K&H ingatlanfedezetes személyi hitel

igényeld egyszerűen!

 • induló díjkedvezményekkel
 • kedvező törlesztőrészlet választható kedvezményekkel
 • THM: 5,2–9,4%
 • lakás célra és hitelkiváltásra
kölcsönösszeg
forint
futamidő
év
= hónap
tipp
0 eredmény
loan.no-result-count
kamatperiódus havi törlesztő éves kamat THM teljes visszafizetendő megtakarítás kamatkedvezménnyel  
kamatperiódus havi törlesztő éves kamat THM teljes visszafizetendő megtakarítás kamatkedvezménnyel  
ezt kalkuláltad:
törlesztőrészlet
kölcsönösszeg
futamidő

reprezentatív példa 1 éves kamatperiódus esetén: 5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), munkabér-átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, 12 hónapos Buborhoz kötött változó, éves 4,6% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 31 903 forint, a teljes visszafizetendő összeg 7 823 680 forint, a hiteldíj 2 823 680 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 166 960 forint, THM: 5,0%.
A hitelt a K&H bank nyújtja. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. 

részletek

igényeld a hitelt számos díjkedvezménnyel! 

akciós díjkedvezmények

Aktuális akciónk keretében az induló díjjal rendelkező K&H lakáshitelek esetében elengedjük, visszatérítjük, illetve átvállaljuk a következő induló költségeket:

 • visszatérítjük a közjegyzői okirat díját maximum 60 000 forint összegig
 • elengedjük a szerződéskötési díjat
 • átvállaljuk az értékbecslés díját egy ingatlanra vonatkozóan 
 • átvállaljuk a tulajdoni lap és amennyiben szükséges, a térképmásolat díját
 • a díjkedvezményekről és a feltételekről bővebben az oldal alján található információ

a hitel kamatát négyfajta kedvezménnyel is csökkentheted a teljes futamidőre!

 • jövedelem átutalási kedvezmény (0,5% kedvezmény az ügyleti kamatból)

 • K&H lakásbiztosítási kedvezmény (0,1% kedvezmény az ügyleti kamatból)

 • K&H kockázati életbiztosítási vagy K&H jelzálog hitelfedezeti biztosítási kedvezmény (0,2% kedvezmény az ügyleti kamatból)

 • prémium és privát banki kedvezmény (0,2% kedvezmény az ügyleti kamatból)

A fenti kamatkedvezmények egymással összevonhatóak.

Az adott kedvezmény a vállalt feltételek nem teljesítése esetén visszavonásra kerül.

bővebben a kamatkedvezményekről és a feltételekről az oldal alján taláható információ

amit még jó tudni, mielőtt döntesz

kölcsönösszeg

2 millió forint–100 millió forint

kamatperiódus

választható 3 hónap vagy 1, 5 év amely időszak alatt a törlesztőrészlet nem változik

hitelkamat

választott kamatperiódustól függ

 • 3 vagy 12 havi kamatperiódus esetén: 3 vagy 12 havi BUBOR + fix kamatfelár

 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat

Mit jelent a BUBOR?

A BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) a jegybanki alapkamat mértékével összefüggésben változik.

induló banki díjak és költségek

akciós kedvezményektől és a vállalt feltételektől függ

a kölcsön futamideje

1–20 év, amelyet szabadon választhatsz, de fontos, hogy a törlesztőrészlet és az igazolt jövedelem aránya megfelelő legyen

felhasználási cél

lakásvásárlás, építés, bővítés, korszerűsítés, felújítás illetve meglévő jelzáloghitel kiváltása

hitelbírálat 
 • Bankunk kockázat alapú árazást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kamat mértéke minden esetben a hitelügylet végső kockázati minősítése alapján kerül meghatározásra. Szabad felhasználású hitelek esetében 4 különböző ügyletminősítési kategóriát hoztunk létre induló díjas illetve „csak kamatos” konstrukció esetén is. A különböző ügyletminősítési kategóriákhoz tartozó kamatszintekről a Hirdetményeinkben tájékozódhatsz.
 • a termék igénybevételéhez vagyonbiztosítás szükséges

előtörlesztés

bármikor előtörleszthető

igénylés

TeleCenteren keresztül, bankfiókban, interneten keresztül is

referencia ügyleti kamatok meghatározása

 • 3 havi kamatperiódus esetén: 3 havi BUBOR

 • 12 havi kamatperiódus esetén: 12 havi BUBOR

 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható

 • a kamatperiódusok meghatározásáról bővebben az oldal alján található információ 

