K&H fenntartható fejlődés kényelem vegyes eszközalap ("normál” és "B” sorozat

A fenntartható fejlődés befektetések az elérhető hozam mellett figyelembe veszik a befektetés környezeti és társadalmi hatásait és ennek megfelelően alakítják ki az alap portfólióját. A befektetés pénzügyi hozama mellett az alapba fektetők hozzájárulhatnak egy fenntarthatóbb világhoz.

 • a fenntartható fejlődés szempontjainak figyelembevételével
 • egy alap vásárlásával egy komplett portfólióba fektetsz
K&H fenntartható fejlődés kényelem vegyes eszközalap ("normál” és "B” sorozat

Felhívjuk a figyelmét, hogy 2022. április 15-től a K&H fenntartható fejlődés óvatos vegyes eszközalapok neve K&H fenntartható fejlődés kényelem vegyes eszközalapokra változik. Az eszközalapok befektetési politikája és azok kezelési költségei változatlanok maradnak. Tájékoztató levél.

részletek

a „normál” sorozat elérhető a következő termékek alatt

K&H rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás
K&H hozamhalmozó
K&H prémium
K&H hozamlánc
K&H hozamlánc prémium
K&H hozamlánc 2
K&H egyszeri díjas nyugdíjbiztosítás

a „B” sorozat elérhető a következő termékek alatt

K&H rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás 2 
K&H rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás 3
K&H hozamhalmozó 2 
K&H hozamhalmozó 3
K&H prémium 2
K&H prémium 3

áthelyezés

az eszközalap értékét ingyenesen helyezheted át adott életbiztosítási termék alatt elérhető más eszközalapokba

a Te igényeidhez alkalmazkodva

 • befektetéseddel olyan országokat, illetve vállalatokat támogathatsz, akik leginkább figyelembe veszik a tevékenységük környezetre és társadalomra gyakorolt hatását, és ezzel hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz
 • az eszközalap kényelmes megoldást nyújt számodra megtakarításaid megosztására, mivel vagyonod többféle befektetésben kerül elhelyezésre
 • egyetlen eszközalap megvásárlásával, saját biztonsági igényednek, kockázatviselő képességednek megfelelően összeállított portfólió tulajdonosa lehetsz
 • az eszközalap árfolyamát napról-napra figyelemmel kísérheted a honlapunkon elérhető hozamszámoló alkalmazás segítségével

amit még érdemes tudni, mielőtt döntesz

 • az eszközalap mögöttes eszköze kizárólag olyan kötvények, részvények fekteti vagyonát, amelyek megfelelnek a fenntartható fejlődés KBC Csoportban érvényes szigorú befektetési szabályainak.
 • a befektetések a fenntartható fejlődés szempontjait vizsgáló, szigorú szűrőrendszeren átjutó vállaltok részvényeiből és államok kötvényeiből állhatnak.
 • az eszközalap egy része biztonságos eszközökbe (kötvények, bankbetétek) kerül befektetésre, ez segít kiegyensúlyozni/stabilizálni az eszközalap teljesítményét
 • a devizában történő befektetések következtében a devizaárfolyamok változása is hat az eszközalap árfolyamára
 • tetszőleges összeget, tetszőleges időpontban fektethetsz be
 • javasolt befektetési időtáv: legalább 5 év
 • az eszközalap kockázati besorolása: óvatos

kinek ajánljuk?

 • akinek fontos, hogy befektetésével olyan országokat, illetve vállalatokat támogasson, akik figyelembe veszik a tevékenységük környezetre és társadalomra gyakorolt hatását, és ezzel hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz.

 • aki befektetési portfoliójában egyszerre tartja fontosnak a biztonságos eszközökbe, és magasabb hozampotenciállal rendelkező eszközökbe való befektetést.

 • aki szívesen építene portfóliót, ám ehhez nincsen kellő szakértelme, ideje

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termék és a szolgáltatások részletes leírását a vonatkozó életbiztosítási szerződési feltétel tartalmazza, amelyek megismerhetők a K&H Bank fiókjaiban, a K&H Biztosító irodáiban és a jelen honlapon. Kérjük, hogy leendő befektetőként figyelmesen vizsgáld meg a biztosítási feltételekben foglaltakat! A tartamon belüli visszavásárlás esetén az adóelőnyök elvesz(het)nek. A szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja.