K&H ingatlanfedezetes személyi hitel

igényeld egyszerűen!

 • most akár 100 000 forintot utalunk számládra
 • induló díjkedvezményekkel
 • THM: 4,6–9,4%
kölcsönösszeg
forint
futamidő
év
= hónap
tipp
ezt kalkuláltad:
törlesztőrészlet
kölcsönösszeg
futamidő
A kalkulátor a számításban az 1 éves kamatrögzítésű ingatlanfedezetű személyi hitelünket – induló díjakkal - veszi alapul, K2 kockázati besorolással, a hatályos Hirdetmény szerinti kondíciók alapján, változatlan kondíciókat feltételezve a teljes futamidő alatt.
A kamatkedvezmények kiválasztásával az éves hitelkamat és ezáltal a havi törlesztőrészlet is csökken!
Jelen kalkuláció nem minősül ajánlattételnek és nem helyettesíti az általános hitelbírálatot.
A hitelt a K&H bank nyújtja. Törlesztőrészletek száma: 240 db. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. A fedezetül bevont ingatlanra vagyonbiztosítással kell rendelkezni.
reprezentatív példa: 5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel, munkabér-átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, éves 4,52% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 31 686 forint, a teljes visszafizetendő összeg 7 757 440 forint, a hiteldíj 2 757 440 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 152 800 forint, THM: 4,9%.

részletek részletek

igényeld a hitelt számos díjkedvezménnyel! 

aktuális akcióink és kedvezményeink

1. jóváírási akció

Most a jóváírási akció keretében 100 000 forintot írunk jóvá a folyósítást követően a kölcsön törlesztőszámláján, amennyiben 2018. szeptember 17. – 2018. november 30. között a Bank által befogadott hiánytalan hitelkérelem alapján legkésőbb 2019. március 31-ig megtörténik a hitel (első) folyósítása.

további feltételek:

 • a szerződött kölcsönösszeg legalább 3 000 000 forint
 • a 100 000 forint egyösszegű jóváírás kizárólag egy ügyfél, illetve egy termék esetén érvényesíthető, amennyiben a hitelcél több jelzálog hitelügylettel valósul meg
 • a 100 000 forint egyösszegű jóváírásra az az ügyfél jogosult, aki újonnan nyit vagy rendelkezik már a K&H Banknál vezetett bankszámlával és vállalja a munkabérátutalási kamatkedvezmény feltételeinek teljesítését

A jóváírási akció keretében a K&H Bank által jóváírt 100 000 forint visszatérítendő, amennyiben a munkabérátutalási kamatkedvezmény feltételei nem teljesülnek a folyósítástól számított 1 év időtartam alatt. Amennyiben a visszatérítés feltételei fennállnak, a Bank a jóváírt 100 000 forint összeggel jogosult az ügyfél törlesztőszámlájaként megjelölt számláját beszámítással azonnal megterhelni, mely beszámítási jog gyakorlásához a kölcsönszerződés aláírásával az ügyfél hozzájárul.

2. akciós díjkedvezmények

Aktuális akciónk keretében az induló díjjal rendelkező K&H lakáshitelek esetében elengedjük, visszatérítjük, illetve átvállaljuk a következő induló költségeket 2018. szeptember 17. – 2018. december 31. között befogadott hiteligénylések esetén:

 • visszatérítjük a közjegyzői okirat díját maximum 60 000 forint összegig
 • elengedjük a szerződéskötési díjat
 • átvállaljuk az értékbecslés díját egy ingatlanra vonatkozóan 
 • átvállaljuk a tulajdoni lap és amennyiben szükséges, a térképmásolat díját
 • a díjkedvezményekről és a feltételekről bővebben az oldal alján található információ

a hitel kamatát négyfajta kedvezménnyel is csökkentheted a teljes futamidőre!

 • jövedelem átutalási kedvezmény (0,5% kedvezmény az ügyleti kamatból)

 • K&H lakásbiztosítási kedvezmény (0,1% kedvezmény az ügyleti kamatból)

 • K&H kockázati életbiztosítási vagy K&H jelzálog hitelfedezeti biztosítási kedvezmény (0,2% kedvezmény az ügyleti kamatból)

 • prémium és privát banki kedvezmény (0,2% kedvezmény az ügyleti kamatból)

A fenti kamatkedvezmények egymással összevonhatóak.

