havi első kettő, összesen 150 000 forint ingyenes készpénzfelvétel – a pénzügyi rezsicsökkentés keretében

A Pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény értelmében havonta az első két alkalommal van lehetőség, összesen 150 000 forint összeghatárig ingyenes készpénzfelvételre, az ügyfél által előre meghatározott bankszámlájáról (fizetési számlájáról).
 

Bankkártyával rendelkező bankszámla esetén az ingyenes készpénzfelvétel bármely belföldi (Magyarországon elhelyezett) bankjegykiadó automatán (ATM) igénybe vehető. Hitelkeret terhére az ügyfél számlájára érkező munkavégzésre irányuló jogviszonyból származó jövedelme erejéig, de legfeljebb 150 000 forintig teljesíthető az ingyenes készpénzfelvétel.
 

Azon számlatulajdonosoknak jár a törvényi kedvezmény, akik:

  • betöltötték 16. életévüket,

  • Magyarországi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek,

  • és nyilatkozatot tesznek a kedvezményezett bankszámlát vezető pénzügyi intézménynél.

Számlatulajdonos nyilatkozatban jelölheti meg azt az egy – a választása szerinti – bankszámláját, amely tekintetében a kedvezményt igénybe kívánja venni. A nyilatkozat személyesen a bankfiókban, illetve a számlavezető pénzügyi intézmény biztonsági azonosítással ellátott internetes banki rendszerén (Bankunk esetén K&H e-bankon) tehető meg. Új nyilatkozat az előző nyilatkozat lemondását követően adható. A kedvezmény biztosítása minden hónap 20-áig megtett nyilatkozat alapján – és a törvényi feltételek megléte esetén – a következő hónaptól indul. 


A nyilatkozatok regisztrálására országos központi nyilvántartási rendszer került kialakításra, ahol a nyilatkozó ügyfelek személyes adatai és a kedvezményezett bankszámlaszáma (fizetési számlaszáma) kerül lekérdezhető módon tárolásra.


A K&H Bank számlacsomagjaiban ingyenes készpénzfelvételi lehetőség jelenleg is elérhető, mégpedig összeghatár és nyilatkozat nélkül. Sőt, az okos bővített plusz és kényelmi plusz számlacsomagjaink kettőnél több ingyenes ATM készpénzfelvételi lehetőséggel továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll. Bankszámlája mellé folyószámlahitel is igényelhető, melynek terhére is végrehajthatja tranzakciós költség nélküli, havi két darab készpénzfelvételi lehetőségét.