SMS értesítés a hiteligénylés státuszáról 

Új szolgáltatásunkkal ügyfeleink a hiteligénylés során folyamatosan értesülhetnek igénylésük állapotáról. Nyomon tudják követni, hogy éppen milyen státuszban tart a kérelmük, hogyan tervezhetnek, mire számíthatnak. Mindezt díjmentesen!

Az alábbi igénylési státuszokról küldünk SMS értesítést:

 1. Értékbecslés megrendelése 
 2. Pozitív döntés a hitelkérelemről
 3. Hitelszerződés tervezetének elkészülte
 4. Hitelfolyósítás megtörténte 

díjkedvezmények feltételei

visszatérítjük a közjegyzői okirat díját maximum 60 000 forint összegig, amennyiben K&H kényelmi, maximum, kényelmi plusz számlacsomaggal vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomaggal rendelkezel, és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod vagy K&H kényelmi plusz vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomagot nyitsz újonnan, és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod

 • visszatérítjük a teljes értékbecslés/műszaki ellenőrzés díját (egy ingatlanra vonatkozóan az első alkalommal) 
 • átvállaljuk a teljes értékbecslés/műszaki ellenőrzés során a tulajdoni lap és amennyiben szükséges, a térképmásolat díját (ha az a TakarNet rendszerből lehívható, 1 ingatlanra vonatkozóan és maximum 2 tulajdoni lap és 1 térképmásolat esetén) 

az induló díjas konstrukciónk esetében a következő további akciós kedvezményeket nyújtjuk: 

 • elengedjük a teljes szerződéskötési díjat, amennyiben rendelkezel K&H okos (okos plusz) számlacsomagok egyikével vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomaggal, és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod, vagy újonnan nyitsz K&H okos plusz számlacsomagot vagy K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomagot és a szerződéskötéstől számított 5 évig megtartod
 • elengedjük a szerződéskötési díj 50%-át abban az esetben is, ha az utóbbi pontban felsorolt feltételeknek nem teszel eleget
 • átvállaljuk a teljes értékbecslés/műszaki ellenőrzés díját egy ingatlanra vonatkozóan az első alkalommal
 • átvállaljuk a tulajdoni lap és amennyiben szükséges, a térképmásolat díját (ha az a TakarNet rendszerből lehívható, 1 ingatlanra vonatkozóan és maximum 2 tulajdoni lap és 1 térképmásolat esetén) 

A fenti kedvezmények a 4000+ számlacsomagban nyújtott kedvezményekkel nem vonhatóak össze.

Az akció keretében a K&H Bank által elengedett, átvállalt, illetve visszatérített díjak és költségek visszatérítendők, amennyiben a szerződéskötéstől számított 5 éven belül (amennyiben a hitel futamideje kevesebb, mint 5 év, akkor ezen futamidőn belül) a hitel végtörlesztésre, illetve Bankon kívül álló okokból felmondásra kerül, vagy törlesztőszámlaként nem az ügyfél Banknál vezetett lakossági bankszámlája  kerül megjelölésre.

kamatkedvezmények feltételei

 • 0,5% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha vállalod, hogy legalább a nettó 150 000 forintot elérő jövedelmedet visszavonhatatlanul a K&H bankszámlájára - a hitel törlesztőszámlájára - utaltatod a hitel teljes futamideje alatt. 