Az adott kedvezmény a vállalt feltételek nem teljesítése esetén visszavonásra kerül.

bővebben a kamatkedvezményekről és a feltételekről az oldal alján taláható információ

amit még jó tudni, mielőtt döntesz

kölcsönösszeg

2 millió forint–100 millió forint

kamatperiódus

választható 3 hónap vagy 1, 5 év amely időszak alatt a törlesztőrészlet nem változik

hitelkamat

választott kamatperiódustól függ

 • 3 vagy 12 havi kamatperiódus esetén: 3 vagy 12 havi BUBOR + fix kamatfelár

 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat

Mit jelent a BUBOR?

A BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) a jegybanki alapkamat mértékével összefüggésben változik.

induló banki díjak és költségek

akciós kedvezményektől és a vállalt feltételektől függ

a kölcsön futamideje

1–20 év, amelyet szabadon választhatsz, de fontos, hogy a törlesztőrészlet és az igazolt jövedelem aránya megfelelő legyen

felhasználási cél

lakásvásárlás, építés, bővítés, korszerűsítés, felújítás illetve meglévő jelzáloghitel kiváltása

hitelbírálat 
 • Bankunk kockázat alapú árazást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kamat mértéke minden esetben a hitelügylet végső kockázati minősítése alapján kerül meghatározásra. Szabad felhasználású hitelek esetében 4 különböző ügyletminősítési kategóriát hoztunk létre induló díjas illetve „csak kamatos” konstrukció esetén is. A különböző ügyletminősítési kategóriákhoz tartozó kamatszintekről a Hirdetményeinkben tájékozódhatsz.
 • a termék igénybevételéhez vagyonbiztosítás szükséges

előtörlesztés

bármikor előtörleszthető

igénylés

TeleCenteren keresztül, bankfiókban, interneten keresztül is

referencia ügyleti kamatok meghatározása

 • 3 havi kamatperiódus esetén: 3 havi BUBOR

 • 12 havi kamatperiódus esetén: 12 havi BUBOR

 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható

 • a kamatperiódusok meghatározásáról bővebben az oldal alján található információ 

SMS értesítés a hiteligénylés státuszáról 

Új szolgáltatásunkkal ügyfeleink a hiteligénylés során folyamatosan értesülhetnek igénylésük állapotáról. Nyomon tudják követni, hogy éppen milyen státuszban tart a kérelmük, hogyan tervezhetnek, mire számíthatnak. Mindezt díjmentesen!

Az alábbi igénylési státuszokról küldünk SMS értesítést:

 1. Értékbecslés megrendelése 
 2. Pozitív döntés a hitelkérelemről
 3. Hitelszerződés tervezetének elkészülte
 4. Hitelfolyósítás megtörténte 

díjkedvezmények feltételei

visszatérítjük a közjegyzői okirat díját maximum 60 000 forint összegig, amennyiben K&H kényelmi, maximum, kényelmi plusz számlacsomaggal vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomaggal rendelkezel, és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod vagy K&H kényelmi plusz vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomagot nyitsz újonnan, és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod

 • átvállaljuk a teljes értékbecslés/műszaki ellenőrzés díját (egy ingatlanra vonatkozóan az első alkalommal) 
 • átvállaljuk a teljes értékbecslés/műszaki ellenőrzés során a tulajdoni lap és amennyiben szükséges, a térképmásolat díját (ha az a TakarNet rendszerből lehívható, 1 ingatlanra vonatkozóan és maximum 2 tulajdoni lap és 1 térképmásolat esetén) 

az induló díjas konstrukciónk esetében a következő további akciós kedvezményeket nyújtjuk: 

 • elengedjük a teljes szerződéskötési díjat, amennyiben rendelkezel K&H okos (okos plusz) számlacsomagok egyikével vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomaggal, és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod, vagy újonnan nyitsz K&H okos plusz számlacsomagot vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomagot és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod
 • elengedjük a szerződéskötési díj 50%-át abban az esetben is, ha az utóbbi pontban felsorolt feltételeknek nem teszel eleget
 • átvállaljuk a teljes értékbecslés/műszaki ellenőrzés díját egy ingatlanra vonatkozóan az első alkalommal
 • átvállaljuk a tulajdoni lap és amennyiben szükséges, a térképmásolat díját (ha az a TakarNet rendszerből lehívható, 1 ingatlanra vonatkozóan és maximum 2 tulajdoni lap és 1 térképmásolat esetén) 

A fenti kedvezmények a 2018. szeptember 17. – 2018. november 30. között a Bank által befogadott hiánytalan hitelkérelmek alapján legkésőbb 2019. február 28-ig leszerződött ügyletekre érvényesek és a 4000+ számlacsomagban nyújtott kedvezményekkel nem vonhatóak össze. 

