb jövedelemből is képesek voltak félretenni. Pedig mi is megtehetjük ezt!

lássuk, melyek a rendszeres befektetés főbb jellemzői:

  • minden befektetés esetén kulcskérdés az időzítés.  A befektetési szakértők azonban gyakran beszélnek arról, hogy gyakorlatilag lehetetlen megtalálni a piac legalsó pontját, ahol érdemes beszállni egy befektetésbe. A rendszeres megbízás ebben is segít, hiszen minden egyes vásárlással egy előre meghatározott időpontban, de mindig külön ponton szállunk be a piacra. Ez teríti a beszállási kockázatunkat, sokkal biztonságosabbá teszi a befektetést.
  • a befektetés hozama is hozamot tud termelni, ezt kamatos kamat hatásnak hívjuk. Hosszú távon a kamatos kamat hatás révén olyan többletpénzt kaphatunk, amelyért az ujjunkat sem kell megmozdítani.
  • rendszeresen megtakarítani rövid- és hosszú távú célokra egyaránt lehetséges és érdemes. Tehetünk félre rendszeresen például a család egy év múlva történő utazására, vagy akár saját nyugdíjunkra is.
  • egyidejűleg bármennyi rendszeres megtakarítási megbízásunk lehet. Megbízásaink számát azokhoz a célokhoz igazíthatjuk, amelyekre félre akarunk tenni. Különböző rendszeres megbízások különböző nyíltvégű befektetési alapokhoz kapcsolódhatnak céljaink szerint.
  • havonta kis összeg is félretehető, és havonta kis összegben vásárolhatóak befektetési jegyek

hogyan takaríts meg rendszeresen?

Elegendő egyszer megbízást adni a K&H Banknak akár személyesen, akár e-bankon keresztül, és ellenkező utasításig a bank folyamatosan levonja számlánkról a megjelölt összeget. A megbízás érvényessége alatt a K&H Bank a megjelölt összeget az utasításunknak megfelelő megtakarítási formába helyezi.

A nyíltvégű befektetési alapokban való megtakarításhoz két utasítást kell adni. Egyikkel utasítjuk a bankot, hogy vonja le a bankszámlánkról a megjelölt összeget és utalja az értékpapírszámlánk pénzszámlájára (átutalási megbízás). A másik utasítás arról szól, hogy melyik befektetési alap befektetési jegyét vásárolja meg a bank a javunkra és helyezze azt értékpapírszámlánkra (befektetési jegy vétel megbízás).

Nyíltvégű befektetési alapokra szóló rendszeres befektetési megbízást lehet adni normál értékpapírszámlára és nyugdíj-előtakarékossági számlára egyaránt.

További tudnivalók a rendszeres befektetési jegy vételről a befektetési és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatban, továbbá a Befektetési szolgáltatásokra és értékpapír műveletekre vonatkozó hirdetményben.

kapcsolódó dokumentum

befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye
Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen tájékoztató marketing jellegű közleménynek minősül. A jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, feltételeit a vonatkozó szerződés, a Befektetési és kiegészítő szolgáltatások Üzletszabályzata, a befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye, a természetes személyek bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény tartalmazzák, melyek megtekinthetőek a kh.hu internetes oldalon vagy a bankfiókokban. A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja. A tájékoztatóban szereplő kamat és EBKM értékek a 2017. szeptember 18-án hatályos Hirdetmény szerint kerültek megállapításra.