 • 0,1% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha a hitelhez kapcsolódó fedezeti ingatlanra K&H otthonbiztosítást kötsz, vagy már rendelkezel K&H otthonbiztosítással és a biztosítást a hitel teljes futamideje alatt fenntartod. 

 • 0,2% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból a futamidő végéig, amennyiben már rendelkezel rendszeres díjfizetésű K&H kockázati életbiztosítással, amelynek a hitelösszeg erejéig a Bank a kedvezményezettje. Amennyiben nem rendelkezel K&H kockázati életbiztosítással akkor a kedvezmény igénybevételéhez K&H családi életbiztosítás (hitelfedezeti záradékkal) vagy K&H jelzáloghitel törlesztési és hitelfedezeti biztosítás kötésére van szükség, úgy hogy ezt folyamatos díjfizetéssel fenntartod a hitel futamidejének végéig. A K&H jelzáloghitel törlesztési és hitelfedezeti biztosítás esetében a visszavont kamatkedvezmény ismételten nem vehető igénybe.

 • 0,2% kamatkedvezményre jogosult az a lakossági ügyfél, aki a hitel igénylésekor a K&H Banknál prémium számla- és szolgáltatáscsomag szerződéssel vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződéssel rendelkezik - vagy azzal legkésőbb a kölcsön folyósítását követő 1 hónapon belül rendelkezni fog -, valamint az egyéb banki feltételeknek megfelel. A hitelre vonatkozó prémium banki kedvezmény definíciója azonos a bank általános prémium banki szolgáltatások igénybevételi kritériumával. A kamatkedvezmény igénybevételének feltétele a futamidő alatt az érvényes prémium banki szerződés vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződés megléte. 

A fenti kamatkedvezmények egymással összevonhatók, így a megfelelő feltételek teljesülése esetén 1,00%-kal is csökkenthető ügyleti kamat, ami azonban nem lehet alacsonyabb, mint 3/12 havi BUBOR + 2,20% a 3/12 havi kamatperiódus esetén, illetve 5 éves kamatperiódusnál 3,69%.

Amennyiben törlesztőszámlaként nem az Ügyfél Banknál vezetett lakossági bankszámlája kerül megjelölésre, a fenti kamatkedvezmények nem vehetőek igénybe.

hitelfedezeti biztosítás, ha fontos számodra a biztonság

Ha fontos számodra, hogy hiteltörlesztésed váratlan esemény (munkanélküliség, keresőképtelenség, maradandó egészségkárosodás, haláleset) esetén is biztonsággal tudd teljesíteni, újonnan igényelt kölcsönödhöz válaszd a kapcsolódó K&H jelzálog hitelfedezeti biztosítást. A választható törlesztési biztosítás havi díja a törlesztőrészlet mindössze 6,4%-a. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja. 

kamatperiódusok meghatározása

3 vagy 12 havi kamatperiódusok esetén:

A kamatláb az adott kamatperiódus fordulónapján az azt megelőző hónap utolsó munkanapja előtt két nappal érvényes 3 vagy 12 havi BUBOR változását követi. Ez azt jelenti, hogy a kamatperiódus fordulónapjával az új kamatperiódusra érvényes havi törlesztő részlet emelkedhet, illetve csökkenhet is. A kamatfelár mértéke fix marad a futamidő végéig.

5 vagy 10 éves kamatperiódusok esetén:

A kamatláb értéke a kamatperiódus forduló alkalmával a kamatváltoztatási mutatónak megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutató egy olyan, a bank által nem befolyásolható, tőle független és általa el nem hárítható körülményekben bekövetkező változást objektív módon kifejező, a kamatmódosítás számításának alapjául szolgáló és a nyilvánosság számára hozzáférhető viszonyszám. Alkalmazása esetén a kamat csakis kizárólag a bankon kívül álló okok esetében kerülhet megváltoztatásra pozitív vagy negatív irányba. Ennek a mutatónak az alkalmazhatóságát, illetve összetevői mértékét minden esetben az MNB határozza meg és teszi közzé. A bankok kizárólag a mutató értéke alapján változtathatnak a kamat mértékén mind pozitív, mind negatív irányba.

a futamidő végéig fix kamatozású hitelek esetén:

A kamatláb értéke és ezáltal a törlesztőrészlet a futamidő végéig változatlan.