Az akció keretében a K&H Bank által elengedett, átvállalt, illetve visszatérített díjak és költségek visszatérítendők, amennyiben a szerződéskötéstől számított 5 éven belül (amennyiben a hitel futamideje kevesebb, mint 5 év, akkor ezen futamidőn belül) a hitel végtörlesztésre, illetve Bankon kívül álló okokból felmondásra kerül, vagy törlesztőszámlaként nem az ügyfél Banknál vezetett lakossági bankszámlája  kerül megjelölésre.

kamatkedvezmények feltételei

 • 0,5% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha vállalod, hogy legalább a nettó 100 000 forintot elérő jövedelmedet visszavonhatatlanul a K&H bankszámlájára - a hitel törlesztőszámlájára - utaltatod a hitel teljes futamideje alatt. 

 • 0,1% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha a hitelhez kapcsolódó fedezeti ingatlanra K&H otthonbiztosítást kötsz, vagy már rendelkezel K&H otthonbiztosítással és a biztosítást a hitel teljes futamideje alatt fenntartod. 

 • 0,2% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból a futamidő végéig, amennyiben már rendelkezel rendszeres díjfizetésű K&H kockázati életbiztosítással, amelynek a hitelösszeg erejéig a Bank a kedvezményezettje. Amennyiben nem rendelkezel K&H kockázati életbiztosítással akkor a kedvezmény igénybevételéhez K&H családi életbiztosítás (hitelfedezeti záradékkal) vagy K&H jelzáloghitel törlesztési és hitelfedezeti biztosítás kötésére van szükség, úgy hogy ezt folyamatos díjfizetéssel fenntartod a hitel futamidejének végéig. A K&H jelzáloghitel törlesztési és hitelfedezeti biztosítás esetében a visszavont kamatkedvezmény ismételten nem vehető igénybe.

 • 0,2% kamatkedvezményre jogosult az a lakossági ügyfél, aki a hitel igénylésekor a K&H Banknál prémium számla- és szolgáltatáscsomag szerződéssel vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződéssel rendelkezik - vagy azzal legkésőbb a kölcsön folyósítását követő 1 hónapon belül rendelkezni fog -, valamint az egyéb banki feltételeknek megfelel. A hitelre vonatkozó prémium banki kedvezmény definíciója azonos a bank általános prémium banki szolgáltatások igénybevételi kritériumával. A kamatkedvezmény igénybevételének feltétele a futamidő alatt az érvényes prémium banki szerződés vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződés megléte. 

A fenti kamatkedvezmények egymással összevonhatók, így a megfelelő feltételek teljesülése esetén 1,00%-kal is csökkenthető ügyleti kamat, ami azonban nem lehet alacsonyabb, mint 3/12 havi BUBOR + 2,00% a 3/12 havi kamatperiódus esetén, illetve 3 éves kamatperiódus esetén 4,23%, 5 éves kamatperiódusnál 4,37%.

Amennyiben törlesztőszámlaként nem az Ügyfél Banknál vezetett lakossági bankszámlája kerül megjelölésre, a fenti kamatkedvezmények nem vehetőek igénybe.

hitelfedezeti biztosítás, ha fontos számodra a biztonság

Ha fontos számodra, hogy hiteltörlesztésed váratlan esemény (munkanélküliség, keresőképtelenség, maradandó egészségkárosodás, haláleset) esetén is biztonsággal tudd teljesíteni, újonnan igényelt kölcsönödhöz válaszd a kapcsolódó K&H jelzálog hitelfedezeti biztosítást. A választható törlesztési biztosítás havi díja a törlesztőrészlet mindössze 8%-a. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja. 

kamatperiódusok meghatározása

3 vagy 12 havi kamatperiódusok esetén:

A kamatláb az adott kamatperiódus fordulónapján az azt megelőző hónap utolsó munkanapja előtt két nappal érvényes 3 vagy 12 havi BUBOR változását követi. Ez azt jelenti, hogy a kamatperiódus fordulónapjával az új kamatperiódusra érvényes havi törlesztő részlet emelkedhet, illetve csökkenhet is. A kamatfelár mértéke fix marad a futamidő végéig.

