K&H családi vállalatok kiválósági díj 2018

pályázat a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalatok számára

  • elismerés a társadalom iránt elkötelezett vállalatok számára
  • 3 kategóriában hirdettünk győzteseket
  • neves szakmai zsűri bírálta el a beérkezett pályázatokat
  • a 2018. évi pályázati időszak lezárult, a nyerteseket lásd alább!

K&H családi vállalatok kiválósági díj nyertesei

a „sikeres hosszú távú stratégia” kategóriában

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.
A 100%-ban magyar, családi tulajdonú vállalkozás 28 éve van jelen az építőiparban, ahol építőipari generálkivitelezéssel, építés-szereléssel, valamint szerszám- és szerszámgép kereskedelemmel és építőipar kereskedelemmel foglalkozik. A cég célja, hogy folyamatos fejlődés révén növelje szerepét és elismertségét szűkebb régiójában, valamint a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt

Sipospack Kft.

Sipospack Kft.
A több mint 50 alkalmazottat foglalkoztató, 100%-ban magyar, családi tulajdonú vállalkozás jelentős szerepet tölt be a magyar fóliacsomagolás, ezen belül is elsősorban az élelmiszeripar területén. Az 1996-ban alapított cég Magyarországon az elsők között van, aki komoly hangsúlyt fektet a lebomló, környezetbarát csomagolásokra.

a „családi értékek a vállalatvezetés részeként és a generációváltás sikeres kezelése” kategóriában

Denti System Kft.

Denti System Kft.
A céget 1989-ben Prof. Dr. Vajdovich István alapította, de napjainkban lánya mellett már a harmadik generáció is részt vesz a vállalkozás mindennapi életében. A tulajdonos szerint a sikeres generációváltáshoz elengedhetetlen a tulajdonviszonyok időben történő jogi rendezése, a folyamatosságot biztosító öröklési folyamatok stratégiájának előkészítése, és különösen fontos az egymásba vetett bizalom és a közös értékek mindenkori szem előtt tartása. 

Pata József Gépipari Kft.

Pata József Gépipari Kft.
A préseléssel és hegesztéssel előállított fém karosszéria autóalkatrészek gyártásával foglalkozó céget 1993-ban Pata József alapította a feleségével és a lányával együtt. Véleményük szerint a családi tulajdonban álló vállalatok sikerének egyik, ha nem a legfontosabb garanciája, hogy a cégben a biztonság, a fenntarthatóság és az utódlás elsőbbséget élvez az osztaléklehetőséggel szemben.

Lajtamag Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Lajtamag Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
A vetőmagüzemmel rendelkező cégnél átmenet nélkül történt meg a generációváltás. A cégcsoport életében 2016-ban bekövetkezett tragikus esemény után az alapító két gyermeke hirtelen, huszonévesen vált felelős cégvezetővé, és Édesapjuk nyomdokain elindulva folytatták a megkezdett munkát.

az „elkötelezettség a társadalom iránt, felelősségvállalás a szűkebb vagy tágabb közösségért, a társadalomért” kategóriában

Hajdu Cégcsoport

Hajdu Cégcsoport
A – többek között – háztartási villamos készülékek gyártásával foglalkozó HAJDU Cégcsoport kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, így a fejlesztések során fontos szempont a környezetkímélő technológiák alkalmazása. Emellett munkavállalóinál törekszik a munka-magánélet egyensúly megteremtésére olyan családbarát megoldásokkal mint a rugalmas munkaidő, a Home Office vagy a munkavállalók gyermekeinek táboroztatása.

Honett Szerviz Zrt.

Honett Szerviz Zrt.
A 100%-os magyar tulajdonban levő légi cateringgel foglalkozó családi vállalat naponta több mint 4000 gyermek étkeztetését látja el. Emellett megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalókat is foglalkoztatnak, támogatják a helyi női kézilabda csapatot, valamint a Szeretgombóc nevű egyesületet.

Gratulálunk a díjazottaknak! 

korábbi K&H családi vállalatok kiválósági díjak