 • 10 éves fix kamatozású hitel esetében a teljes futamidő alatt fix kamat (a futamidő is 10 év lehet)
 • 15 éves fix kamatozású hitel esetében a teljes futamidő alatt fix kamat (a futamidő is 15 év lehet)
 • 20 éves fix kamatozású hitel esetében a teljes futamidő alatt fix kamat (a futamidő is 20 év lehet)

referencia kamat és kamatváltoztatási mutatók változásának hatása

A referencia-kamatláb, valamint az alkalmazandó kamatváltoztatási mutató változása kétirányú lehet: a piaci hatásoknak megfelelően nőhet és csökkenhet. Amennyiben a referencia kamat, illetve a kamatváltozatási mutató értéke emelkedik, akkor nő az ahhoz igazított jelzáloghitel ügyleti kamata is.Ellenkező esetben pedig a referencia-kamatláb, valamint arra tekintettel az ügyleti kamat csökken. A referencia-kamatlábhoz kötött kamatozás - mint amilyen a BUBOR– alkalmazása azt eredményezi, hogy a jelzáloghitel ügyleti kamata - a kamatkedvezményre való jogosultság megszűnése, illetőleg visszanyerése eseteinek kivételével - mindig a piaci kamatszinteknek megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutatónak megfelelő ügyleti kamatmódosítás is objektív, a bank által nem befolyásolható értékeken alapul, a független körülmények változását követi.

Az ügyleti kamatszint változása a referencia kamat, valamint a kamatváltoztatási mutató értékének változásából eredően akár számottevő is lehet, amely jelentős mértékben emelheti vagy csökkentheti a fizetendő havi törlesztőrészletet az adott kamatperiódus fordulót követően.

Példával szemléltetjük a törlesztőrészlet változását egy olyan esetben, amikor az ügyleti kamat 3 százalékponttal csökken illetve 3 százalékponttal nő a referencia kamat változásból adódóan.

A példában 5 millió forint hitelösszeget vettünk alapul 20 éves futamidővel 6% ügyleti kamat mellett, amely csökken 3%-ra illetve emelkedik 9%-ra.

reprezentatív példa

5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), munkabér-átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, 12 hónapos Buborhoz kötött változó, éves 4,74% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 32 284 forint, a teljes visszafizetendő összeg 7 915 120 forint, a hiteldíj 2 915 120 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 166 960 forint, THM: 5,1%.

szerződésminta

Tipikus szerződésminták a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény 5. § (4) bekezdésében foglaltak szerint - szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében.

A szerződésmintához induló díjas konstrukciót vettünk alapul, 3 havi kamatperiódussal, K3 kockázati besorolással, kamatkedvezmények nélkül.

Hirdetmények

forint alapú K&H ingatlanfedezetű személyi hitel hirdetmény - 2013.03.18-tól befogadott
1. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
2. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
3. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
4. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
5. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
6b. számú Függelék K&H ingatlanfedezetű személyi hitel Hirdetményhez
7. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez
8. számú Függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez

szerződéshez kapcsolódó dokumentumok

Lakossági hitelek általános szerződési feltételei

hogyan lássak hozzá?

Fontos tudni, hogy a felvehető hitel összege legfeljebb az ingatlan forgalmi értékének 40 százaléka lehet.

Az egyik legfontosabb kérdés hiteligényléskor, hogy mekkora törlesztőrészletet kell fizetni.

Számold ki gyorsan és egyszerűen a hitel várható törlesztőrészletét hitelkalkulátorunk segítségével

A kapcsolódó dokumentumokat a dokumentumok fül alatt találod.