5 vagy 10 éves kamatperiódusok esetén:

A kamatláb értéke a kamatperiódus forduló alkalmával a kamatváltoztatási mutatónak megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutató egy olyan, a bank által nem befolyásolható, tőle független és általa el nem hárítható körülményekben bekövetkező változást objektív módon kifejező, a kamatmódosítás számításának alapjául szolgáló és a nyilvánosság számára hozzáférhető viszonyszám. Alkalmazása esetén a kamat csakis kizárólag a bankon kívül álló okok esetében kerülhet megváltoztatásra pozitív vagy negatív irányba. Ennek a mutatónak az alkalmazhatóságát, illetve összetevői mértékét minden esetben az MNB határozza meg és teszi közzé. A bankok kizárólag a mutató értéke alapján változtathatnak a kamat mértékén mind pozitív, mind negatív irányba.

a futamidő végéig fix kamatozású hitelek esetén:

A kamatláb értéke és ezáltal a törlesztőrészlet a futamidő végéig változatlan.

 • 10 éves fix kamatozású hitel esetében a teljes futamidő alatt fix kamat (a futamidő is 10 év lehet)
 • 15 éves fix kamatozású hitel esetében a teljes futamidő alatt fix kamat (a futamidő is 15 év lehet)
 • 20 éves fix kamatozású hitel esetében a teljes futamidő alatt fix kamat (a futamidő is 20 év lehet)

referencia kamat és kamatváltoztatási mutatók változásának hatása

A referencia-kamatláb, valamint az alkalmazandó kamatváltoztatási mutató változása kétirányú lehet: a piaci hatásoknak megfelelően nőhet és csökkenhet. Amennyiben a referencia kamat, illetve a kamatváltozatási mutató értéke emelkedik, akkor nő az ahhoz igazított jelzáloghitel ügyleti kamata is.Ellenkező esetben pedig a referencia-kamatláb, valamint arra tekintettel az ügyleti kamat csökken. A referencia-kamatlábhoz kötött kamatozás - mint amilyen a BUBOR– alkalmazása azt eredményezi, hogy a jelzáloghitel ügyleti kamata - a kamatkedvezményre való jogosultság megszűnése, illetőleg visszanyerése eseteinek kivételével - mindig a piaci kamatszinteknek megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutatónak megfelelő ügyleti kamatmódosítás is objektív, a bank által nem befolyásolható értékeken alapul, a független körülmények változását követi.

Az ügyleti kamatszint változása a referencia kamat, valamint a kamatváltoztatási mutató értékének változásából eredően akár számottevő is lehet, amely jelentős mértékben emelheti vagy csökkentheti a fizetendő havi törlesztőrészletet az adott kamatperiódus fordulót követően.

Példával szemléltetjük a törlesztőrészlet változását egy olyan esetben, amikor az ügyleti kamat 3 százalékponttal csökken illetve 3 százalékponttal nő a referencia kamat változásból adódóan.

A példában 5 millió forint hitelösszeget vettünk alapul 20 éves futamidővel 6% ügyleti kamat mellett, amely csökken 3%-ra illetve emelkedik 9%-ra.

reprezentatív példa

5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel, munkabér-átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, éves 4,52% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 31 686 forint, a teljes visszafizetendő összeg 7 757 440 forint, a hiteldíj 2 757 440 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 152 800 forint, THM: 4,9%

A hitelt a K&H bank nyújtja. Törlesztőrészletek száma: 240 db. 

A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. A fedezetül bevont ingatlanra vagyonbiztosítással kell rendelkezni.

szerződésminta

Tipikus szerződésminták a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény 5. § (4) bekezdésében foglaltaknak szerint - szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében.

A szerződésmintához induló díjas konstrukciót vettünk alapul, 3 havi kamatperiódussal, K3 kockázati besorolással, kamatkedvezmények nélkül.

Hirdetmények

forint alapú K&H ingatlanfedezetu személyi hitel hirdetmény - 2013.03.18-tól befogadott
1.számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
2.számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
3.számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
4.számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
5.számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
7. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
8.számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
6b. számú Függelék K&H ingatlanfedezetű személyi hitel Hirdetményhez

hogyan lássak hozzá? hogyan lássak hozzá?

Még mielőtt törlesztőrészletet számolnál, jó ha tudod!

Hiteleinket hitelcél szerint eltérő kamatozással igényelheted. Lakáscélú kölcsönök általában alacsonyabb kamatozással vehetőek igénybe, mint a szabad felhasználású kölcsönök.

lakáscélúnak minősülnek az alábbi hitelcélok:

 • meglévő lakáshitel kiváltás

 • lakásvásárlás

 • lakásépítés

 • bővítés

szabad felhasználásnak minősül

 • minden egyéb cél a fentieken kívül, amihez nem kell hitelcélt igazolni

Fontos tudni, hogy a felvehető hitel összege legfeljebb az ingatlan forgalmi értékének 40 százaléka lehet.

Az egyik legfontosabb kérdés hiteligényléskor, hogy mekkora törlesztőrészletet kell fizetni.

Számold ki gyorsan és egyszerűen a hitel várható törlesztőrészletét hitelkalkulátorunk segítségével

A kapcsolódó dokumentumokat a dokumentumok fül alatt találod.

 

tippek

 • Ha jövedelmedet hozzánk utaltatod és nálunk kötsz biztosítást garantált kamatkedvezményt kaphatsz!

 • A kamat mértéke, ezáltal a törlesztőrészlet összege a futamidő alatt lehet fix, vagy bizonyos időszakonként – kamatperiódusonként – változhat.

 • A hitel átfutását (igényléstől a hitelösszeg folyósításáig) befolyásolja az igényelt hitel összetettsége, ezért kérj előzetes bírálatot, amely során megtudod a várható havi törlesztőrészletet és azt, hogy milyen várható feltételekkel kapható meg a kért hitelösszeg.

 • Egy hitelügyletbe több adóstárs és több ingatlanfedezet is bevonható egyszerre, amely javíthatja a bírálati eredményt.

 

Mit jelent az előzetes bírálat?

Segíteni szeretnénk abban, hogy a legjobb megoldást válaszd, ezért akár már néhány alapadat megadását követően egy várható törlesztőrészletet kalkulálunk a számodra előzetes hitelképességi eredménnyel együtt. A teljes hiteligénylés benyújtását követően ez a törlesztőrészlet változhat a kölcsönkérelem teljes körű banki bírálata során. A véglegesen megállapított induló kamat és törlesztőrészlet mértékéről az ügyfélszerződésben adunk információt.

Miként kérhető előbírálat?

 • Akár telefonon keresztül is. Regisztrációdat követően visszahívunk és részletes, személyre szabott tájékoztatást nyújtunk neked. Így akár 10 perc alatt megtudhatod az eredményt.
 • Előbírálati dokumentum kitöltésével bankfiókban is kérhető részletes előminősítés.

 

tipp

 • Bankfiókban tájékoztatunk arról, hogy melyek azok a teljes körűen benyújtandó és kitöltendő dokumentumok, amelyekre biztosan szükséged lesz az igénylés elindításához.

 

Sorban állás nélkül kényelmesen beszélheted át hitelszakértőink segítségével a személyre szabott hitelfelvétel részleteit.

Hogyan lehetséges az időpontfoglalás fiókba?

 • kalkuláció után kattints az érdeklődöm gombra, ahol adataid megadása után visszahívjuk és időpontot foglalunk a számodra a kiválasztott fiókba

 • közvetlenül a K&H TeleCenteren keresztül (K&H TeleCenter: +36 1/20/30/70 335 3355)

 

tippek

 • Amennyiben előzetesen foglalt időpontra érkezel bankfiókunkba, a bankfióki sorszámhúzón a 2.3.7 menüpontot kell választanod.
 • Érdemes lehet a munkahelyedhez legközelebbi bankfiókot is megadnod, mivel a hiteltárgyalás akár ebédidőben is lebonyolítható.