 

tippek

 • Ha jövedelmedet hozzánk utaltatod és nálunk kötsz biztosítást garantált kamatkedvezményt kaphatsz!

 • A kamat mértéke, ezáltal a törlesztőrészlet összege a futamidő alatt lehet fix, vagy bizonyos időszakonként – kamatperiódusonként – változhat.

 • A hitel átfutását (igényléstől a hitelösszeg folyósításáig) befolyásolja az igényelt hitel összetettsége, ezért kérj előzetes bírálatot, amely során megtudod a várható havi törlesztőrészletet és azt, hogy milyen várható feltételekkel kapható meg a kért hitelösszeg.

 • Egy hitelügyletbe több adóstárs és több ingatlanfedezet is bevonható egyszerre, amely javíthatja a bírálati eredményt.

 

Mit jelent az előzetes bírálat?

Segíteni szeretnénk abban, hogy a legjobb megoldást válaszd, ezért akár már néhány alapadat megadását követően egy várható törlesztőrészletet kalkulálunk a számodra előzetes hitelképességi eredménnyel együtt. A teljes hiteligénylés benyújtását követően ez a törlesztőrészlet változhat a kölcsönkérelem teljes körű banki bírálata során. A véglegesen megállapított induló kamat és törlesztőrészlet mértékéről az ügyfélszerződésben adunk információt.

Miként kérhető előbírálat?

 • Akár telefonon keresztül is. Regisztrációdat követően visszahívunk és részletes, személyre szabott tájékoztatást nyújtunk neked. Így akár 10 perc alatt megtudhatod az eredményt.
 • Előbírálati dokumentum kitöltésével bankfiókban is kérhető részletes előminősítés.

 

tipp

 • Bankfiókban tájékoztatunk arról, hogy melyek azok a teljes körűen benyújtandó és kitöltendő dokumentumok, amelyekre biztosan szükséged lesz az igénylés elindításához.

 

Sorban állás nélkül kényelmesen beszélheted át hitelszakértőink segítségével a személyre szabott hitelfelvétel részleteit.

Hogyan lehetséges az időpontfoglalás fiókba?

 • kalkuláció után kattints az érdeklődöm gombra, ahol adataid megadása után visszahívjuk és időpontot foglalunk a számodra a kiválasztott fiókba

 • közvetlenül a K&H TeleCenteren keresztül (K&H TeleCenter: +36 1/20/30/70 335 3355)

 

tippek

 • Amennyiben előzetesen foglalt időpontra érkezel bankfiókunkba, a bankfióki sorszámhúzón a 2.3.7 menüpontot kell választanod.
 • Érdemes lehet a munkahelyedhez legközelebbi bankfiókot is megadnod, mivel a hiteltárgyalás akár ebédidőben is lebonyolítható.

Mi történik az első fióki találkozás alkalmával?

 • Amennyiben nem kértél előzetes bírálatot telefonon vagy megváltoztak a hitelfelvételhez megadott adatok és feltételek a korábbi adatokhoz képest, akkor egy előzetes bírálat készül, amely megmutatja, hogy felvehető-e az általad kért hitelösszeg.
 • Amennyiben szükséges, tájékoztatunk azokról az egyéb lehetőségekről, amelyek lehetővé teszik neked az igényelt összeg felvételét. pl.: kiegészítő fedezet, adóstárs bevonása.
 • Kiválasztásra kerül a számodra legkedvezőbb megoldás.
 • Átadásra kerülnek a kitöltendő dokumentumok és egyeztetjük, hogy milyen dokumentumokra és adatokra lehet még szükség az igénylés benyújtásához.

Milyen adatokra és dokumentumokra van szükség az igénylés benyújtásához?

Az igénylőlap és a nyilatkozatok kitöltéséhez szükséges adatokat az alábbi kategóriák szerint csoportosíthatjuk:

 • a személyes alapadatok, elérhetőségek
 • jövedelemre és a háztartás kiadására vonatkozó adatok (minden jövedelmével bevont adóstárs esetében)
 • munkahelyi adatok
 • bankkapcsolatok
 • fennálló tartozások (meglévő hitelkeret is szükséges)
 • a bevont ingatlanfedezetre vonatkozó adatok (cím vagy helyrajzi szám, továbbá vételár vagy piaci érték)

A hiteligényléshez szükséges benyújtandó dokumentumok ügyletenként és hitelcél szerint eltérőek lehetnek. A benyújtandó dokumentumok pontos listájáról munkatársaink a bankfiókjainkban nyújtanak teljes körű tájékoztatást. 

Milyen dokumentumok kitöltésére van szükség?

 • Minden hiteligénylésbe bevont személynek ki kell töltenie a Kölcsönigénylő lapot.
 • Az igénylőlapot otthon is kényelmesen kitöltheted, amit utána leadhatsz az érintett bankfiókban. A benyújtást megelőzően kollégáink átnézik a dokumentumokat és segítenek a felmerült kérdésekben.
 • A Kockázatfeltáró nyilatkozat és az Átadhatósági nyilatkozat aláírása is szükséges. Ezzel a dokumentummal hatalmazod fel többek között a Bankot arra, hogy nyilvántartásokból (pl.: KHR, korábbi nevén BAR lista) hiteltörténeti adatokat kérjen le.
 • Ingatlan adatlap kitöltése is kötelező. Ezen a nyomtatványon kell megadni a hitelügyletben szereplő ingatlanok adatait.
 • Az igénylés beadásakor a dokumentumok ellenőrzésre kerülnek, és ha minden szükséges dokumentum a helyes adatokkal rendelkezésre áll, akkor az igénylés befogadásra kerül és elkezdődik a hitelbírálat.

Hol található a pontos lista a benyújtandó dokumentumokról és az igényléshez szükséges megadandó adatokról?

A kapcsolódó dokumentumokat a dokumentumok fül alatt találod.

 

tippek

 • Érdemes átbeszélni munkatársunkkal minden meglévő hiteltartozást azon személyek esetében, akik a hitelügyletben részt vesznek, tehát adóstársakká válnak.
 • Amennyiben van más banknál fennálló hiteltarozásod, érdemes utánanézned annak, hogy pontosan mennyi a fennálló tartozásod. Mindez lekérdezhető az adott bank telefonos ügyfélszolgálatán, internetbankból, vagy akár a számlakivonatból.

 • Fontos, hogy hiteltartozásnak minősül bizonyos mértékben a folyószámla hitelkeret és a hitelkártya. Még abban az esetben is, ha azok nincsenek kihasználva.

 • Érdemes a hiteleken kívül az egyéb rendszeres kiadásaidat is összeírni pl.: rezsiköltségek

 • Kiválasztható a törlesztési nap, amikor a Bank levonja a folyószámlájáról a havi törlesztőrészlet összegét. Érdemes ezt a rendszeresen beérkező jövedelmekhez igazítani.

 • 0,5% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha vállalod, hogy legalább a nettó 150 ezer forintot elérő jövedelmedet visszavonhatatlanul a K&H bankszámlájára - a hitel törlesztőszámlájára - utaltatod a hitel teljes futamideje alatt. Amennyiben a vállalt jövedelem-átutalás megszűnik, a kamatkedvezmény is megszűnik.

 

Mi történik a hiteligénylés benyújtását követően?

 • A bank megrendeli az értékbecslést és továbbítja a te (vagy az általad megadott ingatlant bemutató személy) elérhetőségedet az ingatlan megtekintésre vonatkozó időpont egyeztetés miatt az értékbecslést végző személynek.

 • A beadott dokumentumok és megadott adatok alapján a Bank ellenőrzi az adatok hitelességét, illetve helyességét, majd elbírálja a hitelkérelmet.

 • Megállapításra kerül a végleges (kölcsönszerződésben szereplő) ügyleti kamat mértéke.