Mi történik az első fióki találkozás alkalmával?

 • Amennyiben nem kértél előzetes bírálatot telefonon vagy megváltoztak a hitelfelvételhez megadott adatok és feltételek a korábbi adatokhoz képest, akkor egy előzetes bírálat készül, amely megmutatja, hogy felvehető-e az általad kért hitelösszeg.
 • Amennyiben szükséges, tájékoztatunk azokról az egyéb lehetőségekről, amelyek lehetővé teszik neked az igényelt összeg felvételét. pl.: kiegészítő fedezet, adóstárs bevonása.
 • Kiválasztásra kerül a számodra legkedvezőbb megoldás.
 • Átadásra kerülnek a kitöltendő dokumentumok és egyeztetjük, hogy milyen dokumentumokra és adatokra lehet még szükség az igénylés benyújtásához.

Milyen adatokra és dokumentumokra van szükség az igénylés benyújtásához?

Az igénylőlap és a nyilatkozatok kitöltéséhez szükséges adatokat az alábbi kategóriák szerint csoportosíthatjuk:

 • a személyes alapadatok, elérhetőségek
 • jövedelemre és a háztartás kiadására vonatkozó adatok (minden jövedelmével bevont adóstárs esetében)
 • munkahelyi adatok
 • bankkapcsolatok
 • fennálló tartozások (meglévő hitelkeret is szükséges)
 • a bevont ingatlanfedezetre vonatkozó adatok (cím vagy helyrajzi szám, továbbá vételár vagy piaci érték)

A hiteligényléshez szükséges benyújtandó dokumentumok ügyletenként és hitelcél szerint eltérőek lehetnek. A benyújtandó dokumentumok pontos listájáról munkatársaink a bankfiókjainkban nyújtanak teljes körű tájékoztatást. 

Milyen dokumentumok kitöltésére van szükség?

 • Minden hiteligénylésbe bevont személynek ki kell töltenie a Kölcsönigénylő lapot.
 • Az igénylőlapot otthon is kényelmesen kitöltheted, amit utána leadhatsz az érintett bankfiókban. A benyújtást megelőzően kollégáink átnézik a dokumentumokat és segítenek a felmerült kérdésekben.
 • A Kockázatfeltáró nyilatkozat és az Átadhatósági nyilatkozat aláírása is szükséges. Ezzel a dokumentummal hatalmazod fel többek között a Bankot arra, hogy nyilvántartásokból (pl.: KHR, korábbi nevén BAR lista) hiteltörténeti adatokat kérjen le.
 • Ingatlan adatlap kitöltése is kötelező. Ezen a nyomtatványon kell megadni a hitelügyletben szereplő ingatlanok adatait.
 • Az igénylés beadásakor a dokumentumok ellenőrzésre kerülnek, és ha minden szükséges dokumentum a helyes adatokkal rendelkezésre áll, akkor az igénylés befogadásra kerül és elkezdődik a hitelbírálat.

Hol található a pontos lista a benyújtandó dokumentumokról és az igényléshez szükséges megadandó adatokról?

A kapcsolódó dokumentumokat a dokumentumok fül alatt találod.

 

tippek

 • Érdemes átbeszélni munkatársunkkal minden meglévő hiteltartozást azon személyek esetében, akik a hitelügyletben részt vesznek, tehát adóstársakká válnak.
 • Amennyiben van más banknál fennálló hiteltarozásod, érdemes utánanézned annak, hogy pontosan mennyi a fennálló tartozásod. Mindez lekérdezhető az adott bank telefonos ügyfélszolgálatán, internetbankból, vagy akár a számlakivonatból.

 • Fontos, hogy hiteltartozásnak minősül bizonyos mértékben a folyószámla hitelkeret és a hitelkártya. Még abban az esetben is, ha azok nincsenek kihasználva.

 • Érdemes a hiteleken kívül az egyéb rendszeres kiadásaidat is összeírni pl.: rezsiköltségek

 • Kiválasztható a törlesztési nap, amikor a Bank levonja a folyószámlájáról a havi törlesztőrészlet összegét. Érdemes ezt a rendszeresen beérkező jövedelmekhez igazítani.