 • A hitel jóváhagyását követően banki szekértő kollégánk a megadott elérhetőségeken (telefon, e-mail) azonnal értesít a további teendőkről, beleértve a szerződéskötés menetét.

a hatályos hitelkamatok és az egész futamidőre megadható kamatkedvezmények a dokumentumok fül alatt találhatók

Hogy történik a hitelszerződés megkötése?

A kölcsönszerződés megkötésére a hiteligénylést befogadó bankfiókunkban kerül sor. Ekkor kell aláírni legkésőbb a bankszámlaszerződést is, amennyiben még nem rendelkezel folyószámlával Bankunknál.

Minden esetben közjegyző előtt tett tartozáselismerő nyilatkozatot kérünk. A közjegyző a tartozáselismerő nyilatkozatot a bankfiókban vagy a közjegyzői irodában készíti el. A szerződések aláírásakor neked (hiteligénylő) és a hitelszerződésben érintett személyeknek (adóstársak, fedezettulajdonos, haszonélvező, stb.) meg kell jelenniük. A közjegyzői díj kiegyenlítésére is ekkor kerül sor.

Fontos, hogy szerződéskötéskor a hitelügyletbe bevont személyeknek az azonosításra alkalmas, érvényes személyes okmányaik bemutatásra kerüljenek.

Hogy történik a folyósítás?

Amennyiben a Bank jelzálogjoga széljegyként bejegyzésre került a fedezetként bevont ingatlan tulajdoni lapján és a folyósítási feltételek is teljesültek, akkor előreláthatólag 2 napon belül megtörténik a folyósítás.

Hogy történik a jelzálogjog bejegyzés?

A hitel biztosítékaként Bankunk jelzálogjogot jegyeztet be a hitel fedezetéül felajánlott ingatlan(ok)ra.

SMS értesítés a hiteligénylés státuszáról 

Új szolgáltatásunkkal ügyfeleink a hiteligénylés során folyamatosan értesülhetnek igénylésük állapotáról. Nyomon tudják követni, hogy éppen milyen státuszban tart a kérelmük, hogyan tervezhetnek, mire számíthatnak. Mindezt díjmentesen!

Az alábbi igénylési státuszokról küldünk SMS értesítést:

 1. Értékbecslés megrendelése 
 2. Pozitív döntés a hitelkérelemről
 3. Hitelszerződés tervezetének elkészülte
 4. Hitelfolyósítás megtörténte 

 

tippek

 • Külföldi jövedelem esetén érdemes előre beszerezni a munkaszerződés angol fordítását.
 • A közjegyzői díj összegét jellemzően készpénzben kell megfizetni, melynek várható összegéről már a kölcsönszerződés aláírását megelőzően tájékoztatást kérhetsz.
 • Hatályos akciónk keretében visszatéríthetjük a közjegyzői okirat díját maximum 60 ezer forint összegig.

nézd meg hitelezésről szóló rövid filmeinket!

Kamatmatek – Hogy jön ki?

Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
A kalkulátor a számításban az ingatlanfedezetű személyi hitelünket – induló díjakkal - veszi alapul, K2 kockázati besorolással, a hatályos Hirdetmény szerinti kondíciók alapján, változatlan kondíciókat feltételezve a teljes futamidő alatt.
A kamatkedvezmények kiválasztásával az éves hitelkamat és ezáltal a havi törlesztőrészlet is csökken!
Jelen kalkuláció nem minősül ajánlattételnek és nem helyettesíti az általános hitelbírálatot.
A hitelt a K&H bank nyújtja. Törlesztőrészletek száma: 240 db. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. A fedezetül bevont ingatlanra vagyonbiztosítással kell rendelkezni.
Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A termékre vonatkozó egyéb részleteket és a hatályos hirdetményt megtalálhatod a termék oldalon található "dokumentumok" címszó alatt. A hirdetésben szereplő kamatok, díjak, költségek, értékei az aktuális Hirdetmény, - THM értékei a hatályos "6a. sz." Függelék - szerint kerültek megállapításra. A kölcsönszerződés megkötése minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye. A THM nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.