 • 0,5% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha vállalod, hogy legalább a nettó 100 ezer forintot elérő jövedelmedet visszavonhatatlanul a K&H bankszámlájára - a hitel törlesztőszámlájára - utaltatod a hitel teljes futamideje alatt. Amennyiben a vállalt jövedelem-átutalás megszűnik, a kamatkedvezmény is megszűnik.

 

Mi történik a hiteligénylés benyújtását követően?

 • A bank megrendeli az értékbecslést és továbbítja a te (vagy az általad megadott ingatlant bemutató személy) elérhetőségedet az ingatlan megtekintésre vonatkozó időpont egyeztetés miatt az értékbecslést végző személynek.

 • A beadott dokumentumok és megadott adatok alapján a Bank ellenőrzi az adatok hitelességét, illetve helyességét, majd elbírálja a hitelkérelmet.

 • Megállapításra kerül a végleges (kölcsönszerződésben szereplő) ügyleti kamat mértéke.

 • A hitel jóváhagyását követően banki szekértő kollégánk a megadott elérhetőségeken (telefon, e-mail) azonnal értesít a további teendőkről, beleértve a szerződéskötés menetét.

a hatályos hitelkamatok és az egész futamidőre megadható kamatkedvezmények a dokumentumok fül alatt találhatók

Hogy történik a hitelszerződés megkötése?

A kölcsönszerződés megkötésére a hiteligénylést befogadó bankfiókunkban kerül sor. Ekkor kell aláírni legkésőbb a bankszámlaszerződést is, amennyiben még nem rendelkezel folyószámlával Bankunknál.

Minden esetben közjegyző előtt tett tartozáselismerő nyilatkozatot kérünk. A közjegyző a tartozáselismerő nyilatkozatot a bankfiókban vagy a közjegyzői irodában készíti el. A szerződések aláírásakor neked (hiteligénylő) és a hitelszerződésben érintett személyeknek (adóstársak, fedezettulajdonos, haszonélvező, stb.) meg kell jelenniük. A közjegyzői díj kiegyenlítésére is ekkor kerül sor.

Fontos, hogy szerződéskötéskor a hitelügyletbe bevont személyeknek az azonosításra alkalmas, érvényes személyes okmányaik bemutatásra kerüljenek.

Hogy történik a folyósítás?

Amennyiben a Bank jelzálogjoga széljegyként bejegyzésre került a fedezetként bevont ingatlan tulajdoni lapján és a folyósítási feltételek is teljesültek, akkor előreláthatólag 2 napon belül megtörténik a folyósítás.

Hogy történik a jelzálogjog bejegyzés?

A hitel biztosítékaként Bankunk jelzálogjogot jegyeztet be a hitel fedezetéül felajánlott ingatlan(ok)ra.

SMS értesítés a hiteligénylés státuszáról 

Új szolgáltatásunkkal ügyfeleink a hiteligénylés során folyamatosan értesülhetnek igénylésük állapotáról. Nyomon tudják követni, hogy éppen milyen státuszban tart a kérelmük, hogyan tervezhetnek, mire számíthatnak. Mindezt díjmentesen!

Az alábbi igénylési státuszokról küldünk SMS értesítést:

 1. Értékbecslés megrendelése 
 2. Pozitív döntés a hitelkérelemről
 3. Hitelszerződés tervezetének elkészülte
 4. Hitelfolyósítás megtörténte 

 

tippek

 • Külföldi jövedelem esetén érdemes előre beszerezni a munkaszerződés angol fordítását.
 • A közjegyzői díj összegét jellemzően készpénzben kell megfizetni, melynek várható összegéről már a kölcsönszerződés aláírását megelőzően tájékoztatást kérhetsz.
 • Hatályos akciónk keretében visszatéríthetjük a közjegyzői okirat díját maximum 60 ezer forint összegig.

nézd meg hitelezésről szóló rövid filmeinket! nézd meg hitelezésről szóló rövid filmeinket!

Kamatmatek – Hogy jön ki?

Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A termékre vonatkozó egyéb részleteket és a hatályos hirdetményt megtalálhatod a termék oldalon található "dokumentumok" címszó alatt. A hirdetésben szereplő kamatok, díjak, költségek, értékei az aktuális Hirdetmény, - THM értékei a hatályos "6a. sz." Függelék - szerint kerültek megállapításra. A kölcsönszerződés megkötése minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye. A THM nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.